reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Witajcie:-)
Kochane wybaczcie że teraz napisze tylko o sobie wieczór i nocka były masakryczne Zuzia mimo że nakarmiona,przewinięta napojona darła się niemiłosiernie w wózku zle w łóżeczku tez zle tylko na ręku i co jakiś czas płacz okropny wieczorem z bezsilności płakałam razem z nią,pózną noca wziełam ją położyłam do swojego łózka przysnęła na trochę i płacz brzuszek miękki kupka zrobiona więc już nie wiedziałam o co caman,spałam dosłownie może 4h modliłam się noramalnie żeby było już rano żeby lekarz pomógł znaleść przyczynę płaczu.
Bardzo sympatyczna pani doktor zbadała zważyła malutka wazy 3240 więc ws 16 dni przybrała 580g więc jest dobrze,zajrzała małej do buzi okazało się że mała ma pleśniawki fakt smarowałam jej Aphtinem ale można stosować tylko 5 dni więc musiałam zrobić przerwę przepisała nam Nystatstyne mamy tym roztworem przemywać dodatkowo wodnym roztworem gencjany przez 5 dni w poniedziałek szczepienie i z racji że mała jest wcześniakiem w ramach NFZ będzie miała darmową szczepionkę na pneumokoki.
Idę kochane się troszkę przespać póki mała śpi pózniej do Was zajrze,jestem wykończona:-(

reklama
witajcie kochane
ja nadal w dwupaku, jestem już strasznie zmęczona:(
powiedzcie jak to jest z tymi pleśniawkami, jak zapobiegać?

co do żółtaczki i mam karmiących cycem, to coś w tym jest, moja koleżanka ma prawie 2 tyg bobasa, żółtaczka się utrzymywała i położna kazała jej odstawić małego od cyca, ściągać pokarm i karmić butelka przez 24 h

Ostatnia edycja:
Monaliza ja tez po CC. nie możesz się przemęczać mi już rana nie przeszkadza, mogę się schylać itd.
na początku tez miałam problemy z wypróżnieniem ale już jest dobrze.
najgorsze były pierwsze dni bo rana przeszkadzała.
sprólbuj jakąś małą poduszkę (jaśka) przykładać na ranę przy kaszlu kichaniu wypróżnianiu zmniejsza ból. i może inaczej siadaj na deskę. cieżko jest ale bedzie oki. mi już się zrasta, szwy zdjeli w 7 dobie, a struppki juz odpadly.

polisia ja mam z apteki spirytus salicylowy i kilka dni i chyba odpadnie. a podnosisz kikut. ja sie balam ale polozna mowila ze to go nie boli i by podnosic i po spirytusie na sucho

Jasminum &&&& majwazniejsze szybko w miare wstac po cc to szybciej sily wroca.

Czy wy babeczki rozpakowane tez macie problemy z zalatwianiem sie? Szczegolnie te po cc?No ja mecze sie niesamowicie, kupka raz na 5 dni a brzuch wypchany na maxa.
Sorki, ze nie poodpisuje wam osobiscie, ale musze przeczekac jeszcze pobyt tesciowki, wtedy bede miala zdecydowanie wiecej czasu:-):-):-)
I trzymam kciukasy za nierozpakowane kobialki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&Oby jak najszybciej kochane:-):-):-):-)

Kup sobie Laxose na swoje toaletowe dolegliwosci, ja wlasnie wczoraj to od lekarza dostalam i powiem ze jest mega pomocne, jest to słodka zawiesina i dziala po ok 5h od przyjecia tylko musisz wtedy byc w domu bo mozna '' niezdazyc'' :-D
Co do ciecia to ciekawe bo mam identycznie i tez w IE cc byla robiona, miałas szwy czy metalowe klipsy??? Ja mialam klipsy i mi je zdjeli na 3cia dobe :szok: i tez z lewej strony szew sie rozchodzil, zakleili takimi plasterkami, juz je zdjełam i wsio ok jest wygoiło sie.

Megan a powiedz mi czy mozna ta zawiesine kupic bez recepty czy musze miec cos od gp? I w ogole czy mozna to cudenko pic jak sie karmi piersia? Boje sie, ze jak cos zaczne przyjmowac doustnie to i moja mala przeleci. Mam w domu herbatke "przelec mnie"-Figura2 z senesem no i ten przeklety olejek rycynowy ale wlasnie z powodu cycusiowania boje sie je sobie zapodac.:eek::eek::eek::eek:
Co do cc to mialam klipsy-sciagneli przy 4 dobie. Przez to, ze to moja druga cesarka schrzanili mi cala robote bo tam gdzie sie ladnie goi ciecie jest leciutko powyzej tego wczesniejszego ciecia, natomiast druga strona jest dokladnie w tym samym miejscu i dlatego wyglada tam jak dwie fady tluszczu gdzie nie widac gdzie sie one w srodku rozdzielaja...Tez mam plasterki, we wtorek ide do gp to kontroli wiec zobaczymy co orzeknie. Zaluje ze nie zrobilam zdjecia tym klipsom, to by sie nasze dziewczeta z forum z Polski zdziwily jakimi spinaczami nas pozszywali:-D:-D:-D:-D:-D Naprawde dziewczyny! Ani szwy, ktore sie sciaga, ani takie co same sie rozpuszczaja, normalnie SPINACZE!!!

Monaliza mozesz czopki glicerynowe dla dorosłych...

Miq głupia położna - u nas z Sebkiem żołtaczka utrzymywała sie ponad miesiac i ani jeden pediatra ani połozna nawet nie zasugerowali odstawienia od cyca wrecz przeciwnie mówili, ze to normalne, ze mam sie nie martwić samo minie i tak też sie stało...

MONALIZA ja czopki zapodałam sobie po cc ;) no i kurka czemuś nie zorbiła fotki bom baardzo ciekawa tych spinaczy :D
CAMILLA ajena biedulka:(

Hallo Kochane!!!
Tu w DE szwy zakładają rozpuszczalne. Z prawej strony mam piękne szycie, bo miałam tatuaż, i pani doktor starała się go złożyć, ale z drugiej strony mam duże przypuszczenia, że szył mnie student, bo jak zdjęli parawan, to widziałam go po tej stronie, i już blizna tak ładnie nie wygląda oprócz z tego z tej strony również długo mnie bolało, i na zewnątrz i w środku! Nawet mój M powiedział, że po lewej mam lipę odwaloną, i powiedział, że powinnam iść do poprawki, no ale tu akurat to mu się w głowę popukałam, nawet jak bym tam miała hafty kaszubskie, to i tak nie dała bym się znowu pociachać!
A powiedzcie mi jak wygląda ten bliznowiec?
Monaliza z wypróżnieniem, w szpitalu poszło ok, w domu była katastrofa, później poszło, a teraz znowu cisza:szok: Jedynie w czasie siusi mnie bolało i to dość mocno, tak samo jak w ciąży, później przeszło, a teraz znowu trochę przeszkadza.
Jasminum, Patrysia, Miq Brzuchatki Kofane&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& dla Was!!!!!

Dzięki kochane za wszystkie rady i odpowiedzi-jakoś mnie 'pocieszyło' to, że nie my pierwsi, nie ostatni ;-) Dzisiaj podałam małemu lek robiony na receptę i nie zapeszając, uśpiłam go dzisiaj o 10 na pól godzinki, aż do wielgachnej kupy :-D i ok 12 drugi raz i smacznie sobie śpi dalej :-) A ostatnie dni walczyliśmy do późnych godzin :-) 3majcie kciuki, żeby tak ładnie zostało ;-)
Camilla, współczuję :-(
Monaliza, ja mam hemoroidy i nawet sika mi się dalej z dziwnym uczuciem w miejscu rany, więc nie jesteś sama :zawstydzona/y: A czopki glicerynowe już w szpitalu sobie podałam, żeby uniknąć lewatywy :szok: Skutek natychmiastowy ;-)
Co do pępka - my stosowaliśmy tylko octanisept, czy jak to się zwie i chociaż położna kazała spirytusem przemywać w środku, ja się bałam i nie używałam spirytusu i odpadł nam bardzo ładnie bodajże w 11 dniu :-)
Miq i Patrysia - 3mam kciuki za szybkie i bezproblemowe rozpakowanie się :-)

reklama
Risia tak karmie piersią.. dziekuje dziewczyny, juz jestem spokojniesza.. pani dr zalecila podawanie glukozy i do kontroli za 2tyg.

Do góry