reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

mój dziś nad ranem przed 5.00 dał Zuzakowi mniej jeść i do tego nie dolał mojego mleczka
i miałam po spaniu
a on poszedł do pracy :wściekła/y:
od 4.00 już nie spałam i karmiłam cycem, próbowałam dobudzić m żeby zrobił mleko
wstał i jeszcze miał pretensje że nie zbudziłam go wcześniej, bo chce sobie jeszcze pospać
a ja od godziny go budziłam :cool:

i takim sposobem właśnie zjadłam dopiero śniadanie:no:

reklama
Czesc dziewczyny!! Melduje sie jako szczesliwa, jak nie przeszczesliwa mama Adasia.

Moj cukiereczek cud miod , szczegolnie ze podlapal rytm i od 3 nocy ladnie spi od 23 do przewaznie 4-5 rano a potem 8-9 rano. Po prostu fantastycznie. A rano potem jest taki glodny ze ciagnal by cycka non stop :D Tatus nie moze sie nacieszyc , wczoraj bylismy na pierwszym spacerze i nie dal mamie nawet wozka popchac :dry: , dzis tez bylismy bo piekna pogoda maly sie zalapal na chwilowe sloneczko, 17 stopni fiu fiu.

Dziewczyny, alezmy jestesmy szczesliwi. Nie podejrzewalam, ze bede tak dobrze wspominac porod oraz ze macierzynstwo przyniesie az tyle radosci...

Camila, nie wiem jak przy sztucznym pokarmie, ale mi mowila polozna ze na piersi dziecko moze zrobic nawet do 1 kupy w tyg i jest to uznawane za normalne. A ile ona juz nie kupka ?

U nas bierzemy od 7 dnia i wit K i D... Maly sie krzywi na K, a D mu smakuje bo ma lekko anyzkowy smak.

Pozdrawiam cierpliwe i mniej cierpliwe dwupaczki, wspaniale przezycie przed wami, porod jest super ! :-)

hejka

&&& za nie rozpakowane.

jestem wykończona... dziś w nocy dał mi popalić, a tak to 3-4 razy tylko sie budzil. lecz dzis czesciej
a do tego przeziębiłam się a Jaś ode mnie katar złapał. na szczęście bez gorączki. zaraz pewnie się obudzi. troche sie zdrzemnelam.

zrobiłam se syrop z cebuli moze pomoze mi.

już po obiadku.

co do kupki to piersią karmiąc może po każdym karmieniu a nawet częściej. co do sztucznego to nie wiem

moj też jakies kropki ma na buzce ale to chyba potowki tak mi sie wydaje.

Co na pępuszek używacie??
ja ocenisept ale polozna wczoraj doradzila spirytus w aptece wziac. jeszcze nie odpadl ale juz wkrotce.

Malenstwo ja na pepuszek uzywalam ... nic...
Po prostu wietrzenie i przemywanie zwykla woda i odpadl po 4 dniach. Mialam takze specjalne gaziki z alkoholem ale moze 2 razy przemylam, bo to piecze i wysusza skore :tak:

Maleństwo właśnie tu w DE też nie karzą niczym przemywać, ewentualnie jak coś wylata, to patyczkiem i wodą wytrzeć:tak: I fakt odpadł na 9 dzień.
A i na co tą K podajecie? Ja nigdy nie miałam zalecenia podawać.

Ostatnia edycja:
Ja uzywałam octenisept ale ze pepek odpadł a pod spodem okazało sie ze ziarnina sie zrobiła to spirytus poszedł w ruch i teraz juz pepuszek praktycznie zagojny...

Hej :)
A ja sie ostatnio pochwaliłam ze my juz wszyscy zdrowi a tu Alan znowu chory,moze z tydzien był zdrowy i od nowu z tym ze załapał jakąś żołądkowa grype,bo sie bidok wczoraj zwymiotował z rana,kupa 4 razy była i gorączkował,dzis goraczki juz nie miał ale syropek dałam,z nosa bardzo nie leci i jest pogodny tylko apetytu nie ma.A ja tak jak wszystkie mamusie co to maja wiecej niz jedno dzieciątko w domu trzese sie czy małe od starszego nie podłapie:dry:
Rano było pięknie i słonecznie a teraz niby ciepło ale wiatrzysko straszny,zreszto i tak bym na spacer nie poszło jak Alan chory.
Ciężaróweczki&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&& za Was, rozumiem wasza flustracje,Alanka urodziłam 10 dni po terminie i był to 30lipca czyli byłam jedna z ostatnich lipcówek i nie podobało mi sie to wcale:-p
Alanek niby nie jest zazdrosny,ale pilnowac trzeba bo on to by zagłaskał i zacałował młodego na śmierc jak bym ich samych zostawiła:-DMalutki jak zapłacze to Alan woła do mnie uratuj go mamusiu:-)sam zreszto tez biegnie go ratowac.
Ale przy dwojgu dzieci to juz nie to samo co przy jednym,zajecia mi nie brakuje:-p
Zdrówka dla wszystkich chorowitków:tak:

Doti ja musialam wczoraj nieźle moim wstrząsnąc, zeby się "obudził" że ma dwójkę dzieci i ja nie dam rady wszystkiego robić!

Ayni u nas nawet na cycowym kupy nie było 12 dni i lekarze uważali, że jest ok dopóki dziecko nie ma kolek i nie płacze, nie ma twardego brzuszka

Camilla
Ty karmisz mieszanką więc to u Ciebie różnie z kupkami może być.Spróbuj jej dać probiotyk

Maleństwo my octenisept i już 2 dni temu nam odpadl albo 3 dni temu nie pamiętam...

Beacia zdrówka życzę

reklama
Tak tak zapomniałąm napisać że Alanek tak miał czyli kupka po 3-4 dniach dopiero i ja sobie myśle co jest grane ale to też normalne:)nie ma kolek itd.to wsio oki jest ;)

Do góry