reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Megan a powiedz mi czy mozna ta zawiesine kupic bez recepty czy musze miec cos od gp? I w ogole czy mozna to cudenko pic jak sie karmi piersia? Boje sie, ze jak cos zaczne przyjmowac doustnie to i moja mala przeleci. Mam w domu herbatke "przelec mnie"-Figura2 z senesem no i ten przeklety olejek rycynowy ale wlasnie z powodu cycusiowania boje sie je sobie zapodac.:eek::eek::eek::eek:
Co do cc to mialam klipsy-sciagneli przy 4 dobie. Przez to, ze to moja druga cesarka schrzanili mi cala robote bo tam gdzie sie ladnie goi ciecie jest leciutko powyzej tego wczesniejszego ciecia, natomiast druga strona jest dokladnie w tym samym miejscu i dlatego wyglada tam jak dwie fady tluszczu gdzie nie widac gdzie sie one w srodku rozdzielaja...Tez mam plasterki, we wtorek ide do gp to kontroli wiec zobaczymy co orzeknie. Zaluje ze nie zrobilam zdjecia tym klipsom, to by sie nasze dziewczeta z forum z Polski zdziwily jakimi spinaczami nas pozszywali:-D:-D:-D:-D:-D Naprawde dziewczyny! Ani szwy, ktore sie sciaga, ani takie co same sie rozpuszczaja, normalnie SPINACZE!!!

Ja tez karmie piersia i dostalam to juz w szpitalu bo przez 3 doby nic nie moglam z siebie ''wydusic'' , i nic córce nie było i po wczorajszym wypiciu tego tez nic, noc piekna i do tej pory wszystko ok, raczej nie przenika do mleka. Wydaje mi sie ze mozna kupic bez recepty, ale glowy sobie nie dac sciac, zawsze mozesz doniesc recepte do apteki tymbardziej, ze niedługo do gp idziesz, napewno jezeli powiesz w aptece o co chodzi nie beda robili problemow.

Co do zszywaczy to faktycznie smiesznie, troszke czulam sie jakby mnie szszywaczem tapicerskim potraktowali :-D:-D
Mi wycieli stara blizne i mam jedna w tym samym miejscu co poprzednia. Ostatnio tlumaczyla mi public nurse jak to wszystko mniejwiecej wyglada w srodku i dlaczego nadal mnie to tak ciagnie i boli - to malo nie zemdlalam, ale tak ma byc oby nic sie nie rozeszlo. Ogolnie szwow wewnetrznych jest 2x wiecej niz przy pierwszej cesarce - połatali mnie.
Zdrówka i lekkosci w toalecie :-D

reklama
Hej dziewczynki :) u nas wszystko dobrze. Julian je śpi czasem robi kupkę :-) w nocy już raczej też już jest dobrze dziś zasnął o 23 obudził się o 3 i potem o 6 więcej jest dobrze nie zapeszać. Ale mam trochę inny problem Malutki ma katar może któraś z was ma pomysł jak go zwalczyć?

Ja tez karmie piersia i dostalam to juz w szpitalu bo przez 3 doby nic nie moglam z siebie ''wydusic'' , i nic córce nie było i po wczorajszym wypiciu tego tez nic, noc piekna i do tej pory wszystko ok, raczej nie przenika do mleka. Wydaje mi sie ze mozna kupic bez recepty, ale glowy sobie nie dac sciac, zawsze mozesz doniesc recepte do apteki tymbardziej, ze niedługo do gp idziesz, napewno jezeli powiesz w aptece o co chodzi nie beda robili problemow.

Co do zszywaczy to faktycznie smiesznie, troszke czulam sie jakby mnie szszywaczem tapicerskim potraktowali :-D:-D
Mi wycieli stara blizne i mam jedna w tym samym miejscu co poprzednia. Ostatnio tlumaczyla mi public nurse jak to wszystko mniejwiecej wyglada w srodku i dlaczego nadal mnie to tak ciagnie i boli - to malo nie zemdlalam, ale tak ma byc oby nic sie nie rozeszlo. Ogolnie szwow wewnetrznych jest 2x wiecej niz przy pierwszej cesarce - połatali mnie.
Zdrówka i lekkosci w toalecie :-D

Może inaczej jest przy drugiej cesarce. Ja miałam pierwszą i mnie żadnymi zszywaczami nie potraktowali, tylko najzwyczajniej w świecie skleili!!!! :eek::eek: Rana wygladała od razu jak zagojona! :happy: Zadnych strupów, żednej ropki. Opatrunek ściągniety 24h po cesarce. Od razu wstałam z łóżka i poszłam sama pod prysznic. W szoku byłam. :szok:

Nie pamietam ktora to pisała sorki:zawstydzona/y: ale u mnie tez dziwnie ...lało sie ze mnie 1,5 tyg potem kilka dni takich sluzowatych upławow a teraz znowu krew :no: nie mam pojecia czy to normalne a nie moge sobie przypomniec jak to po tamtych porodach było no coz nascie lat mineło:-p...malenka spi wkoncu dzis pobiła rekord w jedzeniu wyciagła oba cycki i jeszcze poprawiła butelka 90ml:szok:,kurcze jakis kryzys cycowy mam niby leci mlesio ale chyba go za mało ,jutro chyba pojde odciagacz zakupic moze tak laktacje pobudze bardziej....:eek:

Maleństwo właśnie tu w DE też nie karzą niczym przemywać, ewentualnie jak coś wylata, to patyczkiem i wodą wytrzeć:tak: I fakt odpadł na 9 dzień.
A i na co tą K podajecie? Ja nigdy nie miałam zalecenia podawać.

Generalnie tutaj w Niderlandach po dlugich sprzecznosciach pomiedzy lekarzami i naukowcami stwierdzono, ze nie wiadomo dokladnie ile witaminy K znajduje sie w mleku matki i obowiazkowo trzeba podawac dzieciakom na cycku do 3 miesiaca, na butelce chyba nie... Wit D do 4 roku zycia. W USA np podaja zastrzyki noworodkom z wit K zamiast kropli. Cos na krzepniecie krwi czy tez przeciw zakrzepowe :confused:

Dziewczyny ja wam bardzo wspolczuje wszystkich problemow brzuszkowych, ja tak sobie wlasnie pomyslalam, ze moj maly dzis marudny i caly dzien by wisial na cycku, ale widze, ze to nic w porownaniu co wy przechodzicie. Lacze sie z wami w bolu.

Z tymi bliznami i tesciowymi tez. Moja opiekunka poporodowa skonczyla 'misje' u nas tydzien temu i ja juz jestem na pelnych obrotach i krwawienie tez zanika. Chcialabym zeby jeszcze lepsza pogoda byla to bym wiecej wychodzila na spacerki.

Zostalo mi 6 obciaznikow do zrzucenia!!

Może inaczej jest przy drugiej cesarce. Ja miałam pierwszą i mnie żadnymi zszywaczami nie potraktowali, tylko najzwyczajniej w świecie skleili!!!! :eek::eek: Rana wygladała od razu jak zagojona! :happy: Zadnych strupów, żednej ropki. Opatrunek ściągniety 24h po cesarce. Od razu wstałam z łóżka i poszłam sama pod prysznic. W szoku byłam. :szok:

Ja dopiero po fakcie dowiedzialam sie ze mialam wogole wybor, miedzy klipsami, zwyklymi szwami, rozpuszczalnymi szwami czy wlasnie klejeniem...., niby gdzies to jest w kartach zapisane, tylko fajnie ze akurat pare minut przed porodem zastanawiasz sie na rodzajem szycia :wściekła/y:
Widocznie co lekarz to inna metoda. Ale i tak nie narzekam bo jest ok, teraz tylko czasu potrzeba na calkowity powrót do formy.

fasolka35 ja tak wlasnie mam z tym krwawieniem....mam nadzieje ze to normalne, bo jestem pewna ze przy poprzednim porodzie takich przerw w krwawieniu nie doswiadczylam, coprawda nie jest to zaden potok, a raczej skąpa miesiaczka.

reklama
Do góry