reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

reklama
uff dobrze,że jest nas jeszcze trochę nierozpakowanych ;-)
zazdaszczam wywołania :tak:
w kwestii mandatu, kiedyś dostałam za przechodzenie na pasach na czerwonym świetle :no:, zaplanowałm,że nie zapłacę a jak się ptrzeterminuje to już odpuszczą ;-)
ale najwidoczniej dziś to nie te czasy, bo z najbliższej wypłaty mi ściągnęli mimo,iż parę dni wczesniej zapłaciłam na poczcie jak dostałam wezwanie :no: ale potem mi przekazem zwrócili tą druga wpłatę, więc spoko, oddadzą z pewnością :tak:
boszeeeeeee już nie wiem co mam ze sobą zrobić, ani leżeć ani stać a ni siedzieć :no:

Witam dziewczynki:-) troszke podgoniłam czytanie watku;-)tym co chca zycze porodu jeszcze dzis:tak::-D ja w zeszły poniedziałek marudziłam ze mam dosc w nocy wody odeszły i co :-pi mała dzis tydzien ma:-D a na dzis miałam termin z @:cool2: Malenka kochana je i spi:-D fakt ze karmienie trwa bo cycujemy ale ostatnio rekord pobiła bo spała 4h :-D:-D jutro chyba na pierwszy spacerek wyjdziemy jesli taka super pogoda bedzie jak dzis...

jejku jejku nie jestem w stanie was nadrobić :-(
u mnie już dzien za dniem jakoś wszystko szybciej płynie :-D dziś byliśmy na pierwszym spacerze :-D
i tak na prawdę sama nie wiem co napisać - jestem w jakimś dziwnym zawieszeniu :confused: szczęśliwa mega szczęśliwa tylko chyba jeszcze w szoku :-D
mały ładnie śpi budzi sie na jedzenie, nie cierpi przewijania i tylko w tedy nam płacze no i niestety kąpiele też nie są łatwe zanim poczuje ciepłą wode jest ryk i tak samo po wyciągnięciu mimo tego że nagrzewamy pomieszczenie no nie wiem moze sie przyzwyczai ...

Do mamusiek ... :tak:macie jakieś sposoby na bolące brzuszki wszyscy mi mówią że jelitka, brzuszek do 3ciego miesiąca sie rozwija i doskwiera maleństwu ale nie wiem sama jak mu już ulżyć :confused: kładę go często na brzuszku i bardzo to lubi, staramy sie masować brzuszek ale tego raczej już nie lubi i nie bardzo daje - jak możecie coś podpowiedzieć będę wdzięczna

jejku jejku nie jestem w stanie was nadrobić :-(
u mnie już dzien za dniem jakoś wszystko szybciej płynie :-D dziś byliśmy na pierwszym spacerze :-D
i tak na prawdę sama nie wiem co napisać - jestem w jakimś dziwnym zawieszeniu :confused: szczęśliwa mega szczęśliwa tylko chyba jeszcze w szoku :-D
mały ładnie śpi budzi sie na jedzenie, nie cierpi przewijania i tylko w tedy nam płacze no i niestety kąpiele też nie są łatwe zanim poczuje ciepłą wode jest ryk i tak samo po wyciągnięciu mimo tego że nagrzewamy pomieszczenie no nie wiem moze sie przyzwyczai ...

Do mamusiek ... :tak:macie jakieś sposoby na bolące brzuszki wszyscy mi mówią że jelitka, brzuszek do 3ciego miesiąca sie rozwija i doskwiera maleństwu ale nie wiem sama jak mu już ulżyć :confused: kładę go często na brzuszku i bardzo to lubi, staramy sie masować brzuszek ale tego raczej już nie lubi i nie bardzo daje - jak możecie coś podpowiedzieć będę wdzięczna

Sprobuj przed karmieniem poklepac tak ze 2-3 min po plecykach tak zeby dziecku sie odbilo i wtedy przystap do karmienia po karmieniu rowniez to samo, na brzuszku nadal mozesz klasc ale jak nie lubi to mozesz pomasowac - napewno cos w google znajdziesz jakie metody masowania sa najlepsze. W aptece sa rowniez dostepne krople na kolke np infacol. Mozna rowniez pic (jezeli karmisz piersia) herbate z koperku.
Trzymam kciuki, mam nadzieje ze niedlugo mina te okropne dolegliwosci.

reklama
witam drogie forumowiczki :-)
Od pewnego czasu (od kiedy stałam się mamą ) ;-) nie mam chwili by do Was zajzec, mała ma już 2,5 tyg , czas zapieprza niesamowicie. Dziś udało mi sie ją uspac o 6 , wiec mam chwilę dla siebie, zrobiłam sobie kawusię i wpadłam na sekundę, postaram się poczytac co u Was, jesli mi się uda i potem odpiszę :tak:
Narazie gratuluję wszystki mamusiom rozpakowanym :-D a dwupaczkom, które się ostały;-) życzę szybkiego i jak najmniej bolesnego porodu ;)

Do góry