reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2012 ;)

Faktycznie czas biegnie szybko jak już maluszek po tej stronie brzuszka. Moja Marysia w piątek skończy już 6 tygodni czyli 1,5 miesiąca.
Na brzuszek można położyć ciepłą pieluszkę (ogrzaną żelazkiem) lub termoforek albo co ja stosuję ogrzewać brzuszek suszarką i jednocześnie delikatnie go masować. Infakol i inne specyfiki na simetikonie są po 28 dniu życia. A herbatka koperkowa na niektóre dzieciaczki odwrotnie tzn. potęguje gazy więc trzeba poobserwować. No i ponoć dobrze jest ograniczyć choć trochę nabiał a głównie mleko, już bezpieczniejsze są jogurty i inne przetwory mleczne.

reklama
Ja chociaż Was podczytuję codziennie to nie mam nawet kiedy napisać, ten mój Bąbelek zajmuje cały mój czas :tak: myślę, że z czasem jak wszystko się poukłada to będę tu częściej :tak:
Mój Niuniek właśnie słucha Mozarta i próbuje usnąć, zasypianie nam ciężko idzie :no: fakt, że mały zasypia sam w swoim łóżeczku ale długo to trwa ok 1-1,5 godz a mamusia wtedy czuwa, najgorzej jest w nocy bo ja nie zasnę póki mały nie śpi więc ogólnie chodzę jak zombi :-p
A rośnie mi synuś na cycku jak na drożdżach urodził się 3310 jak wychodziliśmy ze szpitala miał 3150 a wczoraj ważył 3700 (wczoraj miał 18dni) :tak:
Co do bolącego brzuszka tak jak napisała jumabe ciepłą pieluszkę (ogrzaną żelazkiem) lub termoforek moja siostra tak "walczy" z brzuszkiem córeczki.

WITAM:)

U nas deszczowo i w takich chwilach happy że mam to prawko bo nie wiem jakbym doszła z moją dwójca :/

MERLIN tu dziewczyny napisały co i jak ale tez sa jakieś krople które nie dostanie się w Pl i trzeba zmaówić hmm na s jakoś?moze któraś bardziej będzie wiedziała bo ja tyle co z czytania wiem a ponoć sa bardzo dobre...

WITAM:)

U nas deszczowo i w takich chwilach happy że mam to prawko bo nie wiem jakbym doszła z moją dwójca :/

MERLIN tu dziewczyny napisały co i jak ale tez sa jakieś krople które nie dostanie się w Pl i trzeba zmaówić hmm na s jakoś?moze któraś bardziej będzie wiedziała bo ja tyle co z czytania wiem a ponoć sa bardzo dobre...
sab simplex chyba...

witam sie porannie przy kawce i mini grześku ;-)
za oknem ulewa jakich dawno nie widzialam, dobrze ze te dwa dni pospacerowalam, bo teraz trzeba siedziec... nuuuda, maly spi, starszy oglada baje. czekam na kuriera, zamowilam sobie taka pufke:
PUFA SKIPPER FOTEL PUFA PUFY WORKI SAKO PUFKA PP (2611100915) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
idealnie w naszej mini sypialni kolo lozeczka sie zmiesci ;-)
pomimo niesprzyjajacej aury, milego dnia Wam zycze, ktora dzis rodzi?? ;-)

Witam:-) dzisiaj miał byc pierwszy spacerek ale pogoda sie zepsuła:no: ,młoda spi dzieciaki w szkole ja chałupke juz ogarnełam jedno pranie zrobiłam i teraz robie nastepne... a młoda dzis w nocy pobiła rekord w spaniu :szok: spała od 21.30 -3.20 :-D :-D wiec mamusia dzis mega wyspana ;-):-p ...

Locia
fajny pufek:-)

Jak tam dziewczynki nierozpakowane ktora dzis nas zaskoczy;-) ;-)

Noo ładnie ci pospała:))oby wiecej takich nocek:))

Ja czekam na weekend tyle że na weekend a nie mi tu po :p mam nadzieję że smerfik posłucha się mamusi :D

hej U mnie chyba nic się nie dzieje, nie spałam całą noc bo jakiegoś nerwa miałam, a wieczorem dostałam strasznego rozwolnienia-może jednak coś się dzieje? ah Dzisiaj mam ktg i muszę jechać 2 busami a potem jeszcze kawałek z buta, mam nadzieję, że pogoda się poprawi

MIQ ja miałam taką przedostatnią nocke że nie przespana źle sie czułam duszno niedobrze mi było :/ a dzisiaj rano wypróżniłam sie też podobnie jak ty...i kurka mam nadzieję że u mnie to tylko tak bo tak a nie na poród ;) ja tak chciałabym na weekend kurcze w tyg.już gorzej z tym by było u mnie :/

reklama
Hejka, u mnie też się nic nie dzieje, znaczy nie rodzę. Nawet jestem na dzisiaj do kosmetyczki umówiona, gdzie jeszcze w poniedziałek M wyśmiał mnie jak usłyszał, że w środę do kosmetyczki się wybieram, ale widać jakoś dotrwałam, tzn. mam nadzieję, że dotrwam:-)

Do góry