reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

Wszystkigo najlepszegoz okazji Naszego swięta.

Przepraszm za nieobecnosci przez pare dni ale w niedziele wymiotowałam:baffled: (chyba jakies zatrucie) a wczoraj ulepszali neta w związku z tym go nie miałam:dry:.
Tak pocztyałam troszke i co do nogi w ciąży to mi może nie urosła ale spuchły mi stopy srasznie:sorry2: i nie przytyłam 30 kg tylko 18kg:-) a puchniecie sopwodowane było upałami -rodziłam w sierpniu 2009 skwar sie lał z nieba wiec napuchłam:sorry2:.Zresztą przez to że było gorąco piłam masakryczne ilosci wody czasami i 4 litry dziennie:tak: a tydzien po porodzie miałam już 10 kg na minuse.

Pogoda u nas wiosenna:-) po prostu pięknie jak mała sie obudzi to obiadek i mykamy na spacerek.

A i widze że mamy nowe mamy witam.

Ostatnia edycja:
reklama
asia powodzenia, tanie sa internetowe, zalezy co się szuka. Bo leki lepiej na miejscu, ale ja np kremy zamawiam z neta, używam firmy avene i jest dużo taniej w internetowych niż na miejscu..

Ja zawsze kupuje w doz.pl, nawet jak mam recepte to tam zamawiam i odbieram koło mnie, jest sporo taniej, nawet jak się pójdzie do tej samej apteki i kupi bez zamawiania. Np za alantan płaciłam w doz 6,15 a poszłam do nich i 9 zł z groszami.

Teram szukam Femibion 2
i w jedej powiedzieli 57 , w drugiej 55 a w dozie 53 zł więc narazie wygrywa.

No i w dozie są też różne promocje dla mamy i maleństwa, trzeba tylko karte zamówić.

Dziewczyny, nie ma takiej możliwości, żeby stopa się wydłużyła, kość stopy nam już przecież nie urośnie, ewentualnie może mocno spuchnąć, co skutkuje tym, że buty mogą stać się zbyt wąskie i krótkie. Ja rodziłam w styczniu i też strasznie kostki i stopy mi puchły, w kozaki się nie mieściły, ale to dzieje się już w ostatnich miesiącach ciąży także spokojnie damy radę. W lecie będziemy biegać w japonkach lub sandałkach, a we wrześniu jakieś trampeczki i luzik :-)

No i też się to mało prawdopodobne wydawało, ale jak się tak czyta to dziewczyny piszą że stopy rosną o rozmiar i tak zostaje więc już dgłupiałam :)
To że puchną to wiadomo, ja już teraz wieczorami mam koszmarne nogi, a co będzie w upały to wole nie myśleć.
Właśnie kolejny plus ciąży na wiosne/lato to buty, będzie można śmigać w klapeczkach i się tym nie przejmować

Cześć Dziewczyny....
znowu dawno mnie nie było-ale praca, praca, praca, wyjazd służbowy-i tak zleciał prawie tydzień.....

Wszystkiego Naj nam wszystkim......

Ja tydz temu byłam na badanku-nie wiem czy pisałam-bo nie pamiętam :-( dzidziulek piękny, serduszko słyszałam...
we czwartek powiedziałam szefowej-super reakcja i w ogóle-luzik blusik :-)

Wczoraj byliśmy na badanku prenatalnym.... i super było-dzidziulek zdrowy, prawdopodobieństwo malutkie.... Pomachała d nas łapką i mężluek aż się do monitora przysunął.... A "ona" bo powiedział nam już że widać na 80% płeć :-D także radość przeogromna.....

reklama
co do apteki to też w doz'ie przez neta zamawiam (na szczepionkach dla Miśka oszczędzaliśmy ok 70-90 zł na sztuce w porównaniu do aptek stacjonarnych), chyba że potrzebuję coś natychmiast, a nie na drugi dzień.

Buty dla dzieci nie powinny być używane, bo każde dziecko inaczej stawia stopy. Ale mój młody nosił już jakieś używane.

Agatek super, że wszystko super :-D
ja idę do gina w poniedziałek, a czas się wlecze jak nie wiem co...

aniawos miałaś jakąś metodę, żeby małą na borowanie namówić? Nas to czeka, ale boję się, że Michaś nawet buzi nie otworzy. Jak był na pierwszym przeglądzie, dentystka do niego "popatrz, tu mam lustereczko, wygląda jak łyżeczka" a on na to "nie, już jadłem", co prawda to było jakiś rok temu (może nie cały - nie pamiętam). W piątek idziemy spróbować otworzyć paszczę na przeglądzie, jak dobrze pójdzie, umówimy się na leczenie.

Do góry