reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

reklama
cześć dziewuszki wszystkiego naj naj naj najlepszego z okazji dnia babek:-):-):-)

ja jestem od 2 tygodni na zwolnieniu najpierw na oskrzela a teraz na bóle brzucha przez ucisk na jelita.

witam wszystkie nowe koleżanki miło że jest nas coraz więcej:-)

u mnie dziś tak ładna pogoda że pojechałam autobusem na spacer i odwiedziłam swoją pracę dostałam kilka kwiatków:-):-D:-D:-D:-D

kupiłam w tym koło Korony. Mają przecenę z 65.99 :O Promocja trwa chyba do jutra, bo od czwartku nowa gazetka wchodzi.

Zwykle kupuje w aptekach internetowych witaminy, sa o wiele tańsze. Położna poleciła mi na powtarzajace się biegunk zmianę witamin. Nie wydaje mi się, że to przez witaminy. Do tej pory brałam pharmaton matruelle(kupowałam właśnie w doz.pl za 40zl, w aptece potrafi być za prawie 60zl). Tylko jedna tabletka do połknięcia i mocz mi nie śmierdział multiwitamina ;)

Witam

U nas dziś super pogoda, to większość dnia na dworze spędziliśmy, wiosna chyba już coraz bliżej:-)
Co do zwolnienia to ja jestem od 5tyg, ginka od razu stwierdziła, że mi się należy, nawet nic nie musiałam jej mówić
Ja po wielu poszukiwaniach znalazłam wreszcie tanią aptekę, co prawda 20km ode mnie, ale jak u siebie płaciłam za duphaston 43 zł, to w tej taniej zapłaciłam 29zł, więc różnica jest ogromna

super że udało ci się znaleźć tanią aptekę... leki są mega drogieeeeeeee!!!!

ja jakoś po tym spacerze czuję się zmęczona i trochę zmarznięta (niby jest ciepło ale tyłeczeki mi zmarzł:-):-):-):-):-):-)

dziś na obiad mielone z ziemniakami i mizerią mniammmmmmmmmmm:-D:-D:-D

Hej nie znamy się, na innym watku dziewczyna podala linka. To jest nowe rozporzadzenie odnosnie opieki okoloporodowej. Wchodzi w zycie 7 kwietnia tego roku wiec warto sie zapoznac, szczegolnie od str 12. Teraz szpitale beda musialy sie do tego stosowac takze warto sie z tym zaznajomic bo wiadomo jak to jest. Ja jeszcze mojemu kaze to przeczytac i wydrukowac najlepiej zeby jakby co to wiedzial co i jak. Moze w koncu bedzie u nas mozna rodzic po ludzku... http://www.mz.gov.pl/wwwfiles/ma_str...k_24092010.pdf

witajcie Kochane, ja dziś nie czytam nic, padam na twarz, zmęczona, śpiąca, wściekła (i to w taki dzień, coż, mąż mi taką niespodziankę zrobił że tylko odstrzelić), idę priszi do łóżka, jutro nadrobię i poczytam wszystko!!

Agatek gratuluję dziewczyneczki :-), ja też już bym chciała wiedzieć kto w moim brzuszku się wierci :tak:
Ja do apteki jak na razie systematycznie chodzę tylko po sól fizjologiczną ;-), odpukać nasza rodzina nie jest chorowita, ale faktycznie ceny leków masakra!!!! Dziewczyny, czy wy już bierzecie witaminy te ciążowe, bo mój gin powiedział, że one właściwie nie są nam potrzebne, ewentualnie powinnam brać dopiero od 20 tyg!!!! bo wtedy dzidzia już jest na tyle duża, że możemy odczuć braki witaminek, ale wcześniej nie ma takiej potrzeby. Jak to jest u was? W poprzedniej ciąży chodziłam do innej gin i ona kazała brać od samego początku i weź tu bądź mądry...

Dziewczyny, czy wy już bierzecie witaminy te ciążowe, bo mój gin powiedział, że one właściwie nie są nam potrzebne, ewentualnie powinnam brać dopiero od 20 tyg!!!! bo wtedy dzidzia już jest na tyle duża, że możemy odczuć braki witaminek, ale wcześniej nie ma takiej potrzeby. Jak to jest u was? W poprzedniej ciąży chodziłam do innej gin i ona kazała brać od samego początku i weź tu bądź mądry...

Mi gin do 3 miesiąca kazał brac tylko folik. W pierwszej ciazy od 4 miesiąca do końca i podczas karmienia brałam witaminy Materna. Ciekawe co na następnej wizycie mi powie.

Dziuba a cóż to mąż wymyślił? Bo ja musze przyznać ze to jednej z najlepszych dni kobiet jaki pamietam:-) choc nie przywiązuje do niego zbytniej wagi.

reklama
Hej Dziewczynki ;-)
Przepraszam, że się nie odzywam, ale po prostu nie mam siły :sorry2: Wymioty mi cały czas żyć nie dają i chodzę jak zombie :sorry2: Matko, czy to się kiedyś skończy? :sorry2:

Do góry