reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

Witam wszystkie kobietki, wszystkiego najlepszego ;-)

A u mnie podwójne święto, ja dziś dzień kobiet, a mój W ma urodzinki, co roku się śmiejemy, że W w swoje urodzinki chodzi z kwiatkami do innych kobiet.

co do pracy, to jestem na zwolnieniu od 5 tyg. więc byczę się na maxa, ale czy to jest dobre rozwiązanie? Już sama nie wiem.
Kiedyś myślałam, że fajnie być na zwolnieniu, teraz myślę, że bardzo się rozleniwiłam przez to. Trochę pracuję w domu, ale to nie to samo.

reklama
wpadłam na chwilkę zobaczyć co u was :-)
witam "nowe" ciężarówki :tak:

ewelinak1 dobrze, że tylko na usztywnieniu się skończyło, niech się goi jak najszybciej. Zawroty głowy mogą być spowodowane szybką zmianą pozycji (gwałtowna zmiana ciśnienia krwi) dlatego może wcale się tym nie przejęli. Ale gdyby ci się powtarzało bez powodu, leć do lekarza.

aniawosbuty młodemu najczęściej kupuję w deichmann'ie, albo w jakichś tanich sklepach. Może i błąd, ale nie stać nas teraz na drogie, super buty na kilka m-cy. A przez neta już teraz nie kupuję, bo młody ma wysokie podbicie i zawsze zanim coś znajdziemy, przymierzamy mnóstwo buciorów. Z reguły w końcu kupujemy to, co dobre, a nie co super fajne i nam się podobało :baffled:

u nas piękna pogoda, że aż szkoda w domu siedzieć, biorę zaraz Michała na spacer, potem może w końcu nieszczęsne okna umyję (świata prawie nie widać)
Miłego wtorku!

Ostatnia edycja:
witam sie i ja:) kurcze ja ostatnio mam problemy ze spaniem jak jasno się robi o 6 to ja sie już budze i nie mogę zasnąć...
jutro mam wizytę u gina juz nie mogę się doczekać:)

życzę miłego dnia:)

Witam was serdecznie w naszym dniu, niektóre to podwójnie go obchodzą :)

ja buty zazwyczaj kupuje w deichmanie zazwyczaj po sezonie sa do śmieci , ale za to co sezon nowe moge sobie kupić, a pozatym to czesto kupuje w lumpkach buty, a że udaje mi sie kupić za 2-4 zł i że moja mam ma podobe hobby to mam z 20 par butów.

Wczoraj się właśnie zastanawiałam czy w tej ciaży to naprawde noga rośnie o rozmiar? chciałąm sobie kupic coś nowego wygodnego do śmigania, bo obcasy odpadają i zastanawiałam się czy może nie kuić większych na razie nie wsadzić do nich wkładki? bo kupować butów na chwile to niechce

Malinka, blokerka witamy wśród nas, fajnie, że jeszcze się ujawniają nowe mamusie :tak:
Kate z dzidzia na pewno wszystko jest w porządku, daj od razu znać co i jak :tak:
Ewelina ja takie zasłabnięcia miewam często, kiedyś też kończyły się upadkiem, ale nauczyłam się nad tym panować, teraz po prostu robię skłon, głowa do dołu, czekam parę sekund i jest ok ;-), warto też pamiętać o wolniejszym wstawaniu i regularnym wietrzeniu mieszkanka. U mnie prawdopodobnie związane jest to z niskim ciśnieniem, ale ogólnie przyczyn może być wiele: anemia, niedociśnienie, zaburzenia pracy błędnika, chwilowe niedotlenienie mózgu czy spadek cukru we krwi... A z tym palcem to niezła historia, co tam musi się dziać w poważniejszych przypadkach :szok: strach się bać :szok::szok:

Ja dziś zostałam brutalnie obudzona o 6 rano przez mojego S, który przed pracą koniecznie chciał mi złożyć życzenia i wycałować z całych sił, żeby nie było, że ktoś go wyprzedzi (z życzeniami oczywiście, nie z całowaniem :-)). U nas niebo zachmurzone i słoneczko tak nieśmiało przebija się przez te chmurzyska, ale tak czy inaczej czeka nas po południu sapcerek, bo piesek też ma swoje potrzeby :-).
Muszę nauczyć się wypełniać Pity...

Dzień dobry!!

Ewelinka w ciazy z Adasiem też upadłam, ale sobie ałkę na głowie zrobiłam :-( na szczęście nic groźnego się nie zrobiło!! A też, tak jak Ty szybko wstałam!! Wiecej sie to nie powtórzyło!! Zanim wstanę, to mysle o tym i robie bardzo powoli :-) Szybkiego powrotu do zdrówka!! :-)

Asia* mi noga urosła o rozmiar... ;/

Aniawos dzisiaj widziałam buty w deichmanie, ulotkę dostałam, gratis do gazety ;-) będzie w czym tam wybierać!! A ceny od 69 zł ze skórką w środku!! Więc nie jest źle :-)
Biedna Iga, dentyste musi zaliczyc... Już trzymam za nia kciuki!! I za Męża tez!! :-)

Bafinka do jutra już tylko kilka godzin :-) Chociaż nie powiem, wiem, że się dluży to haha ;-)

Dora to jeśli Ci źle w pracy, to idz na zwolnienie!! Po co masz się meczyc!! A tak to przynajmniej dobrze spozytkujesz oczy przy komputerze piszac tutaj, a nie pracujac ;-)

Dziewczyny co do porodów... Moja mama miała lekkie porody, pyk pyk i na świecie bylam ja, a 8 lat wczesniej brat :-)
A mój porod!! MASAKRA!!
Tego nie odziedzicza sie po mamie!! :-) No chyba, że mnie podmienili :-p bo figury po rodzicach też nie mam :-(

Już mam koniec I trymestru :-) ale jakoś nie czuję tego... Mam nadzieję, że na dniach poczuję :-)
Dziś na 13 mam kosmetyczkę, a na 15 wizytę!!
Czekałam tyle czasu i w końcu się doczekałam :-)
Boję się jak cholera :-( martwi mnie troche toxo, bo robilam badania teraz, ale mam nadzieje, ze uda sie to wyjasnic jakoś :-) upsss... to nie ten watek :-p

Bardzo proszę Was o kciuki!! :-)

Wszystkiego najlepszego dla wszystkich obecnych tu kobietek!! I tych dużych i mniejszych i tych tycich!!:*:*:*

Ostatnia edycja:
ellancz po co się uczyć? wystarczy program ściągnąć ;-p ja już mam wypełnione, jeszcze do US wysłać i z głowy:tak:
asia mi stopa nie urosła (na koniec puchły, ale się nie wydłużyły), szwagierce ponoć właśnie o jeden rozmiar:baffled:

paula moja mała juz raz miała borowanie ząbka, jakoś w grudniu..boże jakiego ja miałam stresa..masakra. Dzielna była bardzo, ale w pewnym momencie zaczęła płakać..myślałam, że mi serducho pęknie...to wiercenie trwało potem pewnie z minutę albo i nie, ale płakala bardzo, bardzo..ale otwierala buzię, nie zamykała, dała sobie zakleić. Potem dostala nagrodę, sama sobie wybrała lalkę barbie..i na drugi dzień stwierdziła, ze pani Marta-nasza dentystka jest fajna i jeszcze do niej pójdzie. Teraz już na przeglądzie byla bardziej elektryczna, widać że się ciut bała, ale otworzyla buzię i dała sobie obejrzeć ząbki. Ja nienawidze dentysty, ale dziecku staram się mówić, ze fajnie itd...przecież nie bedę jej straszyć. Ale wcale mi się nie uśmiecha, zeby znowu borowac jej ząbeczki..ale jak będzie trzeba to trzeba i lepiej wczesniej niż później jak zrobi się duża dziura..

A do deichmana musze pojechać, bo oni tam mają taka niemiecką firme i te butki ciut tańsze a ze skóry..zobaczę, jak nie to na necie znalazlam geoxy takie jak miałą w zeszłym roku za 120 zł..takze jeszcze ujdzie.
asia nigdy nie kupiłabym używanych butów, ani dla siebie a tym bardziej dla dziecka. Dziecko musi mieć dobre butki, na sobie można zaoszczędzić- chociaż mi to nie wychodzi;-) też lubię dobre buty, ale odkąd jest mała trochę spuściłam..ale lubie kupowac buty, chyba jak większość kobiet. Ciuch nie cieszy jak but:-)Ciuchy to co innego, używane mogą być, bo na prawde mozna coś fajnego znaleźć..jak ktoś umie szukać.
i nie prawda, ze noga rośnie, mi nie urosła w 1-szej ciązy i nie słyszałam, zeby komuś urosła. Chyba, że przytyjesz 30kg to i noga Ci spuchnie..
ellancz pity nic trudnego..:-)
kachasek mi szybciej poszło recznie:-) najpierw próbowałam na kompie, zrobiłam, a potem musiałam poprawic i przepisałam ręcznie i poprawiłam..starej daty jestem:-D:-D

Hej Kobietki

Z okazji naszego święta wszystkiego najlepszego!

U mnie juz lepiej. Z okazji dnia kobiet ide dziś obciąć grzywę i na obiadek gdzieś smigniemy. Jutro w planie zakupy, bo buty by sie przydały inne niz kozaki.;-)

Ania jak bys chciała to mam fajne buty po mojej córci, w bardzo dobrym stanie. Jakby co pisz na pw.

Mira l4 ma wady i zalety. Ja osobiście wolę pracować, bo inaczej szybko obrosłabym w tłuszcz. Ale zdrowie dzidziusia najważniejsze. Jak zrobi sie cieplej to i zajęć będzie wiecej:-)

Ellancz fajna niespodzianka od męża choć szkoda że tak wczesna. Co do pitów to on się w sumie sam wypełnia jak pisały dziewczyny. Najtrudniejszy pierwszy raz. Ja już nawet zwrot ostałam co było miłą niespodzianką:tak:

Paula trzymam kciuki za tokso i kosmetyczkę też. A z ta stopą to faktycznie nieżle4:szok:

Agusia fajnie macie z tymi facetami, a Wy jak rodzyneczki:tak:

Asia mi noga nie urosła, ale mam szczupłe stopy i dbam o to żeby nie puchły, więc nie przewiduje powiększenia:-D

Bafinka powodzenia jutro na wizycie:-)

Witam nowe mamy i miłego dnia:-)

reklama
ania
ja wiem że ludzie różnie na to patrzą, ja buty zawsze dokładnie szoruję i dezynfekuję środkami takimi jak się w szpitalach używa co zabijają wszystko i nigdy nie miałam żadnych rewelacji na nogach, a w sklepie też nie wiesz kto i z czym wcześniej przymierzał buty. A żadko je czyścimy po kupnie. Dla dziecka pewnie też będę nowe kupować, ale jak coś się trafi to też wezmę, buty zawsze się przydarzą :p. Męża synkowi kuiłam ostatnio kozaczki z gore-texu za kilka zł.

Wczoraj byłam w kappahlu i były śliczne "kozaczki" dla maluszka, takie z mieciutkiej skórki i futerkiem w środku :) śliczne teraz rzeczy dla dzieci robią.

Do góry