reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

reklama
atomówka USC urząd stanu cywilnego (urwało mi c). Niby najlepiej pójść przed porodem i załatwić tak wtedy maleństwo dostanie od razu nazwisko ojca (lub matki jak tak wybierzesz) i później sprawy papierkowe załatwiać może już Tatuś.

Oświadczenie o uznaniu może złożyć ojciec dziecka w kazdym usc chociaż najlepiej w USC do którego podlega matka, dostaniecie z tego wypis z protokołu uznania, jak odpis aktu stanu cywilnego. Z tym odpisem udaje się wtedy ojciec do urzędu innego, jeśli rejestarcja urodzenia jest w innym. Jeśli oboje nie mieszkacie w miejscowości, gdzie urodziło się dziecko, możecie zarejestrowac je w miejscu zamieszkania swoim. Wystarczy zaświadczenie o stanie ciąży od lekarza, wasze dowody osobiste najlepiej to zadzwonić do swojego USC i się spytać. Ja wolę to wcześniej załatwić po potem to nie wiadomo jak się będę czuła, jak będę miała czas itp.

Bluetoothna ten termometr to niby gwarancja jest. Ja trochę rzeczy kupowałam w lidlu i nie narzekam.

cześć

ja po weekendzie zdechnięta. Dziecko odsypia nie przespaną nockę. A ja robie obiad.

Aniawos ja półśpioszki miałam jedne i mi sie nie sprawdziły. zsuwały sie z ciałka, zaginały pod pleckami, brrr. Jedne kupiłam i więcej tego nie zrobię.
A co do rozmiarówek to 56 warto kupić tylko po kilka szuk bez przesady. 62 też będzie na chwilkę, dopiero 68 dzidzia ponosi dłużej. Ale potem to już spodenki , sukieneczki (dziewczynki), dresiki wchodzą w grę.
Ja byłam wczoraj w Krakowie i Kinga dostała nowe spodnie, skarpetki i bluzeczkę z 5-10-15 , tata nową koszulę a ja ;) butelkę wody mineralnej bez gazu ;) taka dola niedola. ale nic mi sie nie podobało, a jak sie podobało to na pewno nie było ciążowe. Ja chcę nosić moje sliczne przedciążowe sukienki i spodnie. A tu trzeba poczekać

moja sąsiadka urodziła w tamtym tygodniu w poniedziałek dzidziusia - synka. A juz dziś poszła z małym na spacer. Sama. I wcale nie wyglądała jakby rodziła. Jestem pełna podziwu

a co do termometrów to niby gwarancja jest ale jak ją potem wyegzekwować to już inna historia. Ja kupiłam też jakiś tańszy termometr i mnie po 4 miesiącach trafiało bo termometr pokazywał np ze ja mam 33 stopnie a dziecko 34. No i nie szlo nic z tym zrobić bo termometr 3 razy szedł niby do naprawy a potem nam dawali nowy który to samo tylko po krótszym czasie. Ale kasy zwrócić nie chcieli. Lepiej wydać więcej i mieć pewność co do termometru. W końcu to zdrowie naszego malucha

Bry dziewczyny!

A czym sie rozni czkawka od normalnych ruchow malucha? Bo ja totalnie nie wiem jak to odroznic i moze moja tez czesto ma czkawki tylko ja o tym nic nie wiem :confused:
Czkawka to takie rytmiczne pukanie co kilka sekund w tym samym miejscu.Trwać może kilka minut ja zawsze wiedziałam czy to czkawka czy nie.Bo kopniaczki nie są tak rytmiczne jak czkawka i raczej czułam ją w późniejszym okresie ciąży jak dziecko już było na tyle duże że nie miało miejsca na większe figle,czyli raczej pod koniec ciąży.Także jak narazie nie czułam czy maly ma czkawkę bo myślę że musi jeszcze podrosnąć tak że jeszce poczekam na takie doznania.

U nas dziś baaardzo ciepło i chyba będę siedzieć w domu bo nie chce mi się wychodzić na takie słońce.

Ja to jak we wrzesniu było by ciepło to też bym zaczęła dosyć szybko wychodzić.

Hejka dziewczyny :-)

Weekend minął nam spokojnie głównie na leniuchowaniu i spacerowaniu. Nawet maluszek urządził sobie słodkie lenistwo bo po tygodniu buszowania teraz jest nad wyraz spokojne, puknie parę razy leciutko, chyba daje mi znać że wszytsko ok :-)

W piątek byliśmy na pierwszych zajeciach w szkole rodzenia, wszytsko opisałam w stosownym wątku, jak narazie odczucia mam pozytywne ,jest wesoło, następne spotkanie jutro.

My termometr z lidla już zakupiliśmy, mąż rano przed pracą pojechał bo stwierdził że popołudniu to już nie będzie i chyba miał rację bo dzwonił do mnie i mówił że tyle ludzi nie widział ,każdy kupował albo nianię elektroniczną albo termometr i głównie byli to panowie:-p Mam nadzieję że się sprawdzi, mamy ciśnieniomierz z lidla i sprawdza się super .

BigChild znam ten ból, nam też się zapchał prysznic, mąż próbował sam podziałać, odetkał ale na koniec się okazało że trzeba skuć 3 kafle w podłodze bo coś tam pękło i woda nam ciekła spod kafelek, całe szczęście że nie zalaliśmy sąsiadów.

aniawos zawsze musi być ten pierwszy raz, taki nasz los matek aby się martwić, mam nadzieje że Idze spodoba się wycieczka :-) widzę że ten park dinozurów w Łebie jest dość popularny, moja chrześnica była w piątek tam na wycieczce szkolnej.

bafinka mi też się czasem wydaje że dzidziolek ma czkawkę, czuję takie miarowe puknięcia ale nie trwa to zbyt długo, więc do końca nie jestem pewna

marta witaj, gratuluję bliźniaków i mam nadzieję że wszytsko będzie dobrze !!

Byłam rano u lekarza po skierowania na badania, jutro czeka mnie obciążenie glukozą, mam nadzieję że dzielnie to zniosę. Potem zaszłam do biedronki i kupiłam pół ogromniastego czerwoniutkiego arbuzika ( promocja 1,97 za kg) a koło siebie truskaweczki :-)

Miłego dnia Wam życzę !!

Witam wrześnióweczki,
Ja uciełam sobie 3-godziną drzemkę, nie wiem jak to robie ale przesypiam tyle czasu. Może dlatego że wstaję o 5.30 :)
Kupiłam dwa kilogramy truskaweczek ( 4,95 ) nawet tanio i wcinam z jogurtem i cukrem, pycha ! Weekendzik minoł pracowicie.

W środę przyjeżdzam mój prezes odwiedzić nasz oddział, no i dzwonił do mnie mój szef że bedzie spotkanie w restauracji i chcałby abym przyszła.
Myślicie ze skoro jestem na L4 to wypada abym tam poszła ? bo w sumie L4 to zwolnienie z pracy... jak myślicie ?

Igocencja uuu to tanie te arbuziki.Kurcze ja mam trzy przystanki do biedronki i jechać tylko po arbuza to chyba się nie opłaca.Zobaczę jak może się jutro zmobilizuje i podjadę może jeszcze coś dokupię;-)

Bluetooth i Ellsi ja kupilam ten termometr w zeszlym roku w lidlu .WIEKSZEGO G>>>>A NIE MA NA SWIECIE ! Obojetnie czy mierzysz w uchu czy na czole temperatury sa z kosmosu !!!!

SZCZEZE ODRADZAM !!!!

reklama
Cześć dziewczyny:-)

napiszcie mi w skrócie co i jak bo nie nadrobie:-(
Mała takiego czadu w weekend nam dała, że znerwicowani z M na całego chodziliśmy. Nie wiem co robić z tym histerykiem:wściekła/y:
Całe szczęście, że dziś przedszkole bo oszalała bym albo rozszarpała tego łobuza.

Widziałam, że któras z Was pytała o tabletki na gardło, w ciaży można Cholinex spokojnie brać, tak mi moja gin powiedział, są też krople do nosa ale na chiny nie pamiętam nazwy.

Miłego dnia dziewczynki.

Acha jeśli chodzi o termometry do ucha to mam w domu taki co i do ucha i do czoła się przykłada, jak dla mnie nie ma nic gorszego, mam go ponad 2 lata i do tej pory nie potrafie dobrze nim zmierzyć. W uchu się ileś tam odejmuje a na czole trzeba dobrze przejechac po skroni i do środka czoła, nie może mieć nakremowana twarz.
ja tam wole zwykły elektroniczny pod pachę:-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry