reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

reklama
Cześć dziewczyny, witam się porannie ( tzn. porannie jak dla mnie bo dopiero z łóżka wstaję ;) ).

Mycha linkdo tej konkretnej oferty już nie istnieje bo przez to, że z niej skorzystaliśmy to od razu zostaje usunięta ze stronyale wejdź sobie na stronę Używane wózki dziecięce X-Lander - Zabawki dla dzieci - Nextway i wybierz "wózki po renowacji" - my skorzystaliśmy z opcji gotowego zestawu - była to super korzystna cenowo oferta, te z opcją "wózki do konfiguracji" już nie są tak korzystne ale i tak dużo tańsze niż w sklepie. My kupiliśmy model X-A nw170 (3).jpgnw170 (2).jpg
z gondolą X-PRAM.
Warto się przyczaić na jakieś nowe oferty, bo czasem z dnia na dzień coś ciekawego się pojawia, ja długo polowałam i nagle pojawiła się taka oferta jakbym chciała. Tylko jak się zdecydujesz to trzeba działać szybko bo fajne modele znikają z ofert dosłownie w ciągu kilkunastu minut ;) Teraz zobaczyłam, ze jest oferta podobna do tej naszej tylko trochę droższa ale kolor nietrafiony bo do takiego żółtego to wszystkie muszki i komary niestety ciągną :(

Ostatnia edycja:
Hej Dziewczyny!
Bafinka - wierzę z tymi truskawkami!! Ja dzisiaj będąc na zakupach rano kupiłam też kilogram i tak sobie przysiadłam do nich i opyliłam całe hahaah i jeszcze pół kilograma arbuza! Owoce mogłabym jeść tonami jakby mi ktoś donosił:-D
Och do następnej wizyty to pewnie nam się z 3 kg przybierze hahaha i już nie będzie tak kolorowo:))
Ja czasami też miewam takie gorsze chwile z samopoczuciem, tak jak kiedyś pisałam nawet za kierownicą i się przydarzyło - więc teraz już ostrożniej jeżdżę i gdzie mogę to nie prowadzę, tylko oddaję kierownicę...
Ja na zaparcia najpierw jadłam activię z błonnikiem - a teraz po wizycie zapytałam o syrop lactulozę, lekarka zezwoliła i jest zdecydowana poprawa..więc może którejś też to pomoże..?
Idę gotować obiadek i do usłyszenia później

Hej
Mnie dopadło przeziebienie i gardło mocno boli.Czuje sie średnio.Dzis jak poszłam na powtórke badania toxoplazmozy to mi sie przy okienku słabo zrobiło.Pierwszy raz w tej ciązy.Widocznie organizm jest osłabiony i duszno do ego w przychodni było.

Co do truskawek to dołączam do klubu,tez moge je jeśc kilogramami :).Czekam jeszcze bardziej na czereśnie:-D

agusia_x a mowilas juz o tym lekarzowi? Moze powinnas magnez brac wieczorem bo te Twoje dolegliwosci brzmia mi jakos znajomo.
Mi w tym tygodniu brzuch urosl o 4cm i tak mi pepek rozciaga ze chyba w szwach mi pojdzie. A do tego strasznie to ciagnie i tak malo przyjemnie boli :baffled: No coz, tak to jest. Macica idzie teraz do gory wiec wszystko sie przemieszcza, rozciaga i boli. Mam tez ciekawie ze stopami od kilku dni. Po nocy jak staje na podlodze to mam takie poobijane i stwardniale kosci w stopie ze ledwo ide. Najbardziej boli srodstopie. Musze troche pochodzic zeby to odpuscilo bo inaczej nie da rady. Nie mam pojecia co to moze byc.

agusia_x a mowilas juz o tym lekarzowi? Moze powinnas magnez brac wieczorem bo te Twoje dolegliwosci brzmia mi jakos znajomo.

Jeszcze nie mówiłam, bo ostatnią wizytę miałam 13 maja a boli gdzieś od 1,5 tygodnia. Następna wizyta 10 czerwca, ale nie wiem czy tak długo wytrzymam. Może spróbuje z tym magnezem. A mogę łykać taki z witaminą B6? Bo mam całe opakowanie takiego w domu.

agusia_x najlepiej to bedzie jak zadzwonisz do lekarza, jesli mozesz i opowiesz mu dokladnie jakie masz te bole, bo na wlasna reke lepiej chyba nic nie brac. Ja magnez biore juz od miesiaca wlasnie dlatego ze mialam od poludnia bole w podbrzuszu i biore go do tej pory ale bez lekarki bym tego sama chyba sie nie odwazyla wziac.

Witajcie. Ja już z synkiem zaliczyłam plac zabaw, na którym trochę się pobawił w piaskownicy a potem biegał od huśtawki do karuzeli potem do drugiej huśtawki i bujaka. A teraz śpi mój malec i dzisiaj sam przyniósł nocniczek:-) żeby go posadzić i bardzo ładnie zrobił siku, a przed jego pójściem spać założyłam mu z powrotem pieluszkę bo śpi w naszym łóżku ,a nie chciałabym się wieczorem dowiedzieć o mokrej niespodziance zostawionej przez syna.

dziewczyny czy teraz w ciąży możemy używać czegoś na komary? Coś w rodzaju offa albo jakiegos innego środka? Wiem że na ulotce fenistilu piszą że nie zalecany w trzech pierwszych miesiącach ciąży a poza tym trzeba skonsultować z lekarzem ale fenistil to już po ugryzieniu a przed?
Może w aptece coś Ci polecą do stosowania na komary.

Mi niestety gorączka dokucza, duszno Mi i słabo się robi, jak jesteśmy w jakimś markecie to w kolejce nie mogę stać bo w głowie Mi się kręcić zaczyna i w ogóle ... Więc przed mocnym słońcem się chowam bo gorączka dokazuje ...
Powinnaś się w sklepie upominać o swoje ,bo kobieta w ciąży powinna być obsługiwana poza kolejnością, a zwłaszcza jak się źle czujesz.

Hej
Mnie dopadło przeziebienie i gardło mocno boli.Czuje sie średnio.Dzis jak poszłam na powtórke badania toxoplazmozy to mi sie przy okienku słabo zrobiło.Pierwszy raz w tej ciązy.Widocznie organizm jest osłabiony i duszno do ego w przychodni było.

Co do truskawek to dołączam do klubu,tez moge je jeśc kilogramami :).Czekam jeszcze bardziej na czereśnie:-D
Zdrówka podsyłam.:tak:

Jeszcze nie mówiłam, bo ostatnią wizytę miałam 13 maja a boli gdzieś od 1,5 tygodnia. Następna wizyta 10 czerwca, ale nie wiem czy tak długo wytrzymam. Może spróbuje z tym magnezem. A mogę łykać taki z witaminą B6? Bo mam całe opakowanie takiego w domu.
Ja właśnie taki magnez łykam

Ja nic nie pomoge bo mnie żaddne bóle nie doskieraja.Ale dzis sie kipsko czuje a mam jeszcze tyle sprzatania bo jutro mam gościa na obiedzie i musze ogarnąć ten chaos.

Witajcie. Ja już z synkiem zaliczyłam plac zabaw, na którym trochę się pobawił w piaskownicy a potem biegał od huśtawki do karuzeli potem do drugiej huśtawki i bujaka. A teraz śpi mój malec i dzisiaj sam przyniósł nocniczek:-) żeby go posadzić i bardzo ładnie zrobił siku, a przed jego pójściem spać założyłam mu z powrotem pieluszkę bo śpi w naszym łóżku ,a nie chciałabym się wieczorem dowiedzieć o mokrej niespodziance zostawionej przez syna.
Wooow to gartuluje takiego psotepu bo dzieci w tym wieku raczej jeszcze nie kontroluja same pecherza:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Witam

Za oknem skwar i duszno ale jakoś daję radę, zaraz rozłożę krzesełko na balkonie, porozwiązuję sudoku i popałaszuję truskaweczki. Ja też owoce mogłabym jeść tonami ostanio : truskawki, arbuza, winogrona , banany , czekam z utęsknieniem jeszcze na czereśnie i maliny a najbardziej to mi się chce śliwek węgierek ale trzeba będzie obejść się smakiem niestety jak już będą:-)

paula zg ja kupiłam ostanio tą wodę z jodem , ale jakoś mi nie smakuje, może dlatego że ja mam ogólnie wstręt do wody mineralnej, ale zawsze jak na dłużej z domu wychodzę to buteleczkę na wszelki wypadek biorę. W lipcu nad morze jedziemy to się nawdycham jodu :-p

atomówka ja mam podobnie z chodzeniem do wc ostanio, do tej pory załatwiałam się co 3 dni a od kilku dni codziennie po kilka razy, ale ostanio znowu mam wenę na jogurty i owoce więc może dlatego .

Magda zdrówka życzę !!

Lecę na balkonik, a potem obiadek - dziś pizzę robię :-)

Do góry