reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

Witam mamuśki:-)

Jeszcze raz przepraszam za wczorajsze 2 posty pod sobą, wiem że post od drogiej moderatork był do mnie skierowany:zawstydzona/y:poprawie się.

Dziewczyny ale mi smaku narobiłyście z tymi plackami bo chodzą za mną od tygodnia ale jakoś nie mogę się zabrać za smażenie bo ciągle coś:wściekła/y: a na domiar złego moje dziecie choreeeeeeeeee jak sądziłam, rano jeszcze brzuch ją bolał więc w domu została i jakiś czas temu urządziła taką histerię, że miałam ochotę zwiazać i zamknąć:wściekła/y:
mamusie znacie jakiś dobry sposób na poskromienie zbuntowanego 3latka???????????? bo ja już resztki cierpliwości tracę.

A tak wracając do tematu kochanych mężulków - też kochane całe dnie siedze w domu sama, bo M wraca codziennie ok 19 albo po 19, mało tego przynosi robote do domu:no: w sumie to przywykłam. Mieliśmy nie raz już kryzysy i to poważne do tego stopnia, że rozwodu żądałam ale było to głównie powodowane kochaną teściową, któej nie trafie odkąd jesteśmy razem. Po porodzie też bywało, że umywał ręce od roboty przy małej ale jak nagadałam nieraz to się opamiętywał. Teraz mam nadzieje będzie lepiej. A tak to nie mam co narzekać, bo zrobi wszystko o co poprosze, kąpie małą od urodzenia, robi zakupy, tylko mógbły częściej pomagać w sprzątaniu ale wiadomo babie się nigdy nie dogodzi więc mogę wymyślać jeszcze inne rzeczy hihih;-)

Dziewczynki mam do Was pytanko: czy któraś z Was zamawiała kiedyś przez alle...( nie wiem czy mogę nazwę całą wpisać) używane ciuszki dla dziecka? bo zastanawiam się na kupnem ciuszków dla małej, mam niby po Ewci ale dziś przejrzałam i większość jest zniszczona oliwkę wiec musze sporo dokupić. Tam są fajne okazje, ciuszki na fotkach ładne, zadbane ale nigdy nie kupowałam i boje się, że dostane nie to co trzeba. Ma któraś z Was doświadczenie w tym?

reklama
Sińka ja sie zastanawiam nad tym wlasnie zeby zamowic, ale z okolic mojego miasta zeby odebrac osobiscie, wiesz zawsze lepiej.
Podobno lepiej kupowac uzywane ciuszki niz nowe, bo maja mniej bakterii :szok: WIec jak chcialam same nowki to chyba skusze sie na uzywki

Placki zrobione i zjedzone - nie mogłam się powstrzymać. Zrobiłam tyle - że usmażyć wszystkich nie miałam siły i wylądowały w lodówce.
Moje dzieci oczywiście po jednym placuszku --- ach z tym jedzeniem - a niby faceci - to powinnni jeść dużo ;-)
Nawet ten najstarszy odrobinkę - i koniec. Ale zdrowi są to najważniejsze. :-)
Wczoraj dostałam to urządzenie do słuchania serduszka Maleństwa - taki zestaw Graco - mikrofon z dwiema końówkami, które do brzucha się przykłada i mówi sie do dzidzi, dwie płyty - o zgrozo - z muzyką poważną - ale te najlepsze kawałki - więc przetrawię, to urządzenie do słuchania z parą słuchawek - można w dwie osoby słuchać, oraz kabel do nagrywania. Ufff - wymieniłąm chyba wszystko.
Więc - siedziałąm z tym wczoraj dwie godziny - i nic nie słyszałam. Tylko kopniaczki od czasu do czasu. No i dudnienie jakieś - nic nie majace wspólnego z biciem serca. Wymiękam ;-) Nawet jakbym niewiadomo jak bardzo chciała - nic nie usłyszę ;-)

Sińka ja sie zastanawiam nad tym wlasnie zeby zamowic, ale z okolic mojego miasta zeby odebrac osobiscie, wiesz zawsze lepiej.
Podobno lepiej kupowac uzywane ciuszki niz nowe, bo maja mniej bakterii :szok: WIec jak chcialam same nowki to chyba skusze sie na uzywki

Wiesz ja po pierwszym dziecku kiedy wszystko nowe kupowaliśmy i wszystko prawie się poniszczyło stwierdziłam, że szkoda kasy na nowe bo potem i tak do oddania będzie. To co mam będzie po domku, wyprawke do szpitala i lekarza nową zakupię a resztę chyba zamówie przez net.

ewelinak1 a może podeślesz z kilka placuszków???;-)

Jesssooooo placki!!! Jesteście okrutne :-D

Sińka, ja przy córci zamówiłam całą pakę ciuszków z allegro rozm 56-68 i byłam bardzo zadowolona, wiadomo, że takie małe to zaraz wyrośnie, więc moim zdaniem nie ma sensu wydawać kasy na nowe, a z tymi bakteriami to nie przesadzajmy, trzeba przeprać i tyle. Na nowych ciuchach jest więcej tego syfu, bo w fabrykach przechodzą przez multum par rąk, a używane są zazwyczaj wyprane przed wysłaniem :tak:

Ewelina jak będziesz codziennie się wsłuchiwać to może w końcu coś tam usłyszysz ;-), a twoi chłopcy zapewne chcieli dogodzić mamie i siostrzyczce, dlatego taki skromny obiad zjedli :-D

kurcze, a my dziś z działki wracaliśmy, na szybko pierogi w Biedronie kupiliśmy, jak mnie brzuuuuuchooool boli teraz!!!!!!

dziewczyny ile płacicie za tą GLUKOZĘ?? ja idę jutro, nie wiem czy do bankomatu zajść przed przychodnią... :/

Ostatnia edycja:
ooo nie jak czytam o tych plackach to mnie, aż skręca bo ja wielka miłośniczka placków po zbójnicku:-) ale za to dzisiaj oficjalnie otworzyłam sezon truskawkowy:-):-):-) pierogi z truskawkami mniaaaam....

co do mężów to ja mam w domu taki egzemplarz prawie idealny, ale ciii....bo jeszcze zapeszę, ale w sumie od 10lat jestesmy razem i jest super, a tata będzie jeszcze lepszym, nawet tak sobie ułożył pracę, żeby po porodzie ze mną i synkiem 2 miesiące w domu siedzieć:happy2:

co do allegro to ja tam kupuję prawie wszystko i tez mam zamiar zamówić jakąś pakę z ubrankami 0-3

i przyłanczam się do pytania o cenę glukozy?

reklama
No to skończyłam moją kadencję tegorocznej pracy...ciężko tak odchodzić i sprzątać po sobie, aż żal - lubię swoją pracę i tak ją teraz zostawię na rok...
To do usłyszenia jutro już z domu..Miłego po południa!

Zobaczysz że jeszcze ci się nie będzie chciało wracać.

Mi ten się dzień jakoś dłuży..dobrze, że ma dziś ćwiczenia dla ciężarnych;-)..chciałam sie zapisać w poznaniu na aerobik w wodzie dla ciężarnych i nie ma ;-( byłam zdziwiona , że w tak dużym mieście nie ma tego typu zajęć.

placki miałam w zeszłym tyg;-) mniam, za mną teraz chodzi gzik z ziemniakiem z grila;-)..mam teraz ciśnienie na sery. zwłaszcza białe. Dziś się dowiedziałam, że w rzodkiewkach ( tych pierwszych) jest nawięcej syfu w postaci chemii, ponoć chłonie z gleby na gorsze świństwa- więc 3ba przestać nabywać- a tak lubię ze Śmietaną;p

Z tym aerobikiem to na pewno musi być. Ja znalazłam tylko takiego linka:
GIMNASTYKA DLA KOBIET W CIĄŻY W WODZIE- BASEN NA FALI Usługi- Fitness, Treningi, Trener Osobisty - Gumtree Poznań

Jak ci bardzo zależy to może podzwoń po basenach i popytaj.

kurcze, a my dziś z działki wracaliśmy, na szybko pierogi w Biedronie kupiliśmy, jak mnie brzuuuuuchooool boli teraz!!!!!!

dziewczyny ile płacicie za tą GLUKOZĘ?? ja idę jutro, nie wiem czy do bankomatu zajść przed przychodnią... :/

W sensie za badanie czy za samą glukozę w pojemniczku? Jak glukoza w pojemniczku to ok. 5 zł za 75g, a jeżeli o badanie to chyba ok. 25 złotych (ja miałam na NFZ więc dokładnie nie wiem)

Co do samopoczucia to minimalnie lepsze. Nie wiem co mnie napadło. Zaczęłam się martwić o wszystko. I chyba najbardziej wkurzyłam się że nie mam kasy na arbuza :zawstydzona/y: Na wypłatę to muszę czekać do lipca (prawie końca) a jakoś ciekawie to się nie zapowiada. Teraz to cały czas pożyczam.

Martwiłam się jak to będzie jak urodzę, gdzie będę mieszkać, czy dam radę skończyć tą pracę, czy uda mi się w końcu napisać mgr i obronić, czy mój promotor o mnie już zapomniał, czy maleństwo jest zdrowe, czy M. będzie pomocny przy dziecku, czy uda mi się wszystko załatwić w zusie, że pustka w portfelu itp.
Rano jak wstałam to moje oczy wyglądały jakbym normalnie tydzień nie spała, całe przekrwione. Aż się przeraziłam. Mam nadzieję że mój atak dołowania nie zaszkodził maleństwu.

Placki ziemniaczane. Ja to mam naprawdę dobrze mój brat miał akurat smak i zrobił. Przychodzę po rachmistrzowaniu i oto cały talerz. Podejrzewam że mogłabym obdzielić całe forum.

Za chwilę to chyba położę się spać bo po tej nocy to jestem padnięta.

Do góry