reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

cześć dziewczynki...;-)

ja dziś mam bardzo zły humor... to znaczy nie jestem pewna ale boję się że coś jest ze mną nie tak.... mianowicie....

rano wstałam i byłam cała mokra miedzy nogami... wydaje mi się że to nie mocz i boję się że uciekają mi wody płodowe!!!! może to totalna bzdura, ale coś jest nie tak

miałyście coś takiego???

reklama
Aniawos - pocieszające, że nie jestem sama z tym mega leniem:) Chociaż coś tam jednak zrobiłam bo mi naznosili papierów do obrobienia to się za nie zabrałam, ale na tym koniec co bym się nie przepracowała:-D
Miniaaa - a może to tylko pot był?? Może się spociłaś i tak to się objawiło, że poczułaś obfite mokre..?? Nie wiem, nie miałam z czymś takim do czynienia - także niestety nie mogę Ci pomóc..

Miniaaa a nie byly to zwykle uplawy? Jak mokro mialas, bo ja zawsze z rana mam mokro ze jak krzatam sie po domku to czuje ze w majtkach mam wilgoc i zdejmuje majtki i sa to takie rzadkie uplawy poprostu. Tak mam odkad zaciazylam,w ciagu dnia sie normuje i nie ma juz tak.

No to narobiłyście mi jeszcze większego smaka na tego arbuza :-D, zabieram zaraz małą na spacer i do warzywniaka, jak dam radę to przytargam chyba całego!
Ania zdrowiej szybko! To takie wnerwiające jak chorubsko pojawia się totalnie nie w porę :wściekła/y:
Bluetooth kciuki zaciśnięte za strój :tak:. Ja rok temu sobie sprawiłam kostium, tyłek u mnie się nie powiększył, więc szorty będą ok, ale stanik... na uszy go chyba założę ;-). Ale mam pomysł! W czwartek w lidlu będą stroje kąpielowe za 15 zeta za majtki lub stanik i przecież mogę większy stanik kupić! Żadna rewelacja te stroje, ale na jedne wakacje szkoda mi wydawać kasę na odpowiedni strój :tak:
Kacha trzymaj się kobieto! W końcu o to nasze potomstwo się staramy w jakimś celu :-D, a bunt wydaje mi się, że dzieciaki przechodzą rok w rok, a nawet częściej :wściekła/y:
Ola jakoś przecierpisz te dwa dni, już prawie 10.00!! Coraz bliżej odpoczynku :-D
Mycha wracaj szybko do formy :tak:, gorsze dni się zdarzają ale w taką pogodę to faktycznie straszne utrapienie, jak masz apap to sobie łyknij, może choć trochę się polepszy ;-)

Dzięki, wzięłam apapa bo bez tego by się nie obeszło, normalnie głowę Mi rozsadzało już baaaaaaaaaaaardzo dawno tak głowa Mnie nie bolała - szok normalnie. Tabletka troszkę pomogła, głowa jeszcze boli ale teraz jest do zniesienia wtedy wręcz przeciwnie, aż Mnie oczy bolały i musiałam się położyć i je zamknąć to wtedy była minimalna ulga ...

mycha a wyniki masz ok? nie jakas anemia? bo te zawroty głowy...no chyba, ze jesteś przemęczona..
ellnacz fakt te bunty to chyba do 30-stki albo dłużej..

Ja w ciazy z Igą, zakłądałam gacie od stroju i bluzkę taką bez ramiaczek- ala bandaż, ale taką szerszą i fajnie wyglądało. Teraz sie tylko zastanawiam, bo jakbyśmy jechali do aqua parku, a u nas niedaleko jest taki na powietrzu, to w czym pojadę..chociaż jakos średnio mam ochotę, zeby ktoś oglądał mnie w stroju kąpielowym jak będe ważyć ponad 70kg..

magda no właśnie pokaż sie..
big child a czemu nie możesz się poopalać? zakryj brzuch a pyszczek i nogi do słońca..

No wyniki miałam ok., ale to już dawno miałam robione, teraz na początku maja byłam u lekarza i powiedział, że na wyniki skieruje Mnie na następnej wizycie czyli na początku czerwca więc nie wiem czy to jakieś 1-dniowe czy faktycznie coś Mnie dopadło, nie wiem okaże się za jakiś czas ....

Witam Kochane serdecznie. Chwilke mnie nie było - a to ze względu na te skurcze. Wczoraj rano widziałam sie z położną. Ta pokierowała mnie do szpitala, ale nie na oddział - tylko przyjęli mnie w takim obserwacyjnym - dostałam jakas kroplówkę, ponaciskali mi trochę brzuch, posłuchali tętna... i wieczorem wróciłam do domu.
Powiedzieli mi, że skurcze są częściej niż być powinny, ale nie sa niebezpieczne - wynikaja z przemęczenia. Mam odpoczywac i jakby się nasilały - dzwonić, albo przyjeżdżać. Nie dostałam żadnych papierów - nie wiem czy podali mi jakis lek, czy tylko na wzmocnienie kroplówka byłą. Bo do domu nie dali nic oprócz witamin i paracetamolu. Kurcze - na co ten paracetamol tym razem - nie wiem ;-)
Innych badań nie miałam - ani usg, ani badania ginekologicznego.
Więc odpoczywam i ciągle w szoku jestem. No ale mam nadzieje, że wiedzą co robią i tyle.
Motyl 12 - dziękuję Ci bardzo za informacje i pozdrawiam serdecznie.

miniaa no właśnie ja też pomyślałam o upławach..jak nie włożę wkładki xl- (bo takich zaczełam używać z carfree takie mają) to mi leci po nogach..głoopie uczucie..
ewelinak no chyba wiedza co robia..ale z tym paracetamolem to przegięcie..rzeczywiscie na co Ci to?

Kobietki jestem po glukozie. Poszłam tam z przerażeniem, glukozą, wodą i cytryną w reklamówce. Pani pielęgniarka rozpuściła glukozę w całym kubeczku wody, ja wcisłam do tego połowę cytryny i dostałam do wypicia. Z ogromną dozą przerażenia przechyliłam pierwszy łyk, a tu niespodzianka. Smaczne. Smakowało jak lemoniada z kilkoma łyżeczkami cukru. Naprawdę. Aż zapytałam się pielęgniarki czy to napewno to co miałam kupić, bo wszyscy mówią jakie to okropne i wogóle. Po godzinie wróciłam na badanie krwi, uśmiechnięta i zadowolona. Pielęgniarka mi mówi, że chyba dobrze to zniosłam. Zdziwiłam się dlaczego pyta, a ona do mnie, że tu niektóre plackiem przez godzinę na kozetce leżą, bo mdleją czy wymiotują.

Także ja mogę glukozę robić co miesiąć :-D

agusia chyba bardzo lubisz słodkie i dlatego.To jak mnie to czeka to chyba nie bedzie tak źle bo lubie słodkie ;-)
Miniaaa pisze:
cześć dziewczynki...
wink2.gif

ja dziś mam bardzo zły humor... to znaczy nie jestem pewna ale boję się że coś jest ze mną nie tak.... mianowicie....

rano wstałam i byłam cała mokra miedzy nogami... wydaje mi się że to nie mocz i boję się że uciekają mi wody płodowe!!!! może to totalna bzdura, ale coś jest nie tak

miałyście coś takiego???

Hmmm jeśli to wody to slyszałam że sa jakies testy w formie takich papierków do badańia wód płodowych
Cos takiego chyba

TEST Bobo Safe do wykr. płynu owodniowego 3szt | Testy diagnostyczne | Wykrywanie chorób | i-Apteka.pl

Ale widze że nie tanie to jest ;-)
Hmm ale wydaje mi sie że jednak nie masz powodów do paniki ale najlepiej to chyba lekarz by rozwiał twoje obawy.Bo cóż my chyba nie jestesmy za bardzo w stanie Ci pomóc ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry