reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

Aniawos - tylko dwa dni, ale AŻ dwa dni...póki chodziłam do pracy na co dzień to było inaczej, a teraz posiedziałam trochę w domu, zobaczyłam jak to fajnie, że pospać można, że w domu się coś zrobi - np teraz w ten tydzień ogarnęłam cały dom, wyprózniłam swoją komodę z myślą dla Maleństwa, żeby te jego rzeczy gdzieś pochować i tak jakoś dzień fajnie leci..A też miałam postanowienie chodzić do końca czerwca heh jak to kobieta zmienną jest!:-D
aaaaa i mi na gardło pomogły tabletki ISLA MOSS czy jakoś tak - moja lekarka mówiła, że dozwolone więc jadłam...może spróbuj to i może efekty będą ok?
Bluetooth - jak będę miała wracać po macierzyńskim to mnie wołami nie przyciągną tutaj do biurka usiąśc haha, zupełnie inaczej jest na zwolnieniu, więc jeszcze pracującym mamą polecam W KOŃCU odpoczynek i zasłużone zwolnienie..
Teraz nawet się za nic zabrać nie mogę, bo mi się po prostu nie chce heh - byle przesiedzieć dwa dni z taką dewizą wstałam dzisiaj rano!

No i jak widać na załączonym niżej obrazku stuka NAM dzisiaj półmetek!!! - tak tylko chciałam się pochwalić:happy2:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się i Ja z rana w nie najlepszym nastroju, bo głowa normalnie pęka nie wiem od czego a i mam takie zawroty głowy że jak idę do wc czy kuchni to obijam się o ściany ... :-( nie wiem co jest grane, ale czuję się dziś fatalnie.
Na dworze ładna pogoda, ale jak tak dłużej będzie to nie wiem czy będę w stanie wyjść z młodym na jakiś spacerek ... :-(
Dzisiaj mam lenia, nic nie będę robić odpuszczam sobie a co tam raz kiedyś można ...
Kochaniutkie życzę miłego przedpołudnia, później się odezwę jak Mi przejdzie bo póki co to teraz jest koszmar .....

No to narobiłyście mi jeszcze większego smaka na tego arbuza :-D, zabieram zaraz małą na spacer i do warzywniaka, jak dam radę to przytargam chyba całego!
Ania zdrowiej szybko! To takie wnerwiające jak chorubsko pojawia się totalnie nie w porę :wściekła/y:
Bluetooth kciuki zaciśnięte za strój :tak:. Ja rok temu sobie sprawiłam kostium, tyłek u mnie się nie powiększył, więc szorty będą ok, ale stanik... na uszy go chyba założę ;-). Ale mam pomysł! W czwartek w lidlu będą stroje kąpielowe za 15 zeta za majtki lub stanik i przecież mogę większy stanik kupić! Żadna rewelacja te stroje, ale na jedne wakacje szkoda mi wydawać kasę na odpowiedni strój :tak:
Kacha trzymaj się kobieto! W końcu o to nasze potomstwo się staramy w jakimś celu :-D, a bunt wydaje mi się, że dzieciaki przechodzą rok w rok, a nawet częściej :wściekła/y:
Ola jakoś przecierpisz te dwa dni, już prawie 10.00!! Coraz bliżej odpoczynku :-D
Mycha wracaj szybko do formy :tak:, gorsze dni się zdarzają ale w taką pogodę to faktycznie straszne utrapienie, jak masz apap to sobie łyknij, może choć trochę się polepszy ;-)

Ostatnia edycja:
Witam kochane:-)

Jesteście super babeczki, tyle energii do pisania:-D jak tak dalej będzie to będę prosiła o streszczenia w jednym pościku bo nie nadążam nadrabiać.

nanusia baaaaaaaaaaaaardzo sie cieszę, że z dzidziulką wszystko w porządku:-) oszczędzaj sie kochana w miarę możliwości:*

Słoneczka może któraś z Was ma ochotę napisać za mnie 2 projekty do szkoły????? jestem załamana tyle mam do zrobienia na za 2 tyg a moja mała znowu kaszle i ma katar i pewnie jak zwykle zakończy sie zapaleniem oskrzeli:-( a siedziała dopiero 2 miesiące w domu bo lekarz zakazał puszczać do przedszkola, poszła 4x i sie zaczyna akurat teraz kiedy sesja mi isę zbliża i kiedy mam prace na zaliczenia do pisania:wściekła/y: coraz bardziej załuje, że znowu zachciało mi się nauki brrrrrrr kiedyś było łatwiej a teraz kiedy mała w dzień nie śpi i ciągle chora siedzi nauka graniczy z cudem, a jeszcze przy ciąży gdy o 20 chce sie spać to już w ogóle.
Zabieram sie za pisanie póki mogę. Kochane w wolnej chwili poczytam i w miarę możliwości naskrobie coś ale póki co musze sie zabrać za książki:-(

A może któraś z Was studiowała badz studiuje pedagogikę przedszkolną???

Całuski kochane dla Was i Waszym Brzusiów:*

Ponoć z tą muzyka klasyczną to pic na wode i wcale od tego dzieci nie są mądrzejsze itd.
ja swojej puszczam fasolki, piosenki z akademi pana kleksa i inne ktore lubie z dzieciństwa. Na paczątku jak puszczam to sie wiercić zaczyna a potem przestaje więc chyba zasypia. może po porodzie też bedzie tak to działać :)
i jeszcze puszczam muzyke którą ja lubie słuchać czyli jakić rock, metal. Reakcja podobna jak przy piosenkach dla dzieci

fajne te kołysanki :) bedziemy słychać

u nas te tari pod koniec sierpnia dopiero więc trochę z apóżno dla mnei :)

magda tu masz linka do imprezy w Łodzi
Podróż do przyszłości
jesli twoje dziewczynki lubią klocki lego to napewno im sie spodoba :)
my niestety przegapiliśmy a szkoda :(
w innych miastach też jeszcze będzie ta impreza.

ja po ciężkim weekendzie odpoczywam, chociaż mam mnustwo pracy w domu, ale sił brak :(

Wieeeelkie dzięki bedą napewno zachwycone bo lubia klocki,zwlaszcza młodsza :-D

Witam poweeekendowo...
Wesele udane , pogoda dopisała ... i co najważniejsze sukienka się sprawdziła - jest bardzo wygodna:) Wlasnie po zdjęciach widzę,żę kuleczka się ze mnie robi :tak: No cóż najwyższa pora. Dla zainteresowanych wklejam zdjęcie sukienki:

Zobacz załącznik 352713

Za tydzień mam komunię i myślę, że spokojnie wykorzystam tę sukienkę. Nawet na letnie dni będzie idealna.
Sukienka świetna,bardzo lubie motywy kwiatowe.Ja mam teraz w ten weekend córki komunię i taka sobie kupiłam
CIĄŻOWA SUKIENKA BOMBKA Z CEKINAMI (3910) (1581067374) - Aukcje internetowe Allegro
Kolor koralowy.Tylko jeszcze dodatki musze w tym tygodniu kupic ;)

Ja ciążowo czuje sie rewelacyjnie.ŻAdnych dolegliwości i oby tak dalej i zycze tego każdej z osobna ;-)
I jeszcze wczoraj dostalam taki power że zrobiłam u dziewczynek przemeblowanie i powymiatałam wszystkie brudy i skarby spod mebli wiec maja czyściutko.I miały extra zdziwione miny jak wróciły do domu i bardzo zmiana się spodobała ;-)

O kurna no fakt ja tez musze sie za kostiumem rozejrzeć bo na bank ten mj bedzie za maly na te wakacje
A własnie jaki kupic,chyba jednoczesciowy tak by brzus zasłonić nie? bo bikini to raczej niewskazane by brzuszek był na słońce tak wystawiony.

Ostatnia edycja:
Magda tez poluje na ta sukienke, jakbys mogla wyslij pozniej realne zdjecie jak dojdzie ok?
A ja sie wynudzam w domku. Poszlabym na balkon, ale nie mozna sie opalac i tak cierpie w domu. Skocze pozniej na zakupy na obiad, posprzatam w chaci i tyle.
Moj maluch sie od wczoraj malutko rusza, troche sie martwie, ale moze jak kazdy czlowiek ma leniwsze dni poprostu. No ale wiecie nadopiekuncza mama sie martwi :p

Witam kochane:-)

Słoneczka może któraś z Was ma ochotę napisać za mnie 2 projekty do szkoły????? jestem załamana tyle mam do zrobienia na za 2 tyg a moja mała znowu kaszle i ma katar i pewnie jak zwykle zakończy sie zapaleniem oskrzeli:-(
A powiedz mi czy ma duszności jak zaczyna kaszlec.szczególnie czy w nocy nie oddycha płytko.Bo wiesz u nas np jak ma Kasia chore oskrzela to nie dostaje antybiotyku tylko lek np rzeciwirusowy(groprinosin) +inchalacje sterydem.czy często jest leczona mała antybiotykiem?

Magda tez poluje na ta sukienke, jakbys mogla wyslij pozniej realne zdjecie jak dojdzie ok?
A ja sie wynudzam w domku. Poszlabym na balkon, ale nie mozna sie opalac i tak cierpie w domu. Skocze pozniej na zakupy na obiad, posprzatam w chaci i tyle.
Moj maluch sie od wczoraj malutko rusza, troche sie martwie, ale moze jak kazdy czlowiek ma leniwsze dni poprostu. No ale wiecie nadopiekuncza mama sie martwi :p
ja ja juz mam i jest z bawełny więc ładnie sie będzie ukladac bo jest rozcjiagliwa.Wlasnie mi chodziło o taki materiał bo bałam sie że jak będzie z jakiejś tafty czy czegos sztywnego to nie bedzie sie ładnie na brzusiu układac i co najwazniejsze na moim wielkim biuscie.
Zrobie ci fotki na mnie i poakże ;).Tylko kiecka wygniecione jak na razie

Ostatnio edytowane przez moderatora:
mycha a wyniki masz ok? nie jakas anemia? bo te zawroty głowy...no chyba, ze jesteś przemęczona..
ellnacz fakt te bunty to chyba do 30-stki albo dłużej..

Ja w ciazy z Igą, zakłądałam gacie od stroju i bluzkę taką bez ramiaczek- ala bandaż, ale taką szerszą i fajnie wyglądało. Teraz sie tylko zastanawiam, bo jakbyśmy jechali do aqua parku, a u nas niedaleko jest taki na powietrzu, to w czym pojadę..chociaż jakos średnio mam ochotę, zeby ktoś oglądał mnie w stroju kąpielowym jak będe ważyć ponad 70kg..

magda no właśnie pokaż sie..
big child a czemu nie możesz się poopalać? zakryj brzuch a pyszczek i nogi do słońca..

Aniawos myslisz? Bo co z kims rozmawiam to wybucha z przerazeniem ze coooo ze opalac? Nie wolno!
I stad juz mam metlik w glowie.

reklama

witam w świecie nudy.. ja wrócilam już z Zakopanego inie mogę się odnaleść.. w sumie nic mi sie robić nie chce ale musze ogarnąć mieszkanie bo wygląda jakby tornado przeleciało...

co do opalania to ja wczoraj w południe poszłam na spacer i buzie i ramiona sobie tak spiekłam ze aż mnie pieką... i wyglądam jak burak..
ale jutro jak troche ochłonę chce zrobić z mężem piknik to może znowu słoneczko mnie liźnie..

co do kostiumu to ja zawsze się wstydziłam pokazać na plaży a teraz z brzuchem to nawet to w grę nie wchodzi więc was podziwiam:) ja najwyżej bluzkę nez ramiączek założę i spodenki i i tak będę miała szał ciał:)

ja w czwartek mam wizytę u gina i jestem trochę w strachu czy po tych moich górskich włajażach jest wszystko ok choć Gabiś mam wrażenie ze kopie więcej niż śpi.. aż strach pomyśleć co będzie dalej..

Do góry