reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

wrzesień 2011

Sylkabecia oromnie wspłczuje i życze ci abyc miała duzo sily by przetrwac ten trudny czas.Ale jak będziesz tylko chciała i miala na to siły to zajrzyj do nas.Taka wirtualna rozmowa czasem pomaga :-)
Cóż to będzie za przywitanie fiu fiu ... :-p:-p:-p
No niestety nic sie nie działo bo mąż wrócil po północy a ja juz spałam.Nie dalam rady juz dłużej czekac i zasnełam :baffled:

Dzis mam kolejne jazdy doszkalajace na prawo jazdy bo już trzy razy sie nieudało.A pogoda cudna i oby mi sie rowniez tak dobrze jeździło bo robie jeszcze sporo błedów na drodze,ech :zawstydzona/y:

reklama
Witam Was!! Niestety wczoraj dowiedziałam sie że nie zostane wrześniowa mamą, serduszko maluszka przestało bić. W czwartek mam zabieg. Jestem strasznie zdołowana i załamana.

Potrafie sobie wyobrazić jak jestes zdołowana i załamna. Na to nie ma słow! Płacz i pamietaj że Aniolek dołączył do grona innych Aniołków i są w naszych myślach do konca naszych dni, ja inaczej nie umię sobie tego tłumaczyć, nie wiem czemu tak musimy cierpieć! To jest straszne, okropne i cholernie boli :(

Chciałam przedyskutować pomysł.

Proponuję na liście wrześniówek obok płci dopisać imię któro wybraliśmy dla naszego maleństwa.

Co o tym myślicie ?

Jestem za.

P.S.

Przed chwilą poczułam (chyba) pierwsze ruchy maleństwa :happy2::happy2::happy2: Dwa razy w krótkim odstępie czasu. Tak jakby od środka przemaszerował ktoś po brzuchu. Uczucie super. Czekam na następne :-):-):-)

Proponuję na liście wrześniówek obok płci dopisać imię któro wybraliśmy dla naszego maleństwa.

Co o tym myślicie ?

Jestem za:) Chociaż najpierw muszę cierpliwie poczekać na określenie płci:) to pewnie nie jutro, tylko przy następnej wizycie heh

A tak z innej beczki - jeszcze coś mi się przypomniało, że bardzo dawno nie odzywała się Tusienka - chyba, że ja coś pominęłam i koleją rzeczy nie wiem o czymś..

Ostatnia edycja:
Bry kobitki,
U mnie deszczowo i chlodno, do tego jeszcze ta wiadomosc od sylkabelci i kiepski humor na caly dzien gwarantowany...takie zycie, trzeba zagrysc zeby i isc do przodu....

Co o tym myślicie ?

Bardzo dobry pomysl, popieram :tak:

Dzięki dzieczyny. Powiem Wam szczerze ze naprawde juz powoli zaczynam przyzwyczajac sie do myśli ze czas na mie, ze czas dla dzieciaczka. Tłumacze sobie, ze dwa razy juz starciłam dziecko, ze mam 35 lat i że to nie bedzie jakieś przesadzanie ze się zwinę na wolne. Dzis zrobilam pierszy krok, załozyłam bluzeczke taka ciążową, żeby zacząc ich przyzwyczajac do mysli ze jestm w ciazy i że moge zaraz zrobić pa pa pa. Wydaje mi sie ze u mnie jakoś to do nich w ogole nie dochodzi, bo ostanio sie mnie koleznaka zapytala czy po urodzeniu dziecka wykorzystam całe 3 miesiące zwolnienia? :) Dawno nikt u nas nie byl w ciazy wiec chyba jescze mysla ze po urodzeniu jest tylko 3 miesiace wolnego i ze moze jeszcze to skróce na rzecz firmy hi hihihh A to ze mozna isc przed porodem na wolne chyba w ogole sie im nie miesci w głwoie, bo usłyszałam tez - przeciez nie dżwigasz to możesz pracowac :)

Syla, szczegolnie po tym co napisalas powinnas isc teraz na wolne, zeby w koncu do ludzi dotarlo ze jestes w ciazy i zaraz Cie po prostu nie bedzie w pracy.Uwierz mi, nie ma ludzi nie zastapionych, chociaz nam sie tak wydaje i czasami wbijaja nam szefowie do glowy takie puste frazesy to na koncu wszystko da sie zorganizowac.Przezylam juz nie jedna restrukturyzacje i widzialam jak zwalniano wiele bardzo doswiadczonych, moim zdaniem bezcennych pracownikow a na ich miejsce za 2-3 miesiace przychodzili nowi..... Tak samo z ciazowkami. Na poczatku lament ze jak sobie poradza a pozniej jak poszla jakas na macierzynski to sie okazalo ze jakos dali rade i firma nie splajtowala. To kiedy na to zwolnienie sie wybierasz?
Ja, jesli mnie nie przestana bolec te wiazadla to od maja ide na miesiac na zwolnienie. Chyba ze moj szef zgodzi sie na to ze bede pracowala z domu czyli lezac a nie siedziac :-) zobaczymy....

ach i jeszcze jedno co to tych fachowców to oczywiście współczuję że trafiłyście na partaczy ale nie pozwolę na uszczypliwe teksty typu ,, wszyscy fachowcy wyjechali za granicę i w kraju zostali sami partacze" mój S jest świetnym stolarzem i nie siedzi za granicą... tylko zasuwa w Polsce jest świetny w tym co robi... więc sory ale nie zgodzę się z tym twierdzeniem

Miniaaa
Przepraszam jesli Cie urazilam ale nie mialam w zamiarze kogokolwiek obrazac. Po prostu rzucilam ogolnikowe stwierdzenie ktore w czesci jest pewnie prawda. Nie oznacza to jednak ze nie ma super specjalistow w Polsce. Oczywiscie ze sa i sama znam kilku ale tak jak dziewczyny pisza albo trudno ich znalezc albo sa bardzo drodzy.
Mam nadzieje ze przeprosiny przyjete i jesli ktoras z Was rowniez poczula sie urazona to przepraszam i Was.

Jestem za.

P.S.

Przed chwilą poczułam (chyba) pierwsze ruchy maleństwa :happy2::happy2::happy2: Dwa razy w krótkim odstępie czasu. Tak jakby od środka przemaszerował ktoś po brzuchu. Uczucie super. Czekam na następne :-):-):-)

Gratulacje! Mam podobnie, szczegolnie wczoraj wieczorem moj maluch sobie robil jakies przemarsze chyba po tym ptasim mleczku :-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A tak z innej beczki - jeszcze coś mi się przypomniało, że bardzo dawno nie odzywała się Tusienka - chyba, że ja coś pominęłam i koleją rzeczy nie wiem o czymś..

Ostatnio odzywała sie 6 marca... długo...

Jest więcej dziewczyn które się od dłuższego czasu nie odzywają aż mi skóra cierpnie jak pomyślę o powodach tej ciszy...

Do góry