reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

Motyl 12 - no to super!
ja wieczorkiem miałam jakąś nadprogramową energię. Posprzątałam, wyprasowałam zaległości ( nie wkładam do szafy niewyprasowanych ubrań - takie tam zboczenie ) przygotowałam produkty na sałtake jutro tylko sosik i gotowe.

Męczy mnie od kilku dni myś... a mianowicie:
Jak to jest w czasie porodu jak się chce " dwójkę " kurde jak się nie zrobi przed porodem, bo się niezechce a później jak najdzie ? jejku pewnie głupie pytanie... może mamuśki rodzące zechcą się wypowiedziec na ten temat jak było u nich ? :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Dobrej nocki życzę !

reklama
Męczy mnie od kilku dni myś... a mianowicie:
Jak to jest w czasie porodu jak się chce " dwójkę " kurde jak się nie zrobi przed porodem, bo się niezechce a później jak najdzie ? jejku pewnie głupie pytanie... może mamuśki rodzące zechcą się wypowiedziec na ten temat jak było u nich ? :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y

Dobrej nocki życzę !

Ja już nie spię :confused:
Chodzi ci o stolec?Jesli tak to tuz przed porodem robią lewatywe .
Choć ja przed pierwszym porodem nie mialam bo nie było na to czasu ale nic sie takiego nie wydarzyło ;)

witam was sobotowo.

u nas piekna pogoda się zapowiada.

ja też w ogrodniczeke się bwiłam i wysiałam Jeszcze pare rzeczy mi się chce więc trzeba będzie zakupić nasionka.

Ja narazie śmigam sprzątać, prasować itd :(

miłego dnia

Witam wszystkich weekendowo!! Nie mogę uwierzyć, że już wstałam i nie chce mi się spać, a mam wolne więc to niezwyczajne u mnie:-p

Ja na dziś też mam wiele ambitnych planów, jak sprzątanie, obiad i zrobić parę rzeczy do pracy na poniedziałek. Pranie już się kręci!:szok:

Lecę poczytać co tam więcej naskrobałyście, bo ostatnio nie miałam czasu.

Do usłyszenia potem:tak:

Witam sie weekendowo:-)

U nas ok tylko czasu brak. Wichura u nas straszna i chyba w z chatki sie dzis nie ruszamy. Jedynie A wyslalam na zakupy.
Wczoraj dość często twardnial mi brzuch ale nie miałam żadnych boli wiec mysle ze chyba wszystko ok. Czuje tez coraz wyrazniejsze ruchy. Wczoraj lezelismy z A i nagle poczułam bardzo wyraźnie jak nasza kulka sie rusza. Jak przyłożylismy rękę tak na dole brzucha była pileczka mała . Myslalam ze to moze macica ale z cała pewnością to nie ta wysokość. Strasznie fajne to było. Wiadomo ze te ruchy są jeszcze bardzo rzadkie ale słodkie:-)

Miłego weekendu:-)

Witam po któtkiej przerwie.

:-) Tyle naskrobałyście przez te kilka dni, że nadrobić Was to nie lada wyczyn, ale udało się.

mira: Gratuluję synka!!

Widzę że płeć męska wiedzie prym. Ja wczoraj próbowałam podejść T., że możę jednak poznamy co tam maleństwo chowa między nóżkami, ale on twardo stoi przy stanowisku że ma być niespodzianka... Tak ustaliliśmy na początku i niech tak zostanie, choć czasem ciekawość bierze górę.

Muszę się pochwalić że w czwartek poczułam ruchy maleństwa, do tej pory to tylko gilgotki czułam, a teraz wyraźnie czuć było że ktoś tam bryka, nawet jak T. położył rękę na moim brzuszku to czuł :-) Niesamowite uczucie!!

Mania twarda z ciebie kobitka!! Tak trzymanaj!! My nie palimy, pali moja mama - co roku słyszę że rzuca ale guzik z tego wychodzi, raz ją nawet wysłałam na komputerowe odtruwanie ale wytrzymała tylko 3 dni bez papierosa.Zapowiedziałam jej że ma zacząć rzucać bo zięć ją na balkon wygoni :-p

Co do znaków zodiaku ja jestem strzelec, a T. to raczek w dodatku jedynak, na szczęście nie jest rozpieszczony przez mamusię:-D Za to uparty jak osiołek:-p Ja to chyba nie umiem się kłócić i obrażać, bo nawet jak się z mężem posprzeczam to za 5 minut już lecę się godzić.

Bafinka: Gratuluję synka !! Dbaj o siebie i maleństwo, nie stresuj się, odpoczywaj !!

Motyl: Super wieści!!

Bluetooth my też planujemy zapisać się do szkoły rodzenia, mój T. twardo chce być przy porodzie, pozatym to nasza pierwsza ciąża więc wiedzy nigdy za wiele.

Dziękuję wszystkim ogrodniczkom za przypomnienie o posianiu rzeżuchy, najwyższy czas niedługo święta !!

U mnie weekend zapowida się pracowicie, właśnie trwa montaż drzwi pokojowych, choć stanął pod znakiem zapytania, bo montażysta stwierdził że coś żle jego kolega wymierzył, wnerwiłam się na maksa !! Na szczęście montażysta ruszył głową pomyślał i coś tam wymyślił i się montują !! A jutro niedzielny obiadek dla odmiany u nas, bo teściowie remontują kuchnię :-)

Pozdrawiam cieplutko

hej!
strasznie źle dzisiaj spałam,w zasadzie od 2.30-7.00 rozmyślałam jak co poustawiać,co kupić,co wynieść do piwnicy...już w końcu miałam dość,bo ile można...jakby noc była od takiego wymyślania...!nie wiem jak ja dziś pociągnę,bo mam tyle rzeczy do zrobienia a spać mi się chce nieziemsko...może organizm przyzwyczaja się do takich nieprzespanych nocek...już czuje co go czeka.hihi.
wczoraj wieczorem poczułam też pierwsze ruchy i były one nawet dosyć zdecydowane,jakby takie boksowanie w podbrzuszu,zabawne i fajne,chcę więcej!życzę wszystkim miłej soboty,pogoda się ciut poprawiła,tak że liczę na to,że żadne doły nas dzisiaj nie dopadną...!

witam się po przerwie.. pisałam wam że mam skurcze od jakiegoś czasu i w końcu trafiłam do szpitala... na tym etapie ciąży nie powinno być żadnych skurczy! przebadali dokładnie mnie i dzidzie i wszystko ok tylko te skurcze więc od środy leżałam dostawałam leki ale skurcze nadal są uprosiłam lekarza żeby mnie wypisała bo tabletki to ja przecież w domu mogę brać.. no i dziś wyszłam ale mam leżeć i brać tabsy... skurcze nadal są...

przyokazi dowiedziałam się że najprawdopodobniej będe mieć chłopca... mąż w siódmym niebie a mi smutno bo nastawiłam sie na dziewczynkę.. ale teraz najważniejsze żeby donosić zdrowe...
Bafinka gratuluję chłopca. Może jeszcze okaże się że to dziewczynka ;-) najważniejsze teraz odpoczywaj i nie stresuj się :-)

Hej dziewczyny!!! Wczoraj byłam na wizycie u lekarza, powiedział że wszystko jest dobrze ale od początku maleństwo wolniej rośnie. Martwię się czy to normalne. Czy spotkałyście się z wolniejszym wzrostem?? w poniedziałek jadę na badania prenatalne strasznie się boję!!
Sylka lekarz mówi że wszystko w normie to nie stresuj się na zapas, trzeba byc dobrej mysli, nie nakręcaj się niepotrzebnie :-)

Witam i szczesciem tyskam bo corka ma wszystkie wyniki w normie i wykløczona chorobe genetyczna:tak::tak::tak: cos tam siedzi na polcach ale beda powtarzc badanie rengena za jakis czas dla pewnosci.
Super wiadomość :-)

U mnie też wieje strasznie, niech już będzie taka prawdziwa wiosna!

A ja nie napsiałam ale wczoraj wieczorem dwa razy poczylam male kopniaczki.Jaaakie to było słodkie :D.Myśle że dzidzia nalezy do tych spokojniejszych bo nie czuje tych ruchów tak często ;)

Mój mąż dziś zadzwonił i powiedział że maja świetną pogode ok 27 stopni i chodza w krótkim rękawku.Jesssu jak mu zazdroszcze tej pogody ;)

Ja dzis czekam bo ma do mnie przyjechac moja siostra.Widujemy sie bardzo rzadko więc moje dziewczynki nie moga sie jej doczekac.

reklama
Hej;)

Ja od 7ej juz na nogach. Przygotowałam składniki na zupę i poszłam na rynek zrobić zakupy. Potem poszłam do rodziów zobaczyć co z babcią, no i brat mnie odprowadził do domu bo ciężkie zakupy miałam.
Obiad juz ugotowany, mieszkanie ogranięte, pranie zrobione, odzież zimowa pochowana, a letnie wyciągnięta, to samo z obuwiem. A teraz leżę i czekam na bratową z bratanicą, bo ma przyjść sobie ciuchy wybrać, te które są dla mnie już za małe.

Zyczę milego weekendu.:)

Do góry