reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

dziewczyny mam do oddania paczke duphastonu 20 tabletek cena na opakowaniu to 36.98 oddam za dyszke termin waznosci do 03.2015 r
jak ktoras chetna to dajcie znac leza u mnie juz jakis czas leza i mam nadzieje ze nie beda juz mi potzrebne a ktorejs moze sie przydadza

reklama
Dziewczyny Femibion 2 od 1 rózni się tym, że 1 jest do 12 tyg a 2 od 12...pani mi tłumaczyła w aptece, bo tez patrzyłam na te tabki..ale potem cena zdecydowała i wzięłam falvit.

No i zaciekawiłaś mnie tym postem i poszperałam w internecie. Okazało się, że tabletki, które wczoraj poleciła mi farmaceutka to Femibion Natal Classic dla kobiet planujacych ciąże, w ciąży i karmiacych piersią. Skład mają taki: 1 tabletka powlekana zawiera:
beta-karoten 3000 ug
witamina D3 10 ug (400j.m.) 200*
witamina E 12 mg 120*
witamina C 180 mg 300*
witamina B1 1,5 mg 107*
witamina B2 1,6 mg 100*
nikotynamid (niacyna) 20 mg 111*
kwas pantotenowy 10 mg 167*
kwas foliowy 800 ug 400*
biotyna 100 ug 67*
magnez 70 mg 23*
żelazo 28 mg 200*
cynk 15 mg 100*
miedź 1000 ug
mangan 1 mg
jod 150 ug 100*
*procent dziennego zalecanego spożycia

Opakowanie 60 tabletek kosztuje niecałe 30 zł. Więc malutko jak na dwa miesiące. Myślicie, że ten skład jest ok??

No i zaciekawiłaś mnie tym postem i poszperałam w internecie. Okazało się, że tabletki, które wczoraj poleciła mi farmaceutka to Femibion Natal Classic dla kobiet planujacych ciąże, w ciąży i karmiacych piersią. Skład mają taki: 1 tabletka powlekana zawiera:
beta-karoten 3000 ug
witamina D3 10 ug (400j.m.) 200*
witamina E 12 mg 120*
witamina C 180 mg 300*
witamina B1 1,5 mg 107*
witamina B2 1,6 mg 100*
nikotynamid (niacyna) 20 mg 111*
kwas pantotenowy 10 mg 167*
kwas foliowy 800 ug 400*
biotyna 100 ug 67*
magnez 70 mg 23*
żelazo 28 mg 200*
cynk 15 mg 100*
miedź 1000 ug
mangan 1 mg
jod 150 ug 100*
*procent dziennego zalecanego spożycia
Opakowanie 60 tabletek kosztuje niecałe 30 zł. Więc malutko jak na dwa miesiące. Myślicie, że ten skład jest ok??

Femibion natal 2
tabletka:
1 tabletka zawiera: kwas foliowy 200 mcg,
L-metylofolian wapnia 200 mcg,
witamina B1 1,2 mg,
witamina B2 1,6 mg,
witamina B6 1,9 mg,
witmaina B12 3,5 mcg,
biotyna 60 mcg,
niacyna 15 mg,
kwas pantotenowy 6 mg,
witamina c 110 mg,
witamina E 13 mg,
jod 150 mcg.

kapsułka zaiwera:
DHA 200 mg, witamina E 12 mg.

troche się skład różni, ten natal 2 ma troche mniejsze dawki no i przedewszystkim podatkowo DHA, ale to można zastąpić innymi napewno tańszymi. Natal 1 też ma trochę inne dawki witaminek.
mi się wydaje ok ten skład.
Pozatym nie dajmy sie zwariować to ma być tlyko uzupełnienie, a najważniejsze to odpowiedna dieta bogada w witaminki

Ostatnia edycja:
Femibion 2 zawiera tabletki z witaminami oraz kapsułki z DHA, Femibion 1 tylko tabletki ;-)
Lekarze najczęściej przypisują leki tej firmy, z którą mają podpisane umowy ;-), więc nie ma co się sugerować i każde tabletki przeznaczone dla kobiet w ciąży będą odpowiednie, także Agusia skład, który podałaś jest w porządku, bo dlaczego miałby nie być?
Do nas przyjechał teść i dziś od bladego świtu razem z moim S cyklinują parkiet w drugim mieszkanku, a ja siedzę sama z małą i bezczelnie opycham się blokiem czekoladowym :zawstydzona/y:

Kachasek miałam identyczny sen!!! Też mi się maleńki w pełni wykształcony dzidziulek wypychał się przez skórę z boku brzucha, widziałam cały jego kształt,a był wielkości niedużej dłoni, szooook!
Kacha podziwiam cię kobieto, twoją siłę i mądrość, a twój T powinien być stawiany za wzór jako idealny mąż i ojciec!!!

Ostatnia edycja:
Mi lekarz niestety nie powiedział jakiej firmy mam kupić witaminy. Stwierdził, że wszystkie dla kobiet w ciąży są ok, bo mają podobne składy. Te o których pisałam poleciła mi farmaceutka jako niedorgie i często kupowane przez kobiety w ciąży. Myślę, że zostanę przy nich, napewno przez najbliższe dwa miesiące. Najwyżej dokupię jakieś inne tabletki zawierające ten kwas DHA.

Witam piatkowo prawie weekendowo :-D
Maly usnal to moge na chwile zagladnac.

Widze ze pojawil sie temat witaminek, tutaj zalecaja brac te co sa przeznaczone dla kobiet w ciazy a o zadnych DHA nikt nie wspomina.

Co do ruchow dziecka to ja w pierwszej ciazy czulam juz okolo 13/14 tygodnia-niezapomniane uczucie, a teraz tez juz tance sie zaczynaja :-D

Milego dnia

Hej Dziołszki :-)
Dzięki za miłe słowa, ale nie przesadzajcie ;-) Myślę, że każda z nas w trudnej sytuacji znalazłaby siłę nie wiadomo skąd, szczególnie jeśli chodziłoby o jej dziecko. I przyznam, że z T. to mi się trafiło jak ślepej kurze ziarno, bo miałam przez chwilę wizję samotnego macierzyństwa z niepełnosprawnym dzieckiem i później perspektywę na starość w samotności :sorry:

Wymioty do mnie wróciły :-( Wczoraj już się prawie uspokoiło, tylko raz zwymiotowałam, a dzisiaj znowu jazdy od rana. Mam nadzieję, że do września w końcu przejdzie ;-)
Co do witamin jak na razie nie biorę żadnych, brałam tylko kwas foliowy do 12tc, a teraz nic. Jak będę miała kiepskie wyniki badań to zacznę brać Prenatal z kwasami omega ;-)
Miłego dzionka Wam życzę :-)

temat witaminek....
ja teraz biorę Femibion,drogie jak cholera
z Emi brałam PRENATAL i niestety ale odstawiłam szybko bo niedobrze sie czułam.
moi obaj ginekolodzy są na NIE witaminką i z tego co słysze to wielu lekarzy jest przeciwnych,kiedyś kobitki nie łykały witamin,rodził zdrowe dzieci,zajadały się owocami i warzywami i dobrze było,a teraz wymyślili witaminki i tylko kase ciągną.
jedna znajoma która zna sie na farmacji mówiła że od tych witamin rodza sie teraz duze dzieci,że kiedyś to maleństwa się rodziły i nie były dzieci takie upasione...wiec ja już sama nie wiem co robić
ale chyba teraz będe łykać zeby sprawdzić jak to w teorii jest..hehe
z Emi nie brałam (bo prenatal krótko) i chudzina
wiec teraz powinna dzidzi być pulpecik....no zobaczymy

reklama
Witam ;)
Chciałabym do Was dołączyć;) Termin mam na 18 września i cały czas nie mogę się doczekać kiedy dowiem się o płci dziecka,macie już wybrane imionka? Ja mam problem z imieniem dla chłopca nie mam zielonego pojęcia jakie,a najlepsze jest to że od początku ciąży mam w głowie że to będzie chłopak;);P Wczoraj byłam u lekarza i powiedział mi że mam brać witaminy ale również nie powiedział jakie a tego jest tyle że sama nie wiem jakie kupić...

Do góry