reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

witam w ten deszczowy poranek
kacha_wawa podziwiam Cię, jestes wzorem dla wielu:)ja sie popłakałam czytając tą historię...wzruszające:*

nanusia przykro mi bardzo
[*]

my wczoraj mielismy dzien z przygodami :/ nikola sie przewróciła i naruszyła sobie ząb jedynkę:( przesunoł sie dość do przodu, było strasznie duzo płaczu i poleciałam z nią od razu do dentysty...okazało sie ze przez tydzien okaze sie co dalej bedzie z tym ząbkiem bo prawdopodobnie nerw uszkodziła...wiec zobaczymy do tygodnia czy ząbek się zasklepi sam czy obumrze i bedzie trzeba wyrwac czy cos...masakra bo nic narazie nie moze jesc prócz zup i wodnistych rzeczy. picie to tez przez słomkę...mam nadzieje ze zabek sie zachowa...

dobra już was nie zanudzam:) miłego dnia:*

reklama
Cześc..w deszczowy ponury dzień:-( ale ważne, ze piątek:-)..i weekend. Jutro jedziemy do Gdańska z mężem, Iga u babci, wracamy w niedzielę..fajnie, cieszę się.
kasiula ja biorę falvit dla mam, nie pamietam ceny, ale wychodził najtaniej, 60 tabletek chyba 30 zł czy jakoś tak..a składy tych tabletek sa rzeczywiscie takie same albo bardzo podobne..musisz sobie porównać w aptece..bo po co przepłacać? ja tak w pierwszej ciązy kupowałam elevit, bo gin powiedzial..a byl dosyć drogi, ale wtedy na to nie patrzyłam..dopiero po jakimś czasie się zorientowałam, że tez płaci się za firmę a nie za skład...
big child w drugiej ciązy podobno można tak szybko czuć..w pierwzsej raczej od 16 tyg w górę..i to takie bulgotki na poczatku..a później lekkie kopnięcia a potem mega kopy:tak: ja parę razy poczułam lekką bulgotkę, ale potem zaczęłam się zastanawiać czy to dzidzia czy coś w brzuchu lub jelicie?? i nie wiem..poczekam na jakiś pewniejszy znak:-)

Wczoraj mały relaksik u kosmetyczki, mam jagodowe pazurki:-) i wkońcu nie wyglądam jak "breżniew";-)
ola no podobno tak jest po witaminach, moja szwagierka nie mogła w ogóle brać, bo tak wymiotowała, ze nie miało to sensu. Mam nadzieje, ze u Ciebie będzie lepiej.
katezbb o kurczę...mojej znajomej synkowi właśnie tak się uszkodził nerw w ząbku po upadku, ale nie wyrwali mu, tylko nawiercili jakąś dziurkę, zeby dochodziło powietrze czy coś..nie znam sie na tym, bo wyrwać?? ale może nic się nie stało..biedna mała...

Ostatnia edycja:
asia* tak zwykłe centrum nie kosztuje dużo, ale właśnie z tymi kwasami DHA są droższe, ciekawe czy w innych suplementach są te kwasy, musze poczytac trochę o tym

Aniawos, znaczy ze to co czuje to nie to. BO u mnie dopiero 13 tydzien, pierwsza ciaza. No ale dziwne to, moze to jakies zapowiedzi poprostu.

aniawos no wlasnie mi powiedziała ze jak cos to nawierca dziurkę i dadzą antybiotyk jezeli sie uda uratowac... bo to zalezy tez czy ząbek jakos tam nie zczarnieje czy cos i czy jakas kulka na dziąśle sie nie zrobi...:) mam nadzieje ze sam sie zasklepie i wszystko bedzie oki:):):)wyrwanie to w ostatecznosci tylko:):)

co do ruchów to j w pierwszej ciązy czułam chyba koło 17-18 tyg a teraz narazie nie czuje...czasem wieczorem mam wrazenie ze cos mi w brzuszku lata ale nie są to jakieś wyraźne ruchy wiec nie wiem czy to dzidzia sobie fika koziołki czy co:):):)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
asia* tak zwykłe centrum nie kosztuje dużo, ale właśnie z tymi kwasami DHA są droższe, ciekawe czy w innych suplementach są te kwasy, musze poczytac trochę o tym

Niedoczytałam :zawstydzona/y: przepraszam.

Z tymi kwasami to rzeczywiście droższe są te wszystkie tabletki. Jedne z tńszych to te Pharmaton Matruelle, kapsułki miękkie, 30 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

Ale zastanawiam się też czy nie taniej było by łykać osobno witaminki, np to centrum a osobno omega Pharmaton Matruelle, kapsułki miękkie, 30 szt - Apteka Internetowa Dbam o Zdrowie

A tak odnośnie tych kwasów tłuszczowych to czytałam gdzieś kiedyś że właśnie ich niski poziom powoduje depresje po ciąży. I wogóle ich odpowiedni poziom powoduje lepsze samopoczucie i nastrój. I powiem wam że coś w tym jest bo my z mężem przez prare miesięcy łykaliśmy tran i lepiej się czuliśmy. mniej nerwowi i spokojniejsi. Tylko ważny był stosunek tych 2 kwasów do siebie również, tlyko teraz nie pamiętam dokładnie co i jak.

Zawsze zamiast łykać można jeść rybki tłuste morskie :)

Ja biorę femibion natal2 ale on kosztuje 53,5 zł, a u mnei w mieście to i 60 zł, tak więc szukam czegoś tańszego.

A jaka jest różnica między Femibionem Natal 1 a Femibionem Natal 2?? Bo ja wczoraj wybrałam się do apteki po pierwsze witaminki i pani farmaceutka poleciła mi właśnie Natal 1. Pisze na nim, że dla kobiet starających się, w ciąży i karmiących. Za 60 tabletek zapłaciłam niecałe 30 zł.

Ja też dziś miałam dziwny sen. Dziś mam wizytę i chyba za dużo o tym myślę. Śniło mi się, że weszłam do gabinetu, lekarz zrobił mi usg na stojąco :szok: przez chwilkę zobaczyłam dzidziusia i na tym badanie się skończyło. Ani zdjęcia, ani jakiejś rozmowy. Jakoś tak dziwnie.

U nas też dziś pogoda paskudna. Wczoraj zaraz po pracy wybrałam się z małżem na spore zakupy. W sobotę mamy małą imprezę w domu więc trzeba było się zaopatrzyć. Zajęło nam to sporo czasu. Po powrocie do domu myślałam, że padnę. Zmęczyłam się jak nigdy. Niby to dopiero początki ciąży, ale jednak już ma to spory wpływ na nasz organizm. A co to będzie za jakiś czas. Oj będzie ciężko.

agusia
natal 2 różni się chyba tylko tym że ma 2 tabletki, tzn jedną taką różową jak w jedynce i drugą z DHA.

Ja mam strasznie mieszane uczucia co do tych dha, cene to zwiększa niesamowicie, kupując osobno o wiele taniej wyjdzie. Musze się mojej rodzinnej spytać czy to dobry pomysł, bo moja gin to napewno powie że w zadnym wypadku tlyko femibion i nic innego. Ale co się dziwić skoro ma z nimi układ, karty ciąży od nich, w gabinecie pełno plakatów itp.

Witam z rana :)

Widzę, że piszecie o witaminach mi lekarz zalecił FEMIBION 2,ale 30 tableek ok 60 zł, zamarłam, bo tak na leki wydaję ok 400 zł miesięcznie, najdroższy chyba jest duphaston. Więc zapytałam Panią w Aptece czy coś innego może mi polecić, więc wzięłam falvit dla kobiet w ciąży, ale że on nie ma kwasów OMEGA, więc dodatkowo PRENATAL DHA, w sumie zapłaciłam 58 zł na dwa miesiące, a skład FALVITU i FEMIBIONEM taki sam, tylko że bez kwasów, czasami mam wrażenie, że lekarze kierują się aktualną reklamą, bądż też modą na dane witaminy, bo po co przepłacać, jak można łykać to samo w dwóch tabletkach?

reklama
Dziewczyny Femibion 2 od 1 rózni się tym, że 1 jest do 12 tyg a 2 od 12...pani mi tłumaczyła w aptece, bo tez patrzyłam na te tabki..ale potem cena zdecydowała i wzięłam falvit.

Do góry