reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

nalka ja ostatnio mam zadyszkę jak tylko trochę się po mieszkaniu pokrzątam:baffled:
nanusia przykro mi :-( przeżyłam pogrzeb babci będąc w ciąży. Skończyło się skurczami i szpitalem, więc odradzam udział w takim przeżyciu. Zgadzam się z dziewczynami. Rodzina powinna zrozumieć dlaczego się nie pojawiłaś.

bebzonik dziwne sny jeszcze nie raz będziesz miała, a im bliżej porodu tym częściej będą mogły się pojawiać. Taka jakaś podświadomość chyba... Ja pamiętam, że śniły mi się takie bzdury, że masakra... rodziłam psy, zgubiłam dziecko... ach :baffled:;-) teraz raz miałam głupi sen, że przez skórę wypychał mi się maleńki dzidziuś, widziałam dokładnie każdą kosteczkę, żeberko... taki płodzik, jak na zdjęciach czasem można zobaczyć

jutro rano usg, doczekać się nie mogę (chyba już pisałam ;-)) a zaraz do wyrka zmykam
miłej nocki

reklama
Witacie nocną porą ja tylko na chwilkę bo cały czas już ziewam i oczy mi się kleją. Wczoraj też wieczorem miałam zajrzeć i nawet małżonek udostępnił lamka tylko syneczek jakoś nie za bardzo chciał pozwolić posiedzieć mamie. A dziś o dziwo poszedł grzecznie spać. Od rana jakaś jestem senna wy też tak macie czy to tak pogoda na mnie wpływa. Miałam coś jeszcze napisać ale już zapomniałam co.
Kacha_wawa: Podziwiam cię:tak::tak:

też tak myślę, że od pogody dużo zależy, jak słonko poświeci to wszystko łatwiej przychodzi, ale ogólnie to ja mam już dużo więcej siły, wieczorkami mogę posiedzieć, bo wcześniej nie byłam wstanie tylko spanie

dziewczyny wiem, że pisałyście że lekarze kazali zażywać wam teraz witaminki, mi też a konkretnie Centrum Materna +DHA, sprawdzałam to kosztują ponad 60zł na miesiąc, a Wy jakie macie?

nie musisz brać tych które każe ci lekarz... one wszystkie mają mniej więcej ten sam skład... ja biorę PRENATAL COMPLEX

ja nie mogę spać:-( ale u mnie to normalne... mogę cały dzień ziewać i chodzić senna ale i tak nie zasnę!!!

Witam Weczorową Porą Nocne Marki :-).

Po piewrwsz witam nową mame :-)STYLA i jak jeszcze raz usłysze że jestes wiekowa to Ci kopne w 4 litery:angry::-) ja jestem tylko o rok od Ciebie młodsza:-p i nikt tutaj mi nie powiedział że wiekowa.I swiatełko dla Twoich Aniołków(*)(*) ja niestety też mam dwa:-( ale też mam zrową córeczke wiec Tobie tez sie uda.I z tymi testami to uwierz mi że nie są wiarygodne ja żeby sie nie streowac po prostu w pierwszej ciąży ich nie robiłam:sorry: bo proponowali by mi usunąc a ja i tak bym nie usuneła.

Natomiast nie pisałam dwa dni bo bigos gotowałam w mega ilosciach :-D i net mi znowu cos siadł:angry:.Pozatym cos chciałam napisac i zapomniałam normalnie czarna dziura:confused2:.

Już wiem chodzi o to że czasami wydawało mi sie dzidzia od srodka dale o sobie znac ale wydawało mi sie że to za wczesnie wiec pytałam sie położnej na USG a on że jak najbardziej to dziecko bo wdrugiej ciążyy ruchy niekóre mamy wyczuwają już około 11 tyg:szok: dla mnie to szok.Wiecie to takie smieszne uczucie jakby ktos mnie smyrał od srodka:-) bo z Veroniką to najpierw poczułam kopa porządnego i to był już gdzies 17 tydzien.

Ostatnia edycja:
Witam wieczorową porą. Już właściwie w łóżku leżę, ale jeszcze chciałam nadrobić co tam naskrobałyście:tak:
Dziewczęta dzięki za rady odnośnie ratowania suchej skóry, będę musiała popróbować co na mnie zadziała. Dzisiaj wprawdzie kupiłam sobie mleczko do bardzo suchej skóry z serii AA też ponoć dobre i zobaczymy. Jak nie to będę po kolei próbować co tam doradzacie;-)

kasiula11 ja biorę feminatal, kosztuje ok 30zł na dwa miesiące, choć teraz ma podrożeć, bo zmieniają nazwę i wygląd (czy skład to nie wiem).

CZeść Dziewczyny!
Ja po wczorajszej wizycie...Nie miałam siły, żeby pisać po południu, bo jeszcze mi się zachciało zakupów i tak się wymęczyłam w sklepach, że padłam;-)
Wizyta w odpowiednim wątku;-)

Ja zacznę brać femibion Natal 2 - po zmianie nazwy z feminalatu..Tylko lekarka kazała stopniowo włączać, ze względu na moje ciągłe wymioty i mdłości - bo z początku te witaminy będą jeszcze dodatkowo wzmagały te nieprzyjemności...

Byle dzisiaj do 11:30 i zaczynam weekend;-)

Miłego dnia życzę i oby był lepszy pogodowo niż wczoraj;-)

Hej dziewczyny, Motyl jestem w szoku, 11 tydzien, ale wierze ze to co czujesz to wlasnie dzidzi.
Ja od dwoch dni jak sie poloze to odczuwam dziwne klucie. Takie hmmm jakby jakis kret od srodka mi wiercil dziure, trwa to moze 5 sekund i koniec, pozniej znow to samo. Nie wiem kompletnie co to. Nie martwie sie bo jakby byl jakis bol to bym sie pewnie zwijala z bolu, a to nie boli.
Kurcze ciekawe co to..

reklama
Witam wieczorową porą. Już właściwie w łóżku leżę, ale jeszcze chciałam nadrobić co tam naskrobałyście:tak:
Dziewczęta dzięki za rady odnośnie ratowania suchej skóry, będę musiała popróbować co na mnie zadziała. Dzisiaj wprawdzie kupiłam sobie mleczko do bardzo suchej skóry z serii AA też ponoć dobre i zobaczymy. Jak nie to będę po kolei próbować co tam doradzacie;-)
Ja mam AZS i kosmiczne problemy ze skóra, na nogach od suchości mi sie łuska robiła. Dla mnie podstawa to dobry płyn pod prysznic, u mnie się sprawdza nivea, po zwykłym mydle mam wrażenie że mi skóra odpadnie.
A do smarowania po kąpieli dobre się sprawdza Garnier ale tylko ten czerwony.
Teraz kupiłam w rosmanie z babydream emulsje dla kobiet w ciążzy i też mogę polecić nawet na całe ciło, jest dość tłusta i wolno się wchłania ale to sprawia że więcej się skóre masuje i ma fajny skład.
A na miejscowe bardzo suche miejsca polecam alantan.
Wszelkiego rodzaju emolienty też są super, ja uzywam ich w kryzysowych sytuacjach, żeby doprowadzić skóre do normalności.
kasiula11
centrum materna w doz.pl jest za 29,38 zł za 30 sz, a za 90 szt 75,55 zł , więc jakies 25 zł za miesiąć to dość tanio wychodzi. Popatrz moze jest gdzieś koło ciebie ta apteka i będziesz mogła tam zamówić.

Ja biorę femibion natal2 ale on kosztuje 53,5 zł, a u mnei w mieście to i 60 zł, tak więc szukam czegoś tańszego.

Do góry