reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

Witajcie. A ja mam przeczucie że będę mieć chłopaka, ale może będzie dziewczynka:confused: żeby była parka. Mój W chce chłopaka ,a za 3 razem może być dziewczynka. Wiecie co ja to się wdałam w moją mamę bo ona też nas miała rok po roku, (1,7 różnicy) a rocznikowo to 2 lata i jest nas 5 a ja tak myślę góra o 3 dzieci. A jak to będzie to zobaczymy.
i będą jaja:-D

Poprzednio płeć poznałam dopiero w 34tyg :tak:
Jakoś mnie nie korci za bardzo, żeby wiedzieć, jaka jest płeć dzidziusia. Jak się dowiem, to fajnie, jak nie, też dobrze
Koleżanka opowiadała o jej znajomych, którzy mieli na 100% mieć dziewczynkę. Nakupowali mnóstwo sukieneczek, pokoik cukierkowy... a przy przy porodzie okazało się, że to jednak chłopczyk :-D
Moja znajoma miała tak samo miała być dziewczynka i na każdym usg wychodziła a urodziła chłopaka.

Wiecie co ja w rodzinie miałam przypadek, że na 100% miała być dziewczynka, a na porodówce się okazało, że parka :-D

Ja jestem ciekawa, ale kiedy dzidzi pokaże to zależy od niej/jego. Dziś mam wizytę o 17.

Ja nie patrze na ubrania ciążowe, mam dużą rozbieżność numeracji - góra 44/46, dół 40, więc na razie upatrzyłam sobie kilka sukienek/tunik dokupię getry ciążowe i będzie w sam raz.
To nieźle podwójne szczęście:-), ale ten co robił usg, że nie zobaczył drugiego dziecka?:confused:

reklama
Mei ogórki małosolne... Pyyyycha!!!!!!!!!
My dziś po 9-tej byłyśmy już na spacerku, a właściwie poszłyśmy z małą do lidla po piżamki, mają teraz fajne 100% bawełny. Kupiłam dwie na zmianę i dwa komplety bielizny dziecięcej. Zaszłyśmy jeszcze po mięsiwo, bo teść do nas w czwartek przyjeżdża i na weekend zostaje, także trzeba zapas mieć :tak:. Oczywiście najważniejszy zakup to kredki i bańki mydlane, no i wróciłyśmy obładowane tonami zakupów, całe szczęście windę mamy ;-). A teraz zabieram się do robienia pierogów, farsz już mam, ale za cholerę nie chce mi się robić ciasta... Nienawidzę wałkowania!!!!!
U mnie cera niefajna :-(, jak byłam z Nelką w ciąży miałam gładziutką i piękniutką jak nigdy (a mówią, że dziewczynka urodę odbiera), a teraz brzyyydko, może u mnie to na odwrót działa i to oznaka na chłopaczka ;-)
Bebzonik witaj, fajny nick :tak:
Kasica dziwna sprawa, przez całą ciążę na żadnym usg nie było widać drugiego płodu? Albo ten lekarz jakiś nie taki, albo aparatura do bani ;-)

Moja mama wczoraj opowiadała, że to chłopiec matce urodę zabiera. Mówiła, że jak była w ciąży z obudwoma moimi braćmi to wyglądała jak postrach. A tak sobie teraz przypominam, że gdy moja siostra była z pierwszym synem w ciąży to też strasznie zbrzydła. Więc to chyba nie tak do końca z tą urodą i płcią dziecka.

Dziewczyny po
1 to było 18 lat temu
2 nawet na ostatnim USG wychodziło 1

Wiadomo jak to było kiedyś, przeświadczenie, że USG to samo zło. A jak ciotka chodziła na NFZ to było rzadko.

mam pyt od jakiegoś tyg cały czas jestem głodna zjem obiad i pękam z przejedzenia a za pół godz znów bym coś zjadła... cały czas mysle o jedzeniu.. też tak macie???

oczywiście:-D mogę albo cały dzień nie jeść, albo jadłabym co chwilę:baffled:

byliśmy u dentysty i Michaś dał zajrzeć sobie do buźki, pozwolił plastelinką (fleczerem) dziurki zalepić, żeby jedzenie nie wchodziło, a za tydzień idziemy zarazki wykurzać. Mam nadzieję, że będzie tak samo dzielny jak dzisiaj:-)

miniaaaa świetnie, że wyniki masz idealne:tak: A co to za test?

ja po pracy, jedziemy z małżem do centrumm handl., generalnie do Rossmana, jakąś chemię do domu pokupować, wszystko nagle się kończy...

miniaaa- dobrze że wyniki dobre masz, cieszy wiadomość!!

ellancz - widziałam ta promocje w Lidlu, tzn. w gazetce, może też się skuszę na te piżamki dla Martyny...

Bafinka - ja generalnie też ciągle głodna chodzę, w dodatku ciągle bym mogła wszamać kanapki, takie z pomidorkiem i sałatą, albo zupy - kremy: z brokułów, pomidorów... mniaaaaam!!

reklama
mam pyt od jakiegoś tyg cały czas jestem głodna zjem obiad i pękam z przejedzenia a za pół godz znów bym coś zjadła... cały czas mysle o jedzeniu.. też tak macie???
ja tak miałam na początku ciąży, teraz już jakoś mniej. Jadłam ciagle jogurty i owoce :-)
A dziś łeb mi pęka, chyba pójdę spać :-(

Do góry