reklama
BigChild mi w poprzedniej ciązy zdarzyło się wziąć ze dwa czy trzy razy ibuprom, dopiero później doczytałam, że nie wolno. Mojej małej nic się nie stało, urodziła się zdrowa jak ryba a i teraz choroby się jej nie czepiają, także nie martw się, po 1 tabletce nic się nie stanie ;-).
Witam Ciężaróweczki!
Rany, dawno mnie nie było... a nadrobić wszystko to niezły wyczyn;-). Powoli doczytam, a tymczasem napiszę co u mnie ;-)
Otóż mam wielka fazę na truskawki! Kupuję mrożone i gotuję sobie zupkę truskawkową. To już trzecia w tym tygodniu! Herbatę muszę pić tylko z cytryną! Kawa zbożowa już mi nie wchodzi - jest za mdła I chce mi sie sprite,ale wyciskam sobie do szklanki pół limonki Czy ktos oprócz mnie tak ma? Tylko kwaśne mi się chce!!!
Naczytałam się ostatnio w "M jak Mama" jakie to zakupy należałoby wykonać przed porodem i oko mi wypadło Czy Wy czytacie tą gazetkę? Mi ona bardzo przypadła do gustu. Tylko mnie ta wyprawka przeraziła... Toć to już najlepiej usiąść i planować! Chyba wpadam w panikę. Czy wszystkie pierwiastki tak mają? No i z tego tez powodu mielismy juz pierwszą małą sprzeczkę z mężem. Wg P to on był wychowywany na jednej oliwce i szamponiku, myty w misce w wannie itp.... Masakra
Rany, dawno mnie nie było... a nadrobić wszystko to niezły wyczyn;-). Powoli doczytam, a tymczasem napiszę co u mnie ;-)
Otóż mam wielka fazę na truskawki! Kupuję mrożone i gotuję sobie zupkę truskawkową. To już trzecia w tym tygodniu! Herbatę muszę pić tylko z cytryną! Kawa zbożowa już mi nie wchodzi - jest za mdła I chce mi sie sprite,ale wyciskam sobie do szklanki pół limonki Czy ktos oprócz mnie tak ma? Tylko kwaśne mi się chce!!!
Naczytałam się ostatnio w "M jak Mama" jakie to zakupy należałoby wykonać przed porodem i oko mi wypadło Czy Wy czytacie tą gazetkę? Mi ona bardzo przypadła do gustu. Tylko mnie ta wyprawka przeraziła... Toć to już najlepiej usiąść i planować! Chyba wpadam w panikę. Czy wszystkie pierwiastki tak mają? No i z tego tez powodu mielismy juz pierwszą małą sprzeczkę z mężem. Wg P to on był wychowywany na jednej oliwce i szamponiku, myty w misce w wannie itp.... Masakra
kachasek
matka-wariatka :)
lina tak kiedyś było, ale czasy troszkę się zmieniły ;-) w poprzedniej ciąży też czytałam tą gazetę (inne też), potem jak Michał się urodził, to kupowałam te o dzieciach i rodzinie. Teraz nie kupuję nic. Ale fakt, jak się czyta, co jest potrzebne, to zawału dostać można. W rzeczywistości wypisują też rzeczy, które są całkowicie zbędne.
A jak stopa?
BigChild jedna tabletka zaszkodzić nie powinna.
Wróciłam ze szkoły, głowa boli, spać się chce...
A jak stopa?
BigChild jedna tabletka zaszkodzić nie powinna.
Wróciłam ze szkoły, głowa boli, spać się chce...
Lina twój P ma rację, nie ma sensu kupować całej linii kosmetyków, przynajmniej takie jest moje zdanie. Wiele z tych kosmetyków i tak odstawisz, bo okazą się niepotrzebne, jakby co dokupisz w trakcie. Jak do mnie do domu przyszła położna na oględziny, a przychodzi do każdego po porodzie, przyniosła pełno próbek różnych balsamów, płynów i szamponów. Wypróbujesz te próbki i zobaczysz co najbardziej przypadnie do gustu tobie i maluszkowi. U nas skończyło się na mydełku i oliwce i tyle, a teraz myjemy małą jedynie szamponem, więc nie ma sensu wydawać niepotrzebnie kasy. A te czasopisma wywierają niepotrzebną presję na przyszłych mamach . Uwierz, nie wszystko musisz mieć już teraz ;-).
A co do kwasoty to ja dziś pochłonęłam chyba z pół kilo kwaszonej kapuchy ... No nie mogłam przestać jeść...
A co do kwasoty to ja dziś pochłonęłam chyba z pół kilo kwaszonej kapuchy ... No nie mogłam przestać jeść...
No rzeczywiście. Nie można dać się zwariować. Ale wiadomo, że dla pierworodnego to by się chciało wszystko najlpesze i niepowtarzalne...
Kachasek, dzięki za troskę . Stopa bolała tydzień i w ostatnia sobotę wieczorem, to już myślałam, że ją sobie utnę! A w poniedziałek, jak sobie postanowiłam, że do ortopedy się udam, to przestała mnie boleć No i jest dobrze już
Ellancz, ja nie wiem co to będzie, ale właśnie konsumuję loda truskawkowego. Nosz kłoszmar! A tyłeczek rośnie
Kachasek, dzięki za troskę . Stopa bolała tydzień i w ostatnia sobotę wieczorem, to już myślałam, że ją sobie utnę! A w poniedziałek, jak sobie postanowiłam, że do ortopedy się udam, to przestała mnie boleć No i jest dobrze już
Ellancz, ja nie wiem co to będzie, ale właśnie konsumuję loda truskawkowego. Nosz kłoszmar! A tyłeczek rośnie
madzik1388
Mój Skarb 12.11.08
Lina dziewczyny mają rację, nam przy Majce przydała się zwykła wanienka, taki ręczniczek z kapturkiem, na początku stosowaliśmy Oilatum do kąpieli, później zwykłe mydełko dla dzieci, oliwka i krem na odparzenia. Nakupić wszystkiego to nie sztuka, ale i tak połowa się nie przyda. W szpitalu dostałam 3 duże pudełka próbek, i to wystarczyło, żeby spróbować co się nadaje, a co nie
Bigchild może lepiej byłoby wziąć paracetamol...albo najlepiej jak masz Amol w domku, to się wysmarować
Bigchild może lepiej byłoby wziąć paracetamol...albo najlepiej jak masz Amol w domku, to się wysmarować
A tak w ogóle, to czy Wy juz może robicie jakieś zakupki dla swoich pociech? Ja sie jeszcze trochę powstrzymuję, żeby nie zapeszyć, ale myślę, że jak juz poznam płeć Kropki to zacznę małe szaleństwo. Tylko nie mogę już, jak mi te przesądy wszyscy opowiadają... Kuzynka - nie kupuj za wczesnie, żeby nie zapeszyć, Mama - nie myj okien, bo nie można mieć długo rąk wysoko, Teściowa - nie farbuj włosów, no coś Ty!!! Zwariować można. No i tak siedzę jak ta ciućka i okna mam jeszcze nie pomyte, co mnie wnerwia, bo świata prawie przez nie nie widać, włosy też bez rewelacji, a mam w łazience farbę bez amoniaku (tylko, że jak mnie teściowa zobaczy to wzrokiem zabije!)...Ręce opadaja czasem. I najgorzej, że to gdzieś tam siedzi w tym móżdżku małym i drąży jak robaczek, mimo iż to bzdury...
reklama