reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

J już po pracy - kurcze godzinę dłużej musiałam zostać - a malowanie podłogi w trakcie mojej pracy było - farbą olejną - i teraz sama nie wiem czy nie zaszkodziłam sobie siedząc tam 3 godziny...
Ale zmęczona jestem...padam!
Miłej soboty życzę :):):)

reklama
Witam
Ja tylko na chwilkę, Majka chora, w nocy miała gorączkę, tylko nie wiem ile, bo nie dała zmierzyć, ale była cała rozpalona, dałam jej czopek, i na szczęście gorączka spadła, ale co chwila się budziła. Teraz śpi biedaczka, znów jakaś rozpalona, kupiłam w aptece lipomal i jakieś witaminy, i sok malinowy, mam nadzieje że jej szybko przejdzie, nawet jeść nie chce za bardzo...a ja padnięta po takiej nocy, na szczęcie mam już ugotowane, a PAweł kończy sprzątać

Melduję ze siorka urodziła syna 3600 i 54cm podobno nie było najłatwiej bo szwagieer opowiadał na obiedzie u taty. A to juz 3 porod:eek:
Kurde ja w 9m-cu dostanę chyba ataku paniki brrr....
No ale nie bede tu pierworodek straszyc;-)

Dziuba rolady to mięso wieprzowe lub wolowe rozbite cienko, do środka daje sie mięso mielone, cebulę, ogorka kiszonego, musztarde,kiełbasę i co Ci tam wyobraźnia podpowie. Zawijasz i obwiazujesz nicia albo wykalaczkami. Do tego modra czyli czerwona kapucha i kluski śląskie:

Minia dobrze ze choroba w odwrocie zdrowka zycze:happy:

Madzik zdrowka dla Majci, chorobska precz:-)
Paula ja tez z tych zorganizowanych. Dla Majci miałam wszystko gotowe miesiąc przed porodem. A kompletowalam od 7 miesiąca albo szóstego. Jakoś wole mieć po swojemu:-)
Jeszcze chwila i dolegliwości mina, ja od paru dni przerabiam ból gliwy:confused2:

Ellancz znam te porównania z dzieciakami :-D sporo w nich prawdy:tak:

Palissa a czy cierpialas kiedyś z powodu rwy kulszowej? Jeśli masz możliwość to skonsultuj to z lekarzem. Faktycznie niedobór magnezu moze byc przyczyna.

Dziuba dokładnie zrazy i rolady to to samo. Ja daje w środek co mi na myśl, a raczej smak przyjdzie;-)

Dziś sobie pozwoliłam na kilkunastominutowe wylegiwanie się w wannie, myślałam, że mnie to zrelaksuje a okazało się, że jakoś gorzej zamuliło... I jeszcze miałam wyrzuty sumienia, że siedziałam w za ciepłej wodzie i może niedobrze wpłynąć na fasolkę :-(. A teraz siedzę i ciągam nosem, bo oglądałam "The lake house" i jak zwykle ryczałam... Zawsze to samo, ale uwielbiam ten film :tak:.
Cała rodzinka śpi, wypadałoby, żebym ja też w końcu się położyła ;-). Dobranoc!

cześć Laski,
ellancz - też oglądałam wczoraj ten film, ale oczywiście mała się budziła z płaczem i nie skumałam zakończenia, jak to oni się w końcu spotkali??
w ogóle to planowałam sobie obejrzeć Ojca Chrzestnego, wstyd się przyznać ale nigdy nie oglądałam tego filmu, a teraz puszczali wszystkie części, no ale o 22?? a wczoraj to już w ogóle przegięcie, zaczęło się o 23 i do 3 w nocy... :wściekła/y::wściekła/y: nosz cholera, takie filmy powinni puszczać najpóźniej o 17!!!! :wściekła/y::wściekła/y: no i Martyna ogólnie znowu ma katar kaszel od nowa, ja się jakos tam wykurowałam w miarę to mała złapała coś od nowa... w nocy raz się obudziła to chyba z 20mi nie mogła zasnąć bo ciągle kaszlała bidulka, nosz tylko się wkurzyć... więc pewnie dziś dalej leżymy w domu, a miałyśmy jechać do Galerii na zakupy z moimi rodzicami, coś kupić dla małej i dla mnie z wyprzedaży, może coś by też było dla dzidzi... jeszcze ten pieprzony śnieg... zaczynam tracić nadzieje że wiosna kiedykolwiek jeszcze nastąpi...

brrr.. u mnie też zima na całego, ale mnie to wkurza, bo na nartkach pośmigać nie mogę, więc chcę juz wiosnę!!!

wczoraj zaliczyłam McDonalda...jak trudno się teraz oprzeć, a już z 1-2kg mi przybyło:zawstydzona/y:

miłej niedzieli Mamuski:-)

Hej:-)

Witam sie niedzielnie. Dzis czuje sie juz lepiej bo wczoraj czacha dymila i mdłości blee...

Dziuba ojciec chrzestny to klasyka trzeba obejrzec:tak:
Tez chciałam sobie odswiezyc ale o tej porze bez szans bo ha ostatnio przed 22 padam. Zdrowka dla Martynki:-)

Ellancz ja wstyd sie przyznać prawie we wrzatku siedzę i to 3 razy w tygodni:zawstydzona/y: mysle ze od jednej kapieli nic sie nie stanie. Ja na początku ciazy byłam na saunie oczywiście nieświadomie. Mysle ze wszystko szkodzi jak jest za często a od czasu do czasu mozna poszalec;-)

Kasiula ja na nartach bym tez posmigala zwłaszcza ze w góry mam godzinę drogi. Na szczescie wyszalam sie przez tydzień na stoku pod koniec stycznia:-D

Co do śniegu to ja nie przepadam ale zauważyłam ze samopoczucie mam lepsze wtedy. Ostatnio przez te zmiany pogOdy czułam sie fatalnie.

Miłej niedzieli:-)

reklama
Witam niedzielnie:)

Ja już po wizycie u gina, wiedzac ze wszystko jest ok, zakupiłam kilka pra bodów i pajacyków za jedynie 1zł/szt;)
Ach strach pomyśleć jak zaszaleje jak już będzie wiadomo co to za płeć;)

Do góry