reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

J już po pracy - kurcze godzinę dłużej musiałam zostać - a malowanie podłogi w trakcie mojej pracy było - farbą olejną - i teraz sama nie wiem czy nie zaszkodziłam sobie siedząc tam 3 godziny...
Ale zmęczona jestem...padam!
Miłej soboty życzę :):):)

reklama
Witam
Ja tylko na chwilkę, Majka chora, w nocy miała gorączkę, tylko nie wiem ile, bo nie dała zmierzyć, ale była cała rozpalona, dałam jej czopek, i na szczęście gorączka spadła, ale co chwila się budziła. Teraz śpi biedaczka, znów jakaś rozpalona, kupiłam w aptece lipomal i jakieś witaminy, i sok malinowy, mam nadzieje że jej szybko przejdzie, nawet jeść nie chce za bardzo...a ja padnięta po takiej nocy, na szczęcie mam już ugotowane, a PAweł kończy sprzątać

Melduję ze siorka urodziła syna 3600 i 54cm podobno nie było najłatwiej bo szwagieer opowiadał na obiedzie u taty. A to juz 3 porod:eek:
Kurde ja w 9m-cu dostanę chyba ataku paniki brrr....
No ale nie bede tu pierworodek straszyc;-)

Dziuba rolady to mięso wieprzowe lub wolowe rozbite cienko, do środka daje sie mięso mielone, cebulę, ogorka kiszonego, musztarde,kiełbasę i co Ci tam wyobraźnia podpowie. Zawijasz i obwiazujesz nicia albo wykalaczkami. Do tego modra czyli czerwona kapucha i kluski śląskie:

Minia dobrze ze choroba w odwrocie zdrowka zycze:happy:

Madzik zdrowka dla Majci, chorobska precz:-)
Paula ja tez z tych zorganizowanych. Dla Majci miałam wszystko gotowe miesiąc przed porodem. A kompletowalam od 7 miesiąca albo szóstego. Jakoś wole mieć po swojemu:-)
Jeszcze chwila i dolegliwości mina, ja od paru dni przerabiam ból gliwy:confused2:

Ellancz znam te porównania z dzieciakami :-D sporo w nich prawdy:tak:

Palissa a czy cierpialas kiedyś z powodu rwy kulszowej? Jeśli masz możliwość to skonsultuj to z lekarzem. Faktycznie niedobór magnezu moze byc przyczyna.

Dziuba dokładnie zrazy i rolady to to samo. Ja daje w środek co mi na myśl, a raczej smak przyjdzie;-)

Dziś sobie pozwoliłam na kilkunastominutowe wylegiwanie się w wannie, myślałam, że mnie to zrelaksuje a okazało się, że jakoś gorzej zamuliło... I jeszcze miałam wyrzuty sumienia, że siedziałam w za ciepłej wodzie i może niedobrze wpłynąć na fasolkę :-(. A teraz siedzę i ciągam nosem, bo oglądałam "The lake house" i jak zwykle ryczałam... Zawsze to samo, ale uwielbiam ten film :tak:.
Cała rodzinka śpi, wypadałoby, żebym ja też w końcu się położyła ;-). Dobranoc!

cześć Laski,
ellancz - też oglądałam wczoraj ten film, ale oczywiście mała się budziła z płaczem i nie skumałam zakończenia, jak to oni się w końcu spotkali??
w ogóle to planowałam sobie obejrzeć Ojca Chrzestnego, wstyd się przyznać ale nigdy nie oglądałam tego filmu, a teraz puszczali wszystkie części, no ale o 22?? a wczoraj to już w ogóle przegięcie, zaczęło się o 23 i do 3 w nocy... :wściekła/y::wściekła/y: nosz cholera, takie filmy powinni puszczać najpóźniej o 17!!!! :wściekła/y::wściekła/y: no i Martyna ogólnie znowu ma katar kaszel od nowa, ja się jakos tam wykurowałam w miarę to mała złapała coś od nowa... w nocy raz się obudziła to chyba z 20mi nie mogła zasnąć bo ciągle kaszlała bidulka, nosz tylko się wkurzyć... więc pewnie dziś dalej leżymy w domu, a miałyśmy jechać do Galerii na zakupy z moimi rodzicami, coś kupić dla małej i dla mnie z wyprzedaży, może coś by też było dla dzidzi... jeszcze ten pieprzony śnieg... zaczynam tracić nadzieje że wiosna kiedykolwiek jeszcze nastąpi...

brrr.. u mnie też zima na całego, ale mnie to wkurza, bo na nartkach pośmigać nie mogę, więc chcę juz wiosnę!!!

wczoraj zaliczyłam McDonalda...jak trudno się teraz oprzeć, a już z 1-2kg mi przybyło:zawstydzona/y:

miłej niedzieli Mamuski:-)

Hej:-)

Witam sie niedzielnie. Dzis czuje sie juz lepiej bo wczoraj czacha dymila i mdłości blee...

Dziuba ojciec chrzestny to klasyka trzeba obejrzec:tak:
Tez chciałam sobie odswiezyc ale o tej porze bez szans bo ha ostatnio przed 22 padam. Zdrowka dla Martynki:-)

Ellancz ja wstyd sie przyznać prawie we wrzatku siedzę i to 3 razy w tygodni:zawstydzona/y: mysle ze od jednej kapieli nic sie nie stanie. Ja na początku ciazy byłam na saunie oczywiście nieświadomie. Mysle ze wszystko szkodzi jak jest za często a od czasu do czasu mozna poszalec;-)

Kasiula ja na nartach bym tez posmigala zwłaszcza ze w góry mam godzinę drogi. Na szczescie wyszalam sie przez tydzień na stoku pod koniec stycznia:-D

Co do śniegu to ja nie przepadam ale zauważyłam ze samopoczucie mam lepsze wtedy. Ostatnio przez te zmiany pogOdy czułam sie fatalnie.

Miłej niedzieli:-)

reklama
Witam niedzielnie:)

Ja już po wizycie u gina, wiedzac ze wszystko jest ok, zakupiłam kilka pra bodów i pajacyków za jedynie 1zł/szt;)
Ach strach pomyśleć jak zaszaleje jak już będzie wiadomo co to za płeć;)

Do góry