reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

wrzesień 2011

Hej laski;)

Dziewczyny, macie jakiś sposób na zmianę smaku w buzi. Mam od jakiegoś tyg problme ze smakami. Nic mi nie smakuje, i mam wrazenie jakbym w buzi miala jakis metal. Mama powiedziała,żebym kupiła sobie jakieś draże, tic taci czy cos takiego, ale i to nie pomogło. Ratujcie;)

reklama
Dzień doberek Mamuśki :-)
Ellsi normalnie wymiatasz :-D
Czytałam o Waszych perypetiach z mamami i z moją też nie jest kolorowo. Napiszę kiedyś o tym więcej, ale jak mam być szczera to nawet nie uśmiecha mi się powiedzieć jej o ciąży, bo już widzę jej reakcję :sorry: Po prostu ona jest z tych wszechwiedzących i najlepiej wie jak moje życie powinno wyglądać, podziwiam mojego ojca, że z nią wytrzymuje. Chociaż jak z nim gadam to widzę, że coraz częściej ma jej dość :sorry: Najlepsze jest to, że obrabia mi i mojemu małżowi tyłek wśród rodziny, a później się zarzeka, że nic nie mówiła, chociaż każdy doskonale zdaje sobie sprawę z tego jak jest.
A już w ogóle wkurza mnie z tym, że non stop gada, że żyjemy jak bezbożnicy i, że diabeł nas opętał :-D Dzieci nie ochrzciłam do tej pory, bo nie odczuwam takiej potrzeby i słyszę jaka to ja zła jestem :-) W nosie to mam, bycie taką katoliczką na pokaz. Ona z babcią latają co tydzień do kościoła, a jak tylko z niego wyjdą to grzeszyć zaczynają :-D

nanusia - może pij dużo...

a nie coś tknęło i od 2godz oglądam wózki w necie... no i rzecz jasna oczy mnie bolą, a tego jedynego wymarzonego brak :baffled:

Nie próbowałam, bo jakoś nie należę do osób lubiących eksperymentować, ale chyba będę musiała spróbować, bo długo tak nie pociagnę.
A od tego probowania jedzenia, to już mam 1 kg na plusie ( czyli przytyłam już 2kg, bo kilogram schudłam w pierwszych tyg ciąży)

No to niezle, ja za to w pierwszym miesiacu przytylam 4kg! :szok: lekarka mowi ze to wina hormonow i wody, ktora sie odlozyla w organizmie po poczeciu. Od tamtej pory do teraz ani deka wiecej. Zobaczymy co bedzie dalej.

cześć dziewczynki
dawno mnie nie było ale żyje i mam się świetnie,dopadają mnie czasami mdłości ale to wtedy jak głodna jestem.
odkad odstawiłam duphaston mam od czasu do czasu skurcze wiec leze (zazwyczaj pojawiają się miedzy 9 a 11 rano)
jutro zanosze mocz do badania a w środe mam genetyczne usg.
dziś wzięłam sie za porządki w domku ale teraz boli bardzo brzuch (stawia się) ledwo rusze nogą to ból...więc chyba musze odpuścić sprzątanie bo później boli.

Sawi chyba wszystkie odpuszczamy teraz sprzątanie, a przynajmniej ograniczamy do mninimum..... w sumie kiedy leniuchować jak nie w ciąży:))

reklama
Witajcie. Mój syn jest anty bb jak tylko siadałam i włączałam i chciałam coś napisać to on już przy mnie był ,domagając się mojej uwagi, a przecież jest jeszcze tatuś który ma wolne, ale nie on woli poprzeszkadzać mamie wpisaniu. A teraz słodko śpi więc mam okazje popisać.
ja też nie chciałam sprawdzać czy dam radę czy nie. Miałam cc i teraz też chcę. o naturalnym nawet nie myślałam. Pewnie tak jest, ze jak weszło to i wyjdzie..ale do mnie nie przemawia:-)
Jem właśnie paluszki, bo głodna jestem, aż zaraz niedobrze..ale za 30 minut do domku..
Ja tez miałam pierwszą cc ale teraz bym chciała naturalnie. :rofl2:

Cześć Babeczki!
Witam serdelecznie nowe wrześniówki :-). Ja zalatana i zmęczona, a jeszcze do wtorku mieliśmy z mężem ciche dni i nie miałam za bardzo ochoty pisać. Bardzo mnie zdenerwował, ale już jest ok. Dziecko wyczuło nerwy, bo we wtorek wieczór miałam bardzo napięty brzuch. Nospa nie pomagała, dopiero ciepła kąpiel i przeprosiny małża. Mam nadzieję, że nic więcej się nie stanie:-(. Wizyta dopiero za tydzień... Będziemy mieli badanie NT.
No i też jak czytam o tym co jecie, to też mi się zachciewa bardzo. Ostatnie 3 dni nic nie mogłam przełknąć oprócz... smalcu z ogórkami :laugh2: Dzisiaj natomiast mam ogromną ochotę na torcik schwarzwaldzki i na pewno go zrobię...mhmh:-p

Pozdrawiam
Smaka mi zrobiłaś na ten torcik schwarzwaldzki;-)

Dzień doberek Mamuśki :-)
Ellsi normalnie wymiatasz :-D
Czytałam o Waszych perypetiach z mamami i z moją też nie jest kolorowo. Napiszę kiedyś o tym więcej, ale jak mam być szczera to nawet nie uśmiecha mi się powiedzieć jej o ciąży, bo już widzę jej reakcję :sorry: Po prostu ona jest z tych wszechwiedzących i najlepiej wie jak moje życie powinno wyglądać, podziwiam mojego ojca, że z nią wytrzymuje. Chociaż jak z nim gadam to widzę, że coraz częściej ma jej dość :sorry: Najlepsze jest to, że obrabia mi i mojemu małżowi tyłek wśród rodziny, a później się zarzeka, że nic nie mówiła, chociaż każdy doskonale zdaje sobie sprawę z tego jak jest.
A już w ogóle wkurza mnie z tym, że non stop gada, że żyjemy jak bezbożnicy i, że diabeł nas opętał :-D Dzieci nie ochrzciłam do tej pory, bo nie odczuwam takiej potrzeby i słyszę jaka to ja zła jestem :-) W nosie to mam, bycie taką katoliczką na pokaz. Ona z babcią latają co tydzień do kościoła, a jak tylko z niego wyjdą to grzeszyć zaczynają :-D
To ja muszę przyznać że moja mama to skarb:tak:, ale za to teściowa z teściem szkoda gadać.:no:

cześć dziewczynki
dawno mnie nie było ale żyje i mam się świetnie,dopadają mnie czasami mdłości ale to wtedy jak głodna jestem.
odkad odstawiłam duphaston mam od czasu do czasu skurcze wiec leze (zazwyczaj pojawiają się miedzy 9 a 11 rano)
jutro zanosze mocz do badania a w środe mam genetyczne usg.
dziś wzięłam sie za porządki w domku ale teraz boli bardzo brzuch (stawia się) ledwo rusze nogą to ból...więc chyba musze odpuścić sprzątanie bo później boli.

Leż i odpoczywaj:tak::tak:

Do góry