reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

wrzesień 2011

Hej laski;)

Dziewczyny, macie jakiś sposób na zmianę smaku w buzi. Mam od jakiegoś tyg problme ze smakami. Nic mi nie smakuje, i mam wrazenie jakbym w buzi miala jakis metal. Mama powiedziała,żebym kupiła sobie jakieś draże, tic taci czy cos takiego, ale i to nie pomogło. Ratujcie;)

reklama
Dzień doberek Mamuśki :-)
Ellsi normalnie wymiatasz :-D
Czytałam o Waszych perypetiach z mamami i z moją też nie jest kolorowo. Napiszę kiedyś o tym więcej, ale jak mam być szczera to nawet nie uśmiecha mi się powiedzieć jej o ciąży, bo już widzę jej reakcję :sorry: Po prostu ona jest z tych wszechwiedzących i najlepiej wie jak moje życie powinno wyglądać, podziwiam mojego ojca, że z nią wytrzymuje. Chociaż jak z nim gadam to widzę, że coraz częściej ma jej dość :sorry: Najlepsze jest to, że obrabia mi i mojemu małżowi tyłek wśród rodziny, a później się zarzeka, że nic nie mówiła, chociaż każdy doskonale zdaje sobie sprawę z tego jak jest.
A już w ogóle wkurza mnie z tym, że non stop gada, że żyjemy jak bezbożnicy i, że diabeł nas opętał :-D Dzieci nie ochrzciłam do tej pory, bo nie odczuwam takiej potrzeby i słyszę jaka to ja zła jestem :-) W nosie to mam, bycie taką katoliczką na pokaz. Ona z babcią latają co tydzień do kościoła, a jak tylko z niego wyjdą to grzeszyć zaczynają :-D

nanusia - może pij dużo...

a nie coś tknęło i od 2godz oglądam wózki w necie... no i rzecz jasna oczy mnie bolą, a tego jedynego wymarzonego brak :baffled:

Nie próbowałam, bo jakoś nie należę do osób lubiących eksperymentować, ale chyba będę musiała spróbować, bo długo tak nie pociagnę.
A od tego probowania jedzenia, to już mam 1 kg na plusie ( czyli przytyłam już 2kg, bo kilogram schudłam w pierwszych tyg ciąży)

No to niezle, ja za to w pierwszym miesiacu przytylam 4kg! :szok: lekarka mowi ze to wina hormonow i wody, ktora sie odlozyla w organizmie po poczeciu. Od tamtej pory do teraz ani deka wiecej. Zobaczymy co bedzie dalej.

cześć dziewczynki
dawno mnie nie było ale żyje i mam się świetnie,dopadają mnie czasami mdłości ale to wtedy jak głodna jestem.
odkad odstawiłam duphaston mam od czasu do czasu skurcze wiec leze (zazwyczaj pojawiają się miedzy 9 a 11 rano)
jutro zanosze mocz do badania a w środe mam genetyczne usg.
dziś wzięłam sie za porządki w domku ale teraz boli bardzo brzuch (stawia się) ledwo rusze nogą to ból...więc chyba musze odpuścić sprzątanie bo później boli.

Sawi chyba wszystkie odpuszczamy teraz sprzątanie, a przynajmniej ograniczamy do mninimum..... w sumie kiedy leniuchować jak nie w ciąży:))

reklama
Witajcie. Mój syn jest anty bb jak tylko siadałam i włączałam i chciałam coś napisać to on już przy mnie był ,domagając się mojej uwagi, a przecież jest jeszcze tatuś który ma wolne, ale nie on woli poprzeszkadzać mamie wpisaniu. A teraz słodko śpi więc mam okazje popisać.
ja też nie chciałam sprawdzać czy dam radę czy nie. Miałam cc i teraz też chcę. o naturalnym nawet nie myślałam. Pewnie tak jest, ze jak weszło to i wyjdzie..ale do mnie nie przemawia:-)
Jem właśnie paluszki, bo głodna jestem, aż zaraz niedobrze..ale za 30 minut do domku..
Ja tez miałam pierwszą cc ale teraz bym chciała naturalnie. :rofl2:

Cześć Babeczki!
Witam serdelecznie nowe wrześniówki :-). Ja zalatana i zmęczona, a jeszcze do wtorku mieliśmy z mężem ciche dni i nie miałam za bardzo ochoty pisać. Bardzo mnie zdenerwował, ale już jest ok. Dziecko wyczuło nerwy, bo we wtorek wieczór miałam bardzo napięty brzuch. Nospa nie pomagała, dopiero ciepła kąpiel i przeprosiny małża. Mam nadzieję, że nic więcej się nie stanie:-(. Wizyta dopiero za tydzień... Będziemy mieli badanie NT.
No i też jak czytam o tym co jecie, to też mi się zachciewa bardzo. Ostatnie 3 dni nic nie mogłam przełknąć oprócz... smalcu z ogórkami :laugh2: Dzisiaj natomiast mam ogromną ochotę na torcik schwarzwaldzki i na pewno go zrobię...mhmh:-p

Pozdrawiam
Smaka mi zrobiłaś na ten torcik schwarzwaldzki;-)

Dzień doberek Mamuśki :-)
Ellsi normalnie wymiatasz :-D
Czytałam o Waszych perypetiach z mamami i z moją też nie jest kolorowo. Napiszę kiedyś o tym więcej, ale jak mam być szczera to nawet nie uśmiecha mi się powiedzieć jej o ciąży, bo już widzę jej reakcję :sorry: Po prostu ona jest z tych wszechwiedzących i najlepiej wie jak moje życie powinno wyglądać, podziwiam mojego ojca, że z nią wytrzymuje. Chociaż jak z nim gadam to widzę, że coraz częściej ma jej dość :sorry: Najlepsze jest to, że obrabia mi i mojemu małżowi tyłek wśród rodziny, a później się zarzeka, że nic nie mówiła, chociaż każdy doskonale zdaje sobie sprawę z tego jak jest.
A już w ogóle wkurza mnie z tym, że non stop gada, że żyjemy jak bezbożnicy i, że diabeł nas opętał :-D Dzieci nie ochrzciłam do tej pory, bo nie odczuwam takiej potrzeby i słyszę jaka to ja zła jestem :-) W nosie to mam, bycie taką katoliczką na pokaz. Ona z babcią latają co tydzień do kościoła, a jak tylko z niego wyjdą to grzeszyć zaczynają :-D
To ja muszę przyznać że moja mama to skarb:tak:, ale za to teściowa z teściem szkoda gadać.:no:

cześć dziewczynki
dawno mnie nie było ale żyje i mam się świetnie,dopadają mnie czasami mdłości ale to wtedy jak głodna jestem.
odkad odstawiłam duphaston mam od czasu do czasu skurcze wiec leze (zazwyczaj pojawiają się miedzy 9 a 11 rano)
jutro zanosze mocz do badania a w środe mam genetyczne usg.
dziś wzięłam sie za porządki w domku ale teraz boli bardzo brzuch (stawia się) ledwo rusze nogą to ból...więc chyba musze odpuścić sprzątanie bo później boli.

Leż i odpoczywaj:tak::tak:

Do góry