klementyna33
Fanka BB :)
Dziewczyny jak jest teraz taka piekna pogoda to ile najdluzej moge byc z malym na spacerku?
ja byłam wczoraj 3 godziny, było 18 stopni a Alutek spał jak suseł, po powrocie do domu dostał jeść i spał jeszcze 4 godziny
Ja też staram się, żeby Maleństwo zasypiało samo - też daję pieluszkę ale kładę mu koło buzi i szybko się uspokaja. Denerwuje mnie czasami teściowa bo jak poproszę ją żeby przyszła Alutka przypilnować / a zazwyczaj staram się żeby spał jak ma przyjść babcia/ to on tylko wyda z siebie jakiś dźwięk a ona już go na ręce bierze i buja - normalnie z prędkością światła to robi bo ja nie zdążę dojść do łóżeczka z drugiego pokoju a ona już go na rękach ma . A już mega ciśnienie mam jak w domu ciepło, że wszyscy chodzą na krótko ubrani /mam mieszkanie bardzo słoneczne i ciągle ciepło/ a teściowa młodego owija w rożek "bo mu zimno" już wszystkie rożki pochowałam bo ona jakąś manię ma. Ze starszym tak samo, dzisiaj aż głos na nią podniosłam trochę bo mnie rano zagotowała, jej się chyba wydaje że jak mam malutkie dziecko to się już starszym dzieckiem nie interesuję i nie zajmuję , co najgorsze starszy synek tez się denerwuje nadopiekuńczością babci i na jej pytania odpowiada często na przekór a babcia to wszystko bierze na poważnie. Dzisiaj się go pyta rano /zaprowadza go do szkoły/ czy odrobił lekcje, a Adek odpowiada "nie"i się uśmiecha a babcia aferę robi, że dziecko idzie do szkoły i ma lekcje nie odrobione. No to powiedziałam głośno, że to jest moje dziecko i również się nim zajmujemy i dbamy o niego i lekcje ma zawsze odrobione i sprawdzone albo przeze mnie albo przez tatę. Minę zrobiła i poszła z Adkiem do szkoły ;-)
Ostatnia edycja: