reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wracamy do formy

reklama
Dziewczyny poza gadaniem trzeba się zmobilizować do ćwiczeń. Obiecuję sobie co wieczór, że rano zacznę ćwiczyć :D
Koniec żartów ! :)
Polecam na brzusio to YouTube - Aerobiczna Szóstka Weidera [ www.kfd.pl ] - profesjonalny tutorial a6w
a szczególnie to YouTube - Aerobic - 8 minute Abs (workout fitness) ten filmik mam ściągnięty i ćwiczyłam razem z nimi.
MASAKRYCZNIE DAJE W DUP@ :) ale przecież o to chodzi

A może jest wśród nas ( a pamiętam, ze tak) instruktorka fitness i zapoda nam jakiś zestaw ćwiczeń ? Jakie ćwiczenia, ile serii itp ?

ja jestem instruktorka;))

melduje sie:)
na a6w jeszcze stanowczo za wczesnie, mozna sie nabawic przepukliny. Na razie mozna robic skosy brzucha , dolne-np. podnoszac biodra,nogi w gore czy spiecia do gorne partie. Cwiczymy nie wczesniej niz 6 tyg po porodzie. Zalecane nawet 3 m-ce, w zaleznosci od zrodla, przebiegu ciazy , porodu i aktywnosci mamy przed ciaza.
Cwiczenia najlepiej wykonywac w pasie poporodowym. Nie mozna cwiczyc prostych brzucha jesli miesnie sie nie zeszly!
na ten temat pisalam w watku "cwiczenia w ciazy"-ktorego znalesc nie moge:( moze zostal wykasowany(why??) prosze moderatorki o jego przywrocenie, tam bylo wszystko ladnie opisane.

Na razie polecam poczytac i pocwiczyc:)
[art] wiczenia w ciy i w okresie poogu - Trening w domowych warunkach

W sobote bylam u fryzjera, a on - ladne wlosy, jak sie zobaczymy nastepnym razem to beda strasznie wypadac. - ja - jak to? ja sie ciesze ze mam mocne i mnie to ominelo, moze nie bedą!. - HMMM moze..ale wypadaja dopiero po 3 miesiacach u prawie kazdej klientki..........:tak:

STRIPmy,
gdzies tam wyczytalam ze masz problema z kregiem po cc?
bylas u kogos z tym? ktos ci to diagnozowal?jak sobie z tym radzisz?
ja wlasnie strasznie cierpie z tego powodu...:no:
jak to u Ciebie wyglada?
mnie boli w m-scu znieczulenia, rozchodzi na ledzwia, w ogole po calosci daje!
masakra!

STRIPmy,
gdzies tam wyczytalam ze masz problema z kregiem po cc?
bylas u kogos z tym? ktos ci to diagnozowal?jak sobie z tym radzisz?
ja wlasnie strasznie cierpie z tego powodu...:no:
jak to u Ciebie wyglada?
mnie boli w m-scu znieczulenia, rozchodzi na ledzwia, w ogole po calosci daje!
masakra!

Ja mam straszny ból w okolicach krzyża i kości ogonowej. Jak się schylam, za długo siedzę to mnie boli jak cholera. Wyczytałam, że możliwe będzie nastawianie kości ogonowej :/ Nieciekawie to brzmi.

Wlasnie kolezanka zaciaga mnie 1 raz w tyg na silownie. Co prawda po cc, ale brzucha nie musze od razu cwiczyc- biegi, kregoslup, pupa.. Hurra . a i zwazylam sie ...53 kg, czyli zostalo1,5 kg!!

A ja nie ćwiczę, jem, jem i jem i waga nadal w dół. Słodycze szczególnie, codziennie jakieś ciastka i cukierki kukułki. Przedwczoraj był tort pralinkowy, no nie mogłam nie zjeść. A na wadze już jest 58-58,5kg. Dla mnie to normalnie cud, bo przed ciążą było coś 64-66kg.

reklama
A ja nie ćwiczę, jem, jem i jem i waga nadal w dół. Słodycze szczególnie, codziennie jakieś ciastka i cukierki kukułki. Przedwczoraj był tort pralinkowy, no nie mogłam nie zjeść. A na wadze już jest 58-58,5kg. Dla mnie to normalnie cud, bo przed ciążą było coś 64-66kg.
szczesciara :p

Do góry