reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

Wracam do formy z waginą jak dziewica. Wczoraj przeszłam plastykę krocza:tak::-)
Mam zwężoną pochwę i zaszyte krocze tak jak to było przed porodami + wyciętą przegrodę pochwy.

Jestem też w trakcie diety i z 66,5 kg od 2 stycznia zeszłam do 62,5 kg. Przy moim 170 cm waga idealna. W końcu czuję się ze sobą dobrze. :)

Ostatnia edycja:
reklama
Ha-NN-aH rozumiem, że więcej dzieci już nie planujesz??;-) Zadowlona jesteś z zabiegu? A to się robi w znieczuleniu czy jak??

Czy tylko ja się jeszcze odchudzam czy jest ktos jeszcze??
To już 21 dzień diety i cwiczeń (ok 1-2h dziennie) a waga mało co spada. Na szczęście po cm widac różnicę.

Wiola
narazie wizualnie moge powiedzieć tyle. Mam pipkę jak 15-sto latka:szok: przed rozpoczęcięm współżycia.
I tak sobie myślę 5 dni bólu ale powtórzyła bym to jeszcze raz gdyby była taka potrzeba. :tak:
Dzieci już nie planuję.
A zabieg robi się w znieczuleniu miejscowym (czuć tylko wkłucie igieł kilka razy).

Wczoraj miałam ściągane szwy. Jak nie pisnełam przy porodach tak przy ściąganiu 3 razy musialam sobie krzyknąć. Jakaś masakra.
Ale ulga niesamowita. Nie muszę brać środków przeciwbólowych bo już nic nie ciągnie. Pytałam o szerokośc mojego wlotu bo go narazie nie widzę, ale mowił że narazie jest jeszcze opuchlizna i obrzęk. Włożył palec i mówił że jest ok. Za miesiąc kontrola i ewentualnie pozwolenie na współżycie. Po tym jak kilka razy spróbujemy i będzie ciasno, może poluzować jeden szew. Przy okazji będzie robił jeszcze ten fałdek skóry koło odbytu. To już podobno kosmetyka. Więc pozostaje mi się kurować i uważać na siebie.

Hannah w końcu doczekałaś się zabiegu. Najważniejsze, że jesteś zadowolona.

A ja ważę ponad 4 kilo mniej, niż przed ciążą. Niby fajnie, ale dżinsy wiszą. Nieźle ten dzieciak ze mnie wiciągnął. Myślałam, że mam anemię, ale wyniki w normie. Myślałam, że cudze mi wydano. W sumie takich dobrych po porodzie jeszcze nie miałam.

Refunduje:tak:. Musisz jednak skarzyć sie na nietrzymanie moczu lub częste infekcje. Same widzimisie kosmetyczne nie wystarczy.
Ja się kwalifikowałam do zabiegu z powodu częstych infekcji (miesiąc w miesiąc), jednak terminy były bardzo odległe. Rok czasu:baffled:.
Podziekowałam i szukałam prywatnie. W szpitalach prywatnych koszt ok 5 tyś zł. Z tym że sam zabieg nie jest tak drogi jak sam pobyt. Za dobę się płaci, a podłanczają cię pod cewnik na 5 dni po zabiegu:szok:.

Ja :szok: zaplaciłam 2,5 tyś. Znieczulenie miejscowe i heja po zabiegu do domu. Antybiotyk i dużo odpoczynku.

Zabieg robił mi ginekolog (to ważne żeby nie chirurg plastyk), a jemu astystowała lekarz estetyki która ma klinikę drzwi w drzwi.

Miałam wyciętą przegrodę pochwy (ta która wystawała), zwężaną pochwe na 1/3 dlugości i skorygowany i zwężony przedsionek pochwy.
Czeka mnie jeszcze zabieg usuwania fałdka skóry przy odbycie.

Sam zabieg nie jest bolesny, gorzej jest PO, aż do wyciągnięcia szwów. Teraz już w 6 dobie jest luzik. Nic nie boli tylko musze jeszcze uważać, żeby rana się nie rozeszła.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry