reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

Dzieki za rade bo tez sie nad tym zastanawialam czy ten majonez zastapic. No ale to smak ciuy inny bedzie, hm...

Smak bedzie nieco inny ale nie znaczy to, ze gorszy. Niestety chec zmiany nawykow zywieniowych pociaga za soba fakt, ze trzeba postarac sie znalezc zastepniki dla jedzenia, ktore charakteryzuje sie tylko i wylacznie tonami tluszczu i nikomu niepotrzebnych wzbogacaczy, a tak jest z majonezem....toz to bomba cholesterolowa. Ja z majonezu zrezygnowalam 10 lat temu...nigdy mi go nie brakowalo i zdecydowanie uwazam, ze smakowo sallatki sa lepsze z jogurtem. Nie sa takie ciezkie, a wiec i przyjemniejsze dla zoladka.

Co do kawy i herbaty zapewne chodzi tu o wyplukiwanie magnezu z organizmu, a co za tym idzie zwiekszone zapotrzebowanie na cukier, ktory dodaje energii. I kolo sie zamyka.....pijesz kawe, potrzebujesz wiecej kalorii, zeby aktywnie zyc...a wiec jesz...i z diety nici...hehe. A tak szczerze pozwalam sobie na kawe dziennie, ale zawsze polowa kawy i polowa mleka i nigdy przenigdy cukier....cukrowi mowimy nie!;-)

reklama
Ja na szczescie nie slodze kawy ani herbaty wiec dobre i to. Za to jakies 15 lat temu calkowicie zrezygnowalam z masla. ..teraz bede sie musiala nastawic na odstawienie majonezu...:tak:
Jeszcze jakies rady odnosnie zdrowego zywienia ? Chetnie poczytam...:-)

A akurat maslo jest bardzo zdrowe;-) zawiera duze ilosci witaminy A, D oraz E. Pozatym to sa tluszcze latwo przyswajalne, budujace sciany naczyn kwionosnych. ;-) Ale mam na mysli prawdziwe maslo, nie margaryne.

tak sobie zajrzalam tutaj i tak mysle ze moze i ja sie wezme za taka diete:rofl2:
Tylko ze ja len jestem i nie wiem czy wytrwam:crazy:.

ms.marple da sie wytrzymac na tej diecie czy bardzo ciezko jest???

ms.marple da sie wytrzymac na tej diecie czy bardzo ciezko jest???
ewelcia dieta jest w porządku :tak:bo można jeść do najedzenia (6 posiłków dziennie) i nie liczysz kalorii, tylko przez pierwsze dwa tygodnie nie można jeść wybranych produktów,
a wyniki --przez 2 tyg schudniesz od 4 do 6 kg (książkowo) a aine schudła chyba więcej 7kg

jeśli chcesz, to mogę ci wysłać książkę w formacie pdf:tak:

reklama
ewelcia dieta jest w porządku :tak:bo można jeść do najedzenia (6 posiłków dziennie) i nie liczysz kalorii, tylko przez pierwsze dwa tygodnie nie można jeść wybranych produktów,
a wyniki --przez 2 tyg schudniesz od 4 do 6 kg (książkowo) a aine schudła chyba więcej 7kg

jeśli chcesz, to mogę ci wysłać książkę w formacie pdf:tak:
poprosze o ksiazke-bede wdzieczna

Do góry