reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

to powodzenia dziewczyny;-)
ja musialam zawiesic diete niestety, mialam wielkie ambicje schudniecia jednak fakt ze wypadaj mi wlosy mnie ptrzestraszyl, nie wiem czy to po ciazy czy dieta czy to i to ale w tej sytuacji pozbawianie sie owocow itp chyba przegiecie, zaczelam jesc ze dwa owoce dziennie, warzywa codziennie, owsianka no i zobacze jak to bedzie.....nie zaczynam wszyskiego jesc ale dukan to jednak nie jest....
ech a do wakacji mialam byc chuda;-)

pozdrawiam was i bede tu zagladac
buska

reklama
dzieńdoberek
jagoda nie smutaj się schudniesz w swoim czasie:tak::tak:, rzeczywiście 3 mies po porodzie to chyba za szybko na taka restrykcyjną dietę, twoja wydaje się dużo zdrowsza:tak: dołóż sobie jakieś ćwiczenia cardio i będzie spoko:tak::tak:
mówi się , że w ciąży tyjesz 9miesięcy, więc trzeba sobie dać też 9 na wrócenie do formy, tylko "gwiazdy" chudną w dwa tygodnie:szok: ale my nie mamy takich możliwości:eek::-D:-D

A tutaj cisza jak makiem zasiał ... :-(
U mnie totalny zastój przez kobiece dni ale dzisiaj zaczynam P i mam nadzieję, że coś się ruszy.

hejo babki a ja poszalałaaaaaam w weekend :zawstydzona/y: jak prosię:baffled:
ale od dzisiaj wracam na dobrą drogę:-D chyba dołożę jeszcze jedną zumbę w tym tyg:szok:

a przed @ to bym konia z kopytami zjadła ....

Mr.Marple Ty musisz miec jakiegos straznika chyba:-Dja Ci tu dopinguje,coby motywacje miec po porodzie bo my w zblizonym wieku jestesmy hahahaha a wiem ,ze to latwe nie jest....organizm sie broni rekami i nogami i nie chce i oddac tych kilosow:wściekła/y:
no ale mimo wszystko wytrwalosci,silnej woli i powodzenia!!!!!!

Mr.Marple Ty musisz miec jakiegos straznika chyba:-Dja Ci tu dopinguje,coby motywacje miec po porodzie bo my w zblizonym wieku jestesmy hahahaha a wiem ,ze to latwe nie jest....organizm sie broni rekami i nogami i nie chce i oddac tych kilosow:wściekła/y:
no ale mimo wszystko wytrwalosci,silnej woli i powodzenia!!!!!!

aga no mój to walczy jak wygłodzone smoczysko :szok::-D:-D na razie schudłam ok 13 kg ale jeszcze mam do zwalczenia jakieś 7:szok::szok: a później utrwalanie wagi:cool:
a co do wpadek to cóż, nie samą dietą człowiek żyje:-D:-D czasem trzeba sobie odpuścić i po prostu milo spędzić czas:-D:-D a później wrócić na odpowiednie tory:tak:
ale wdzięcznam za wsparcie:tak::tak::tak:jak nie wiem co...

Ostatnia edycja:
Mr.Marple ja Cie tu dopingowac bede i moze do Was dolaczyc,bom diete cukrzycowa mam:wściekła/y:wiec jakby nie patrzec wyrzeczen tyyyyyle przede mna ,ze az myslec o tym nie chce:-(no ale biore sie do roboty od jutra,bo musze kontrolowac cukier 7 razy dziennie:tak:
tak wiec moze zrzucic nic nie zrzuce ,bo dzidzia rosnie ,ale wsparcie mile widziane:)

ło matko aga ależ cię przycisnęli :szok::szok: a dieta jak ma wyglądać? został ci tylko suchy chleb?:confused:;-) trzym się kobito :tak:jakby mało było nosić brzuchol i jeszcze cierpieć na diecie:nerd:

reklama
taaaaa chleb:-D
sniadanie to najwyzej kromka chleba razowego,wedliny praktycznie tylko chude,do obiadu warzywanajlepiej na parze,mieso(drob) lub ryba( zadnych panierek,smazenia i cudowania) owoce to tylko np.jedna brzoskwinia,maly banan,do obiadu najzyzej 2 male ziemniaki,lub 2 lyzki (stolowe)brazowego ryzu lub makaronu,zadnych slodyczy,cukru,napojow slodzonych,zadnych sokow( ewentualnie wycisniety owoc ale trzeba przestrzegac porcji czyli nie przekroczyc 5 lacznie z warzywami i owocami),mleko i przetwory mleczne tylko 0 procent cukru i 0 procent tluszczu( norma to 250 ml mleka odltuszczonego lub jeden maly jogurt) nooooooo i takie tam...........generalnie wkurzajaca bo trzeba jesc okolo 6 malych porcji dziennie co jak dla mnie nie jest latwe ale trzeba dbac by poziom cukru nie byl a ni za niski ani za wysoki........
to se popisalam:-D

Do góry