reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

Pauletta a jak tam u ciebie??zakonczylas juz diete czy jak?bo widze ze cel jeszcze nie osiagniety...

ja po weekendzie mialam 2,5kg wiecej:szok::eek:....ale co sie dziwic jak sie non-stop jadlo...ale dzis rano spowrotem mialam juz swoje 55kg:-)wystarczylo mi tylko wrocic do swoich nawykow zywieniowych:)..

Tichonku bede trzymac kciuki i dopingowac Cie....rowniez sluze pomoca :-)

reklama
Na razie to muszę się zaopatrzyć:-DNa początek więc....Z tego co Was podczytywałam to w Tesco największy wybór rzeczy odtłuszczonych?Wiem,że pisałyście ale nie chce mi się szukać,jak po angielsku nazywają się otręby pszenne i owsiane,mazeina?Gdzie kupię olej parfinowy?W aptece?Do smażenia masz patelnię specjalną?

Na razie to muszę się zaopatrzyć:-DNa początek więc....Z tego co Was podczytywałam to w Tesco największy wybór rzeczy odtłuszczonych?Wiem,że pisałyście ale nie chce mi się szukać,jak po angielsku nazywają się otręby pszenne i owsiane,mazeina?Gdzie kupię olej parfinowy?W aptece?Do smażenia masz patelnię specjalną?
No to już piszę....w Tesco jasne znajdziesz na pewno serek homogenizowany czy mleko w proszku odtłuszczone ale najlepszy wybór rzeczy dla dukanek jest w Lidlu serki wiejskie o,4% tłuszczu, makrela wędzona, rolmopsy w zalewie bez cukru(na słodziku), jogurty i inne :tak:
Forum diety dr Dukana • Zobacz temat - "Dukanówki"w Irlandii na dole tej stronki masz foto serka homo i mleka w proszku;-)
otręby owsiane to Oat Bran a pszenne to Wheat Bran :-) mazeina to najzwyklejsza tutaj Corn Flour(pamiętaj, że musi być biała nie żółta)ale można zamiast tego używać mąki ziemniaczanej Dukan na to zezwala po prostu we francji nie jest popularna mąka ziemniaczana ;-)
Olej parafinowy czyli Liquid Parafine kupisz w aptece ale nie każda ma to na sskładzie :sorry2:
a patelnia oczywiście teflonowa do smażenia bez tłuszczu :tak:
Jeszcze jakieś pytania????:-)

Nie mam patelni odpowiedniej:confused2:Muszę zajupić:dry:
A ryby mnie nie interesują,bo nie lubię:sorry2:Jedyne co to jakieś filety,z dorsza na przykład,które sobie mogę w folii zrobić:tak:Ale żadne słoiki,wędzonki,bleee:sorry2:
A mleko?Polskie Łaciate 0%?
Jakieś sprawdzone przepisy na jedzonka w fazie 1 lub 2?Mam masę linków do różnych potraw,z forum dukanowskiego też,ale chciałabym coś sprawdzonego i najlepiej szybkiego:sorry2:
Pauletta czy Ty nadal dukasz?Ktoś jeszcze?

znam jedną co na dukanie schudła połowe,ale podejrzewam ze wróci to swoich rozmiarów bo to trzeba sie pilnować:-D ja nie podjadałam wieczorami i schudłam 7kg i to szybko,teraz znowu podjadam i lipa:/:/a słodyczy nie lubie,ciastko na miesiąc:-)

Ja staram się trzymać zasad III fazy choć nie zawsze mi to wychodzi :sorry2: próbowałam wrócić na II jakiś czas temu ale po ponad dwóch tyg dałam spokój bo bardzo źle się czułam :sorry2::sorry2::sorry2: ale w rozm. 38 się mieszcze więc nie jest źle :-);-) mleko też jest w lidlu niskotłuszczowe ale szczerze mówiąc ja dużo nie używałam mleka więc piłam normalne bo nabiał przecież można do 4% tł. to niby czemu miałam się katować białą wodą:confused::sorry2: a Tichonku bez rybek będzie ci ciężko urozmaicić tą dietkę :sorry2::sorry2::sorry2: co do szybkich przepisów to np.pieczona wątróbka ( do worka z cebulą wrzucić poslić i do pieca na ok 40min 200st) czy roladki z kurczaka z sosem czosnkowym lub rybka zapiekana zalewie jajeczno-jogurtowej Forum diety dr Dukana • Zobacz temat - Ryba w zalewie jogurtowo-jajecznej

Bez rybek i podrobów:no:Wątróbka odpada:sorry2:
Drób i ewentualnie wołowina wchodzą w rachubę:sorry2:
Się zobaczy jak to będzie moze z musu się do rybek przekonam:-DBo do podrobów na 100%nie.Jak czuje zapach wątróbki to mnie na hafty bierze:no:

Hejka dziewczyny :)
Widze, ze watek sie lekko ozywil.
Tichonek - trzymam kciuki oby Ci sie udalo. Podobnie jak pauletta tez wiekszosc zakupow robie w Lidlu.
Ja juz po wakacjach i musze powiedziec, ze nie jest zle. Przez tydzien pobytu nad morzem zupelnie zapomnialam o diecie - owoce, lody, paczki, drozdzowjki, jagodzianki, buleczki, pizza, makarony, frytki i smazone ryby itd. Generalnie "normalne" jedzenie - hmmm w sumie objadanie sie :)
No i przez tydzien mam 1 kg wiecej ... wiec efekt jo-jo wcale nie powalajacy a jadlam naprawde DUZO i niezdrowo.
Do celu zostalo mi 1,8kg i od jutra zaczynam juz nie oszukiwac, do celu blisko wiec dam rade.
Pauletta - super - rozmiar 38. Ja w niektore 38 tez sie zmieszcze ale zazwyczaj musi byc 40 ale to i tak dobrze. Czuje sie lepiej a to najwazniejsze.

Dzięki,agnessss,na razie jeszcze nie zaczęłam:no:Porobiłąm wszystkie zakupy w weekend i od poniedziałku miała zacząć i ospa mnie dopadła więc dietę musze przesunąć na po ospie:sorry:
Ale,ha,w końcu znalazłam olej parafinowy:-)

reklama
hejo babki i ja się odezwę
nadal dunkam- ale nie idzie to tak sprawnie jak bym chciała.. bo oczywiście słodycze górą:frown: na szczęście dołożyłam sporo ruchu zumba i nordic walking, czuję się dużo lepiej kondycyjnie:tak::tak:
dieta dunkana wychodzi mi już bokiem, a że do celu pozostało 4kg to jeszcze walczę ale jesienią już muszę ją zmienić na bardziej zbilansowaną albo przejść na 3 fazę

tichonek z takich najprostszych obiadków to ja robię sobie zupę pieczarkową na mięsie drobiowym (ja dodaję jeszcze wątróbkę) pieczarki kroję jak ziemniaki i dodaję przypraw, lub druga wersja zupa ogórkowa, jak wyżej;-) ogórki w dużą kostkę, szybkie łatwe i zapychające;-)
a szybkich deserów do zmiksowanego twarogu dodaję rozpuszczoną i przestudzoną galaretkę owocową (bez cukrową) i jest taki słodki serniczek:tak: czasem dosypię trochę kakao lub kawy i mam taki kakaowo owocowy smak:tak:

pauletta super , 38 wow:-D a wypróbuję jeszcze twój sposób na wątróbkę, dzięki:-D

trzymajcie się dzielnie babki miłego dzionka

Do góry