reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

jak dlugo bylas na I fazie?
ja mysle ze wynik ok:)
Według kalkulatora powinnam być 6 dni, czyli do wczoraj...

Właśnie jakimś cudem wróciłam do swoich obliczeń z przed tygodnia i wypisało, że na fazie ataku zrzucę 2.300 :-) no i proszę :-) Dukan się nie pomylił :-D

Miałam przedłóżyć Fazę 1 no, ale nie wytrzymałam z myślą, że od wczoraj mogę jeść warzywka:-D
Także faza 2 rozpoczęta :-)

Ostatnia edycja:
reklama
kurcze noo...cały dzionek latałam za cholerna mazeiną...bo gdzieś wyczytałam, czy ktoś mi powiedział, nie ważne ze mazeina podobnie i po angielsku brzmi czy się pisze, a sama za bardzo się nie dowiadywałam.....no ale kupiłam i chyba trafiłam :-) Także zabieram sie za robienie chlebka, albo bułeczek, a jutro pizza :-D

A co tak cicho na tym wątku...dziewczyny w weekend nie dietkują;-)

Lewcia -mazeina to po angielsku corn flour-ma byc po prostu biala, jak zaczynalam dukana to tez nie wiedzialam i kupilam nie to co trzeba:-Dwiec mam zapas maki kukurydzianej :-D:-D
Wczoraj mialam chcice na slodkie i zrobilam nutelle (nie powinni wymyslac takich pysznosci):-Dmniam jaka byla pyszna ale po lyzeczce mnie zmulilo i zrobilam pralinki na dzis,a dzis nie mialam czasu ich zjesc bo byl zakupowy dzien i jak z domu wyszlam o sniadaniu to obiad zjadlam o 19tej:szok: no nic zostana na jutro;-). Teraz wypilam wode i juz nic nie wcisne, a jutro zaczynam PW wiec tez sobie zrobie wypasiona pizze aco. Ciekawe co pokarze wazenie:baffled:

witam się babki
przypomniało mi się, że tu jest taki fajny wątek:tak::tak: trochę poczytałam już tydzień temu nie mogłam się zebrać, żeby coś skrobnąć:zawstydzona/y: teraz wysłałam chłopaków na spacer i wreszcie mam okazję
widzę, że dobrze wam idzie pozazdrościć spadków wagi:tak::tak:
ja byłam na diecie south beach ale tym razem nie zadziałała:wściekła/y: więc zaczęłam dunkana dzisiaj ostatni dzień 1szej fazy jutro podsumuję wynik, tylko że nie będzie za bardzo wiarygodny bo dość niefortunnie wybrałam czas czekam na @:confused2:
na innych wątkach zauważyłam, że macie fajne rezultaty na dunkanie, jeszcze raz gratuluję

Lewcia -mazeina to po angielsku corn flour-ma byc po prostu biala, jak zaczynalam dukana to tez nie wiedzialam i kupilam nie to co trzeba:-Dwiec mam zapas maki kukurydzianej :-D:-D
marcysia gdzie kupiłaś tą skrobię kukurydzianą? bo ja obleciałam sklepy i znalazłam tylko mąkę kukurydzianą w polskim sklepie...

aha kobitki jaką opcję stosujecie na drugiej fazie? bo ja bym chciała 1/1 czy wtedy też się schudnie 1kg na tydzień? sorry, że tak podpytuję ale czekam na książkę już tydzień i dojść nie może:no:

Ostatnia edycja:
ms.marple...ja bylam na 1/1 i normalnie sie chudnie 1kg na tydzien!!!!
Ja wolalam sie nie katowac 3/3 lub jak nie ktorzy 5/5 dla mnie za ciezko by bylo...w sumie na warzywkach ja bym mogla ciagnac,ale bialka 3 dni czy 5 bym nie zniosla chyba!I 1/1 nie obciaza tak organizmu-nerek-przede wszystkim jak 5/5.....

skrobie kukurydziana kupisz w Tesco z napisem corn flaur-zolte opakowanie...

hejooo :-)
dzis bylo wazenie i 400g only:wściekła/y::zawstydzona/y::-( ale zawsze cos!;-)
ms.marple-tak jak ewelcia pisze, skrobie kupisz w tesco, ja mam firmy shamrock. Druga faze na poczatku robilam 1/1 ale mialam przestuj z waga wiec przeszlam na 3/3 i dla mnie jest ok, wazne ze waga sie ruszyla wkoncu w dol.

Marcysia na 3/3 tez mozesz miec przestoj tak samo i na 5/5...
dobre i 400g:)....ja sie chcialam zwazyc dzis rano ale mi waga posluszenstwa odmowila:sorry:.
Bateria padal...m sie smieje ze od tego ciaglego wazenie,ale w sumie ma racje bo ja rano i wieczorem sie waze a czasami w ciagu dnia tez stane na wage.
dzis musze baterie zakupic

reklama
A ja miałam wczoraj ważenie :-):-):-) efekt widać na suwaczku:-D i mimo grzeszków spadło 1.2 kg jupii czyli już 10 w dół ochhh jak mi dobrze :-):-):-)
Lewcia a Twoja mazeina jest biała?? bo ja ostatnio widziałam mazeinę żółtą :eek: a żółta jest mąka :no::confused2:
msmarple w każdym większym hipermarkecie dostaniesz skrobię to po prostu cornflour :tak::tak: musi być biała ;-)

Do góry