reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

No i ja tez pierwszy dzien dukam :) slodkiego mi sie nie chce nawet zabardzo, bo ostatnio przesadzilam z ciachem :) ale wlac w siebie tyle wody ottt wyzwanie :D na sniadano byl serek wiejscki a na drugie jajecznica, teraz czekam na kure ktora sie piecze wlasnie :p
andzia gratulejszyn :D

reklama
ojej ..ja bym nie potrafiła sie obejść bez chlebka, makaronu itp.. wiec podziwiam.
Nie potrafię stosować żadnej diety (oprócz diety nie łączenia , bo jako jedna z niewielu jest zdrowa) bo zemnie jest żarłok. Na szczęście mam dobra przemianę materii i wystarcza systematyczne ćwiczenia żeby być w formie.

Zdrowe odżywianie tez daje efekty.Jedzenie rzeczy najmniej przetworzonych i w odpowiednim połączeniu ułatwia wchłanianie witamin i wszystkiego co najlepsze a organizm lepiej trawi
ze względu na to ze nie musi wytwarzać rożnych kwasów żeby trawić wymieszane potrawy.

jakby kogoś interesowała dieta nie łączenia to tu ciekawa stronka jest - Kafeteria - Łatwa dieta niełączenia

życzę powodzenia :)
i miłego dnia

z przykrością muszę powiedzieć że przestaje dukanować... :sorry2: Już po jednym dniu...Ale dietke sobie i tak narzucam tylko inną. W moim przypadku dukan nie ma sensu. Tak stwierdziłam po większym zastanowieniu.. Najpierw spróbuję wyeliminować obżarstwo, słodycze i zacznę ćwiczyć..woda woda i jeszcze raz woda.. Moje bmi na dzien dzisiejszy to 20.5 więc chudzielca z siebie robić nie będę.. Bede sie cieszyć jak zejdę do 60..

no i dobrze :), bo dieta Dukana nie jest zdrowa na dłuższą metę.
Jest monotonna i za mało zdrowych składników człowiek przyjmuje.

Nigdy nie miałam wiele do zgubienia, 1-3 kilo ale to było wkurzające wiec tez kombinowałam
ale przy moim apetycie było ciężko wiec dopiero po wielu latach zrozumiałam ze tylko zdrowe odżywianie i systematyczne ćwiczenia dają efekty.

powodzenia

ja ćwiczyłam co dziennie wieczorem bo tak mi bardziej pasowało.
Krótko i intensywnie . 20-30 minut, brzuszki (starałam sie jak najwięcej różnych mięśni brzucha ćwiczyć ), pompki , różne ćwiczenia na nogi i pośladki .
Ważne żeby te ćwiczenia weszły w nawyk.
W dzień tez zaczęłam czasem różne skłony robić i wymachy
jak np. czekałam aż się woda zagotuje w czajniku.

No ale tak wyszło ze wróciłam do formy, nadal ćwiczyłam sobie co dziennie,
byłam wreszcie przygotowana do lata..a tu niespodzianka, druga ciąża.
No ale nadal ćwiczę tylko ze juz nie tak intensywnie.
Mam tez zamiar codziennie parę minut na stepperku pochodzić bo nie zawsze chce mi sie wychodzić z domu na spacer.

Najfajniejsze w tym jest to ze mam na prawdę silne mięśnie brzucha i mam nadzieje ze pomoże mi to przy porodzie .
Bo podobno im bardziej człowiek wysportowany to lepszy poród jest.

I ja zaczęłam brzuszki od kilku dni robić i wczoraj "nożyce" doszły i kilka innych lekkich ćwiczeń na nogi i pośladki dokładnie tak jak Ty :) Jestem na dobrej drodze w takim razie :)

A ja potrzebuje jak najszybciej zrzucic 15kg Tyle mi zostalo nadwagi po ciazy 15 juz zgubilam ale na tym koniec ..... waga ani drgnie..... znacie jakas super skuteczna sprawdzona diete??

reklama

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry