reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

reklama
No właśnie szkoda, bo fajny topik.

U mnie 25 kg nadwagi, z czego zostało mi 4kg do zrzucenia.
Niestety uwielbiam słodycze i to mnie gubi.
Już miesiąc po porodzie zaczęłam ćwiczyć brzuszki codziennie i sa efekty - szkoda, ze tak wolno waga spada ...buuuu:-(
Jem mało, ale często, no i nie jem po 18:00. Piję dużo wody mineralnej.

Pozdrawiam.

HEJKA MNIE TU TEŻ DAWNO NIE BYŁO:tak:ALE OD TYGODNIA WZIEŁAM SIĘ OOOOSTRO ZA SIEBIE I :szok:JAK DZISIAJ STANEŁAM NA WADZE :szok::-DSUUUUUUUUUUUUPER PRAWIE 5 KILO MNIEJ JESTEM TAKA SZCZĘŚLIWA ŻE MOGŁABYM GÓRY PRZENIEŚĆ ALE PODSTAWA TO ZASUSZUŻ ŻOŁĄD NA MAXA I JEŚĆ NAPRAWDE CIUPINKE I DUUUUUUUUUŻO PIĆ :tak:JA SOBIE KUPIŁAM W POLSKIM SKLEPIE SUPER OWOCOWE CHERBATKI ODCHUDZAJĄCE I ONE NAPRAWDE POMAGAJĄ :tak:JA JESTEM TEGO PRZYKŁADEM TRZYMAJCIE KCIUKI DO KOŃCA MIESIĄCA CHCE SIĘ POZBYĆ JESZCZE 5 KILO A POTEM DALEJ;-)TERAZ JUŻ BĘDZIE TROCHE CIĘŻEJ ALE DAMY RADE:-D

Maruana a jak dlugo zasuszalas ten zoladek i jak?
Nic nie jadlas czy jak?
Ja od pazdziernika do swiat schudlam 6kg a w swieta 3 mi wrocilo:wściekła/y:.
Znow zaczelam od poniedzialku ta diete na zawolanie ale nie trzymam sie jej za bardzo bo ciagle glodna chodze chyba @ mi sie zbliza,bo przed nia to bym mogla konia z kopytami wciagnac:-p
Jesz o jakis konkretnych godzinach?
Napisz cos wiecej-plissss

Kochaniutkie a doradzcie mi jakas diete dla karmiacej!!!
Moja waga stanela zaraz po porodzie. W pierwszym tyg po porodzie schudlam 3 kg no i przy samym porodzie 8 ale i tak zostalo jeszcze conajmniej 5 do wagi sprzed (a teraz po swietach to 7:-() Chodzi o to ze myslalam ze w slimaczym tepie ale bede chudla ale nic. 2 mies po a waga jak pokazywala tak pokazuje. Tak sobie zalozylam ze jak bede jechac do polski to chce juz wazylyc conajwyzej 55. A bede jechala moze juz w marcu wiec w sumie to az tak duzo czasu to nie mam a kg troche jest. Znacie jakas????

Jak karmisz piersią to się nie odchudzaj - to mija się z celem. Myśl o dzieciaczku. On potrzebuje pełnowartościowego pokarmu. Skończysz karmić piersią - weźmiesz się za odchudzanie. Poza tym samo karmienie piersią powoduje spadek wagi - to naturalna kolej rzeczy.

Maruana a jak dlugo zasuszalas ten zoladek i jak?
Nic nie jadlas czy jak?
Ja od pazdziernika do swiat schudlam 6kg a w swieta 3 mi wrocilo:wściekła/y:.
Znow zaczelam od poniedzialku ta diete na zawolanie ale nie trzymam sie jej za bardzo bo ciagle glodna chodze chyba @ mi sie zbliza,bo przed nia to bym mogla konia z kopytami wciagnac:-p
Jesz o jakis konkretnych godzinach?
Napisz cos wiecej-plissss
Sorki że tak późno Ci odpowiadam:-(Wiesz co początki są trudne bo musisz napraw:-(de jeść prawie wcale i to w maleńkich ilościach to jest może drastyczne ale w moim przypadku pomaga czyli ja rano nigdy nie jem po prostu nie lubie;-)a pije jakąś kawuche potem jakąś gruche zjem pod wieczór jakiś jogurt z;-) chrupkim pieczywem lub tosta z szynką ale jem tylko wtedy kiedy nie jestem głodna żeby się nie rozsmakować:tak:a i baaardzo dużo pije jakiejś wody i cherbatki dietetyczne:-) ja:-)k jesteś głodna pij pomaga:-D potem twój organizm się przyzwyczi i będziesz się lepiej czuła pierwszy tydzień dwa może Ci zejść 5 kilo jak w moim przypadku potem już dużo wolniej ale zchodzi;-) Mi już wystarczyło by zgubienie 5 kilo ale mam zamiar jeszcze do10 dobić a musze się pochwalić że jak urodziłam Matiego ważyłam 98 kilo Mati ma 5 miesięcy ja już mam 70 kilo przy wzroście 78 cm.. 28 sobie poszło:-D;-):tak: dasz rade to wciąga a jak widać po ubraniach:-D chociarz rekordem moim jest zgubione 50 kilo po Martysi więc teraz to nie najgorzej:szok::-D aaaaaaaaa musze dodać że nie każdy może tak drastycznie bo prawda że niezdrowo a każdy organizm inaczej reaguje ale pamietaj że żołądek jest maleńki i nie dużo mu trzeba

Ostatnia edycja:
Dzieki Martuana...:-)
a tak swoja droga to Ty niziutka jestes:-D:-D:-D 78cm toz to kazelek z Ciebie:-D:-D:-D
Od jutra chyba zaczynam....

Heh ja tak co tydzien mowie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ale z 15 mam do zrzucenia:zawstydzona/y:

reklama
Dzieki Martuana...:-)
a tak swoja droga to Ty niziutka jestes:-D:-D:-D 78cm toz to kazelek z Ciebie:-D:-D:-D
Od jutra chyba zaczynam....

Heh ja tak co tydzien mowie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Ale z 15 mam do zrzucenia:zawstydzona/y:
hahaha no oczywiście 1,78 hehe a co do karmienia to jak najbardziej można :tak: wiadomo nie tak drastycznie i bez szaleństw ale ja jak te 50 kilo gubiłam po Martysi to bardzo długo karmiłam czego my nie dostarczymy organizmowi dzidzia bierze z zapasów tłuszczowych a karmiące mają o tyle lepiej że ten ich tłuszczyk także schodzi z mlekiem i szybciej im idzie:-D:tak: Ja Marka karmiłam 2-5 roku i też zgubiłam 30 kilo i moje dzieci na tym nie ucierpiały a co dziwne jak byłam puuulchna moje wyniki badań były bardzo złe a po odchudzaniu rewelka jak to lekarz powiedział krewka jak u 16 dziewuszki:-D i jakie było moje zaskoczenie:-D A ewelcia nigdy nie zaczynaj od jutra bo to dłuuuugo nienastąpi ja jak staje na wadze i widze WOW to odrazu apetyt mi się kurczy hahah:-D

Do góry