reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

Aerobiczna 6 Weidera to zestaw ćwiczeń, które powodują spalenie tkanki tłuszczowej na brzuchu i wzmocnienie wszystkich jego mięśni. To trudne i wymagające systematyczności ćwiczenie, ale pierwsze efekty są widoczne już nawet po 2 tygodniach od momentu rozpoczęcia ćwiczeń.
"Szóstka" składa się z sześciu ćwiczeń w jednej serii. Wykonuje się je jedno po drugim, bez żadnych przerw na rozluźnienie mięśni. Najważniejszym przy tym treningu jest moment zatrzymania ruchu na 2-3 sekundy wtedy, kiedy mięśnie są najbardziej napięte.
Jedną z największych zalet tej metody ćwiczeń jest to, że ćwiczyć w domu i nie trzeba żadnego specjalistycznego sprzętu – wystarczy tylko kawałek podłogi.
Aby osiągnąć zamierzony efekt – wzmocnienie mięśni brzucha – program powinien trwać sześć tygodni, w czasie których trzeba ćwiczyć codziennie. Ci którzy wytrwali, potwierdzają, że warto.
Opis ćwiczeń
Jedna seria składa się z sześciu, następujących bezpośrednio po sobie ćwiczeń:
1. Połóż się na plecach i wyprostuj ręce wzdłuż tułowia. Unieś klatkę piersiową pamiętając, żeby część lędźwiowa cały czas pozostawała ''przyklejona'' do podłoża. Jednocześnie unieś pionowo w górę jedną nogę, zginając ją w kolanie pod kątem 90 stopni. Przytrzymaj lekko kolano z obu stron dłońmi i wytrzymaj 2-3 sekundy. Przejdź szybko do pozycji wyjściowej i zrób to samo unosząc i zginając drugą nogę. Masz za soba jedno powtórzenie.
2. Drugie ćwiczenie jest bardzo podobne do pierwszego – z tą różnicą, że podnosisz i zginasz obie nogi.
3. Trzecie ćwiczenie jest również bardzo podobne do pierwszego – różnica jest taka, że ręce nie leżą w pozycji początkowej na podłożu wzdłuż tułowia, ale są splecione za karkiem, a kolano przytrzymujesz w momencie maksymalnego napięcia nie dłońmi, lecz łokciami.
4. Podobnie jak w ćwiczeniu drugim podnosisz oba kolana, ale ręce splatasz za karkiem i oba kolana - w momencie maksymalnego napięcia – przytrzymujesz łokciami.
5. Podobne do trzeciego, ale nie zatrzymujesz się na 2-3 sekundy tylko skrętoskłony wykonujesz najszybciej jak potrafisz (robisz tzw. rowerek).
6. Podobne do ćwiczenia nr 2, z tą różnicą, że nóg nie zginasz w kolanach, a unosisz je do góry całkiem wyprostowane.
Jeszcze jedna ważna sprawa: trenowanie aerobicznej „szóstki” Weidera nie polega na zrobieniu jednej serii dziennie. Musisz powtarzać ją według następującego schematu:
Dzień 1: jedna seria po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu.
Dzień 2 i 3: dwie serie po 6 powtórzeń w każdym ćwiczeniu.
Dzień 4, 5 i 6: trzy serie - 6 powtórzeń
Dzień 7,8,9 i 10: trzy serie - 8 powtórzeń
Dzień 11,12,13 i 14: trzy serie - 10 powtórzeń
Dzień 15,16,17 i 18: trzy serie - 12 powtórzeń
Dzień 19,20,21 i 22: trzy serie - 14 powtórzeń
Dzień 23,24,25 i 26: trzy serie - 16 powtórzeń
Dzień 27,28,29 i 30: trzy serie - 18 powtórzeń
Dzień 31,32,33 i 34: trzy serie - 20 powtórzeń
Dzień 35,36,27 i 38: trzy serie - 22 powtórzenia
Dzień 39,40,41 i 42: trzy serie - 24 powtórzenia

ja mysle e efekty juz widac po trzech dniach

reklama
dzięki olivco może spróbuję-- chociaż w callaneticsie , który staram się uskuteczniać, są rewelacyjne ćwiczenia na brzuch, jeśli szóstki-W będą lepsze to zamienię,
na razie tylko ciągle gadam o dietach i ćwiczeniach a nie biorę się do rzeczy i codziennie wieczorem w łazience mam wyrzuty sumienia, że znów straciłam dzień:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

Dziewczynki,ja długi weekend spędziłam u rodzinki,oczywiście na obżarstwie:eek::sorry:Czas zacisnąć znów pasa!Z opisywanej dietki oczywiście spróbuję skorzystać,jeśli,któraś z Was uprzejmie wyśle mi co i jak tam z nią się obchodzić:happy:Poproszę!

ja tez chce ta diete co Ela!!
a co do 6 wejdera to w moim przypadku odpada... te cwiczenia strasznie obciazaja kregoslu....doszlam do 16 dnia i nie dalam wiecej rady bo siadl mi kregoslup....:dry:

cholewka no, 10 dni na sb i waga ani drgnela wyobrazacie to sobie??? wracam do glodzenia sie bo musze scudnac do konca miesiaca

cholewka no, 10 dni na sb i waga ani drgnela wyobrazacie to sobie??? wracam do glodzenia sie bo musze scudnac do konca miesiaca

:-D:-D:-D olivco głodzeniem tylko obniżysz sobie metabolizm.. nie szalej ;-):-D:-D

niu babki u mnie jak stanęło tak stoi, dobrze, że nie tyję :eek: ale nadal patrzeć na siebie nie mogę do świąt miało być 65 a tu ciągle 71:szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale obżerałam się słodyczami niemiłosiernie zamiast dietować i ćwiczyć :wściekła/y:
nawet zakupione za ciasne rurki nie mobilizują :eek:ani nawet zazdrość nie działa:szok:,

a jak wasze wyniki babki?
beakta pochwal się na pewno masz czym:tak:
olivco u ciebie rozumiem, że 5 kilosów już poleciało? czy więcej?

Diety.wp.pl - Wytrwałość drogą do sukcesu
znalazłam ciekawy artykuł o tym jak ważna jest wytrwałość w czasie odchudzanie. Polecam przeczytać.:rofl2:
samara przeczytałam..bardzo mądre podejście do zdrowego odchudzania
ehh

Ostatnia edycja:
dziewczyny i ja sie do was przyłaczam jestem mama dwójki dzieci 3,5 roku prawie i 7 tygodni karmie piersią wiec musze uważać na to co jem:tak:
aktualnie waży 67kg do wagi z przed ciazy brakuje mi jeszcze 2kg ale chcialabym dobic do 62 a 60 chyba jest nieosiagalne:confused:
ostatnio amniejszyłam ilośc dań nie jem słodyczy i staram sie nie jesc po 18 efekt 2kg mniej w 10 dni:tak::tak::tak:

Heh mialam napisac ze od wtorku jestem na tej diecie "na zawolanie" nie jest zle ale w srode bylam z kolezanka i poszlysmy na kebaba:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:kurde jak zawsze jestem w Carlow to nie potrafie sobie odmowic ale waga jakos leci w dol,nie jest zle!!!

reklama
ja chcialam sie chwycic ostatniej deski ratunku i glodowke zaczelam, no i waga zaczela leciec w dol, jednak wydaje mi sie ze tp jednak efekt sb wiec wracam znowu na nia, lepiej wolniej tracic a stabilniej potem utrzymac... Ale slodkiego to ciezko sobie odmowic :sorry:

Do góry