reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wracamy do formy :)

dziewczynki to ja wam powiem ze przytyłam do tej pory 7kg w ciąży i waże obecnie 70kg:-)ale dlatego ze nie lubie słodyczy i zastępuje je owocami:tak:i po porodzie tez sie za siebie biore bo mi w boczki troche poszło i musze wrócic do swoich 55kg które miałam przed przyjazdem do Irlandii:-(i będe próbowała ćwiczeniami bo moja mamuśka zrzuciła tak 20kg,była wytrwała:tak:teraz waży mniej ode mnie a ma 50lat:zawstydzona/y:
Ja w ciąży też niewiele przytyłam,bo dbałam o siebie:tak:.Też więcej owoców,dużo wody piłam.A po ciąży szybko byłam szczuplejsza niż przed:-)(piersią karmiłam)...a potem przyjechałam do Irlandii i się rozżarłam na całego:wściekła/y:i teraz to już brak słów:no:

reklama
Wiecie co dziewczyny ta kopenhaska coraz bardziej mi się podoba. Chyba za tydzień zacznę ją stosować. Na SB rozwala mnie te pięć posiłków bo ja zwykle dwa jadam. Tylko zastanawiają mnie te jajka na kolacje.Ja nigdy nie jem jaj na wieczór bo mam po nich za dużo energii i nie mogę przez to spać. No i co jeśli ja nie słodzę kawy ani herbaty:confused:

Wow dziewczyny ale ja dzisiaj nagrzeszyłam na obiad wmuciłam żeberka a teraz pękam od torta i dodatku mężuś stał i patrzał jak jem bo jak już dla mnie ugotował i kupił pychotke to jak moge nie zjeść masakra ale mam wyrzuta:szok:Mam nadzieje że ta czerwona którą wypiłam chyba z beczke pomoże!!!:szok::sorry: dziewczyny to uczucie jest okropne:szok:

Wiecie co dziewczyny ta kopenhaska coraz bardziej mi się podoba. Chyba za tydzień zacznę ją stosować. Na SB rozwala mnie te pięć posiłków bo ja zwykle dwa jadam. Tylko zastanawiają mnie te jajka na kolacje.Ja nigdy nie jem jaj na wieczór bo mam po nich za dużo energii i nie mogę przez to spać. No i co jeśli ja nie słodzę kawy ani herbaty:confused:
Z jajkami na wieczór to nie problem bo można zamieniać obiad z kolacją (ale tylko w ramach jednego dnia):tak:,a kawę ani herbatę ja też nie słodzę,ale na potrzeby tej diety wytrzymam parę dni:-)Czytałam,że ta kawa musi być z cukrem bo łatwiej po niej wytrzymać do następnego posiłku,daje więcej energii,więc słodzę:tak:

Martus prosze nie wyliczaj nic slodkiego na tym watku bo to dla mnie najwieksza tortura czytac i wytrwac, az mi sie plakac chce tak mi brakuje slodkiego. Dzis po kilku dniach zmagan wreszcie wbilam sie w moja ulubiona sukienke-tak dla niedzieli, dumna z siebie stoje przed kochaniem a on do mnie, ze naprawde oboje potrzebujemy diety!!!:crazy::crazy::crazy: I jakie to wsparcie ma być? Ja niby żartem że przecież super wyglądam a on tylko poklepał mnie po czymś co na stałe przyczepiło się do moich biodwrek.:no: Może jutro wstanę na wagę.
Martuś a gdzie Ty kupujesz czerwoną herbatę? Bo ja tylko znalazłam w aptece i naturalnym ale powariowali bo ceny od 10 do 15 eu za 20torebek herbatki pu-erh

Oluś mi też ciężko bez słodyczy ale musze przyznać że z każdym dniem lepiej:tak:i nawet może na stole leżeć i nie kusze się :tak:jedyne co mnie ciągnie to te ciastka co kupujesz twojemu:szok:a one mają ponad 500 kalori:szok:ale z tym już też sie powoli uporam;-) cieszą mnie każde spodnie do których powoli się wciskam:-Dna bezdechu ale zawsze coś:-D mój to chciałby mi kupować nowe fatałaszki ale poco??za chwile będą za wielkie:-D(kobieta wielkiej wiary jestem) hahah:-D Olcia ja tą czerwoną w Polskim sklepie kupiłam i to 40 torebek chyba za 3-4 jurki ale są jeszcze inne oczyszczające też są świetne ale przy tym jednak jakaś mała dietka;-) Tyle że te herbatki pije się razem z posiłkami:tak:i po nich :tak:ja to je pije jak lekarstwo bo one za dobre nie są ale jak wypije już takie wiadro to głodzik odchodzi:-Dbo taka pełna jestem:-D Najgorsze jest to że ja za owocami nie przepadam:-( a mój zawsze zostawia mi auto żebym się za dużo nie męczyła a tu ruch potrzebny :wściekła/y: no nic zostaje mi moja siłownia:-Dramiona będe mieć jak Pudzian :-D A ja tam bym wolała żeby w dupkę poszło:-D

Cześć mamcie:-)
Boszsz.....ja przeżyłam już (albo dopiero)połowę kopenhaskiej.Wczoraj był dzień masakra:wściekła/y:Tylko herbata na śniadanie i kawałeczek piersi na obiad,bez kolacji:no:.Pojechaliśmy z M na bazar,a tam ciasta,torty,orzeszki prażone,frytki:-(Tak mi pachniało,że szok:szok:,ale przyśpieszyłam kroku i ominęłam te budki dla własnego bezpieczeństwa:tak:.Mój M chciał sobie kupić do domu kawałek ciacha z mega kremem,ale go opi......łam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Co on se myśli?!!!Ma mnie wspierać a nie kusić!I nie kupił:-D.Ale powiem Wam,że i tak jest kochany,nigdy w życiu mi nie powiedział,że przytyłam:sorry:.Choć taką grubą jak teraz to mnie jeszcze nie widział:no:No chyba,że w ciąży:laugh2:Zresztą sam też się sporego brzuszka tu dorobił:tak:może dlatego siedzi cicho,tym bardziej,że ja cokolwiek próbuję z tym zrobić,a on nie:eek:.Ale tak to już jest,ze facet z brzuszkiem to nie jest taka straszna rzecz jak kobietka z nadwagą:no::wściekła/y::eek:Tak to właśnie my się mamy w tym pokręconym świecie:wściekła/y:

reklama
Agusik mój też w Irlandi przybrał:szok::-Di to dość spoooooro ale ja uważam że facet bez brzusia małeg:-Do jakiś mało męski;-) Bożenko oj te weekendy:-Dja też od dziś na nowo katusze:szok:

Do góry