reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Dobra, to ja powiem Wam cos. Kupilam niekapka i usunelam z domu butelki i po pierwsze: wytlumaczylam Jagodzie, ze jest juz duza i nie musi pic z butli tylko z niekapka, a po drugie powiem Wam, ze wczesniej jak zjadla kolacje, to wypijala po 250 ml mleka, a teraz nie wypija wcale albo troszke - raz wypila prawie caly niekapek (200ml) ale nie jadla po obiadku nic. Zadziwiajace, ze przesypia zazwyczaj cala noc, a nawet jesli nie, to przychodzi sie przytulic do nas i zasypia z powrotem. No i w nocy nie sika w pieluche, tylko wstrzymuje do rana....

reklama
Hmm a mnie się wydaje(tylko na mnie nie krzyczcie),że Wasze dzieciaczki gdybyście nalały im do tych butelek np wodę to też wypiłyby jej o wiele więcej niż z kubeczka, bo to wygląda raczej na przyjemność possania sobie smoczka niż wypicia mleka.(takie przyzwyczajenie)
Ja nie miałam tego problemu bo Paula z butli piła tylko herbate i tylko przez miesiąc,potem przestawiłam ją na butle ze słomka(tak jak karoo wywaliłam butle ze smokiem) a teraz pije juz tylko z kubka.Oczywiście nie mleko bo tego nie znosi ale wszystkie inne napoje tak.

Ostatnia edycja:
o kurde Dominique jaki ten wasz kubeczek tani! kurde jak ogladalm malej w polsce kubki niekapki to kurde kolo15-20 zl kosztowaly masakra takie ceny! a tu prosze fajny i taniuski kubeczek:)

Piotrek ma taki sam kubek jak Pszczoła i to już od kilku miesięcy. do tej pory bez problemu z niego pił, ale nagle się uwstecznił i nie chce pić z niego tylko na powrót z butelki. niestety, to uwstecznienie wróciło podczas grypy, kiedy musiał dużo pić żeby się nie odwodnić, więc musiałam mu ulec :baffled:

my tez mamy taki kubek jak Pszczółka do picia mleka (myślałam ze to też niekapek sie nazywa:sorry:) reszta pita jest w kubeczku zwykłym lub słomką:tak:

tych typowych niekapków juz dłuuuugo nie uzywamy, a w zasadzie można powiedziec że u nas po niekapku zawsze tylko ustnik zostawał bo to do zasysania w nakretce zawsze trza było rozmontowac bo młoda nie umiała pic(dziwne bo z piersi ciągła jak ta lala)
hmmm...ciekawe czy ktos zrozumie o co mi chodziło:sorry::sorry::sorry:

Nati z takiego kubka pije płyny w ciągu dnia (soczek, wodę), ale mleka nie tknie. Mleko musi być z butelki i na leżąco. Na szczęście w butelce mam ustnik nie smoczek, więc nie robię z tego problemu.
U nas mleko jest tylko rano, po obudzeniu się, więc nie ma problemu z wieczornym myciem ząbków :tak:

tych typowych niekapków juz dłuuuugo nie uzywamy, a w zasadzie można powiedziec że u nas po niekapku zawsze tylko ustnik zostawał bo to do zasysania w nakretce zawsze trza było rozmontowac bo młoda nie umiała pic(dziwne bo z piersi ciągła jak ta lala)
Ja zrozumiałam;-):-) Alka też nigdy nie piła z niekapków, bo nie potrafiła. Dopiero po rozmontowaniu "tej gumowej części" piła normalnie. My używamy na zmianę Canpola ~~KUBEK NIEKAPEK CANPOL BABIES ~~ (533744972) - Aukcje internetowe Allegro i BabyOno.

my tez mamy taki kubek jak Pszczółka do picia mleka (myślałam ze to też niekapek sie nazywa:sorry:) reszta pita jest w kubeczku zwykłym lub słomką:tak:

Paula tez nie potrafiła przez to ciągnąć,ja sama miałam problem:szok: więc tak naprawdę zastanawiam się dla kogo ta gumowa część została wymyślona skoro nawet dorosły ma problem z napiciem się z takiego kubka z tym zabezpieczeniem

reklama
A ja mam inny problem z odzwyczajaniem:-(
Paulina ma swoją pieluchę z którą wszędzie chodzi i z nią śpi.Nie może ona być broń Boże czysta,musi być brudna i wymięta.
Czasem aż wstyd się gdzieś pokazać bo są momenty,że moje ściery do podłogi są czyściejsze niz pielucha:szok::baffled:
Kiedy chcemy ją podmienić na czystą to Paweł przez dzień lub dwa miętoli inną pieluchę a i tak zawsze jest płacz,że to nie ta:szok::baffled::-(

Do góry