reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

Dominique, toć to zlote dziecko ta Twoja Pszczola ;-):-):tak:
A co do rozbieranek to Sara kiedys zaczela sie rozbierac przy fontannie w Tesco, mowiac ze kapac sie idzie :-p:-D

Siluniu, ja bym tam Stefka nie przekonywala na sile do jogurtow itd. - je ladnie z tego co piszesz, dietke ma urozmaicona, wiec nie ma co wariowac ;-):tak::-)

reklama
Domiska, az zazdroszcze, oczywiscie tak pozytywnie ;-)takiego apetytu i braku problemow z jedzeniem :tak: Pogratulowac ;-):-)

Dzwonilam do domu i Sara ma juz dzisiaj duzo lepszy apetyt - wypila rano koktajl mleczno-owocowy, potem zjadla paroweczke drobiowa i 4 pomidorki koktajlowe, wypila herbatke owocowa i zjadla zupke :tak::-)
Jak przyjde o 17:00 do domu to dam jej winogrona albo jakis inny owoc i wieczorkiem jakas lekka kolacyjke :tak:
Oj, moze jakos sie nam unormuje, bo ostatni tydzien byl koszmarny :sorry:

Alka przy choróbsku marudzi tylko przy zupie, resztę zjada normalnie:confused: ale jak zupę zmiksuję to wcina ładnie:-p
sandra i jak po południu, Sarka nadrobiła braki??
silunia nic na siłę, Stef się niedługo kapnie co je siostra i też będzie chciał:-p

sandra i jak po południu, Sarka nadrobiła braki??
Tak, tak :tak::-D:tak: Na szczescie :tak: Zjadla jeszcze spaghetti, a wieczorem butle mleka z kaszka i odrobina soku owocowego, bo jak juz pisalam, nie wiem czemu, ale samo mleko ja "trzpie" od momentu choroby :sorry:

Dzisiaj rano tez wypila mleko z kaszka i sokiem przecierowym, pozniej zjadla jajko na miekko, wypila herbatke, zjadla winogrona, no i ma na obiad krupnik przygotowany, ale nie wiem czy juz zjadla czy nie, bo nie dzwonilam jeszcze do domu :-p

oj no to super!! Sarka już pewnie całkiem wagę nadgoniła;-) sandra a czy ona musi to mleko jeszcze pić, inny nabiał przecież je.... Alka raz wypije kakao raz nie, ale jej już mlekiem nie stresuję;-) je jogurty, ser żółty, jajka, twarożek.... wydaje mi się, że starczy tego...

u nas tak jak u bedytki mleka mala nie pija.. czasami zrobie jej kakao choc tez rzadkawo.. no ale je nabial jourty sery itd :)
no i Sandro Mamusiu najwyzsza pora odlozyc butelke! Sarunia to juz duza pannica :)

u nas tak jak u bedytki mleka mala nie pija.. czasami zrobie jej kakao choc tez rzadkawo.. no ale je nabial jourty sery itd :)
no i Sandro Mamusiu najwyzsza pora odlozyc butelke! Sarunia to juz duza pannica :)
Domiska, latwo powiedziec - trudniej zrobic. Moje dziecie uwielbia mleko, a wieczorem bez butli sie nie obejdzie. Czekam i czekam az bedzie dobry moment, staram sie dawac kolacyjke, ale jak ona wie, ze zaraz bedzie szla spac to prawie nic nie je a potem chce mleko i koniec. Na szczescie odstawilismy nocne butle, pozostala tylko wieczorna i tylko z samym mlekiem1,5% - zastanawiam sie powaznie, czy nie zaczac jej oszukiwac i dawac 0,5%... Ale to musialaby jesc normalna kolacyjke...

to co ??
tylko ja zostałam na mleku modyfikowanym??
mi pediatra powiedziała ze póki mała chce pic to niech pije a jezeli odstawi to odstawić, wiec z rana zaraz po przebudzeniu dostaje 250ml mleka modyf. później je śniadanie, mleko oczywiście w kubku :-pwieczorem je tylko kolacje przeważnie płatki miodowe na mleku 3,2% ( nadal nie wiem ilu procentowe dawać bo kazdy lekarz mówi co innego:confused:) samego mleka nie wypije, kakao też ostatnio sporadycznie
wypija(raz na tydzień średnio)
ser zółty je ale tylko sam jako przekąska:eek:
serek biały ...wolałabym aby częsciej jadła

zreszta co bede dużo pisac , moje dziecko ma uboga diete ....baaaardzo uboga i dlatego podaje jej non stop soki przecierowe owocowe i warzywne

Karoo- a dlaczego chcesz odstawić Jagodzie mleko wieczorne?? jak chce to niech pije:tak:ale ona z butli ze smoczkiem piej to mleko??:blink:bo jeżeli tak, to faktycznie może czas na zmiane butelki na kubek:tak:ale mleko jak najbardziej bym zostawiła jeżeli je lubi

reklama
Pszczola pije mleko (nestle junior na zmiane z bebiko 4 junior) 2 razy dziennie - rano obowiazkowo po wstaniu i wieczorem po kolacji, przed ostatnim myciem zebow:tak:

Do góry