reklama
sandra1982
Sierpniowa mama'06 Fan(ka)
U nas jest niestety problem, bo Sara za cholere nie chce pic z niczego innego niz ze smoczka firmy NUK Avent, canpol, miekkie ustniki, twarde ustniki, bidony itd. nie zdaja egzaminu, bo pociagnie raz i rzuca w kat
Pocieszam sie, ze podobnie jak w przypadku pieluch na noc, do konca zycia nie bedzie pila z butelki
Mysle, ze do lata pociagniemy, a pozniej przed przedszkolem bedziemy sie oduczac
Powiem Wam szczerze, ze robie to tez z wygody, bo np. rano jakbym miala ja karmic przed praca jakas zupka mleczna (bo potem kolo 10:00-11:00 je drugie sniadanie - jakas kanapke, parowki, jajko itp.) to zajeloby mi to min. 30 min. a tak daje Sarze do butli mleka z kaszka, do tego np. przecier owocowy ze zbozami, w smoczku ma duzy otwor, wypija w ciagu max. 10 min. a jak wiem, ze pozywnie zaczyna dzien ;-)
Badaicka, moze tak jak napisala Bedytka - nie chcialaby mala zamienic pieluchy na jakiegos miska, ktorego by sobie np. sama w sklepie kupila? :-)
Pocieszam sie, ze podobnie jak w przypadku pieluch na noc, do konca zycia nie bedzie pila z butelki
Mysle, ze do lata pociagniemy, a pozniej przed przedszkolem bedziemy sie oduczac
Powiem Wam szczerze, ze robie to tez z wygody, bo np. rano jakbym miala ja karmic przed praca jakas zupka mleczna (bo potem kolo 10:00-11:00 je drugie sniadanie - jakas kanapke, parowki, jajko itp.) to zajeloby mi to min. 30 min. a tak daje Sarze do butli mleka z kaszka, do tego np. przecier owocowy ze zbozami, w smoczku ma duzy otwor, wypija w ciagu max. 10 min. a jak wiem, ze pozywnie zaczyna dzien ;-)
Badaicka, moze tak jak napisala Bedytka - nie chcialaby mala zamienic pieluchy na jakiegos miska, ktorego by sobie np. sama w sklepie kupila? :-)
karoo-kp
Mama Jagodzianki
My pewnego dnia calkiem pozbylismy sie butelki. Jednego dnia schowalam wszystkie i kazalam mezowi wyniesc, wytlumaczylam Jagodzie, ze jest juz duza, ze nie potrzebuje butli, dalam jej troche mleka w niekapku Aventa, ale nie chciala zanadto wypic, tylko troche, dwa dni jeszcze jej tlumaczylam dluugo, ze juz mleczka na wieczor nie ma, chyba ze z kubeczka normalnego do kolacji lub niekapka, a w tej chwili juz nie ma problemu - w ogole wieczorem nie chce mleka i nawet sie za bardzo nie dopytuje, czasem tylko zapyta niesmialo "Mamo, mleto?" a ja jej mowie, ze nie, ze juz jadla kolacyjke, ale tak mi sie czasem smutno robi, ze te dzieci sie takie dorosle robia...
dominique.p
Fanka BB :)
hę... to Piotrek musi mieć mleko albo kaszkę - rano i wieczorem. bez tego nie da rady. rano jeszcze w łóżeczku woła, że chce mleko/kaszkę. on widać mleczny chłopak (po mamusi ;-))
Pszczola tez rano glosno i z lozka dopomina sie o kaszke
reklama
Karoo- a dlaczego jak Jagoda chce to na kolacje lub do kolacji nie dasz jej mleka lub kakao??
my mleko modyf. jeszcze( to przez cholerne zapasy) tylko zaraz po przebudzeniu, później przejdziemy na krowie
mam pytanie odnośnie miodu: można przedawkować??
małej jeżeli słodzę to miodem, do mleka krowiego dodaje miód po inaczej nie wypije, na kolacje codziennie płatki miodowe z mlekiem
boje sie że moze sie to skończyć przemiodowieniem;-)
my mleko modyf. jeszcze( to przez cholerne zapasy) tylko zaraz po przebudzeniu, później przejdziemy na krowie
mam pytanie odnośnie miodu: można przedawkować??
małej jeżeli słodzę to miodem, do mleka krowiego dodaje miód po inaczej nie wypije, na kolacje codziennie płatki miodowe z mlekiem
boje sie że moze sie to skończyć przemiodowieniem;-)