reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wprowadzanie NOWYCH POKARMÓW...kiedy,jakie?

u mnie kubki treningowe 3 w obrocie:tak: niekapki aventa sprzedałam, bo za ciężko było z nich pić, a z butelki już nie pamiętam kiedy Alka zrezygnowała... ale kilka miesięcy już nie pije:tak:

reklama
badaicka pieluszką się nie przejmuj, mój Wojtek też tak chodził, chociaż możesz spróbować wymienić na jakąś fajną przytulankę, którą Paula sama wybierze:tak:

U nas jest niestety problem, bo Sara za cholere nie chce pic z niczego innego niz ze smoczka firmy NUK :no: Avent, canpol, miekkie ustniki, twarde ustniki, bidony itd. nie zdaja egzaminu, bo pociagnie raz i rzuca w kat :baffled:
Pocieszam sie, ze podobnie jak w przypadku pieluch na noc, do konca zycia nie bedzie pila z butelki :-p
Mysle, ze do lata pociagniemy, a pozniej przed przedszkolem bedziemy sie oduczac :tak:

Powiem Wam szczerze, ze robie to tez z wygody, bo np. rano jakbym miala ja karmic przed praca jakas zupka mleczna (bo potem kolo 10:00-11:00 je drugie sniadanie - jakas kanapke, parowki, jajko itp.) to zajeloby mi to min. 30 min. :baffled: a tak daje Sarze do butli mleka z kaszka, do tego np. przecier owocowy ze zbozami, w smoczku ma duzy otwor, wypija w ciagu max. 10 min. a jak wiem, ze pozywnie zaczyna dzien ;-):tak:

Badaicka, moze tak jak napisala Bedytka - nie chcialaby mala zamienic pieluchy na jakiegos miska, ktorego by sobie np. sama w sklepie kupila? :-)

sandra ja też myślałam, że będzie problem z butelką, ale kilka razy przelałam kakao do kubka z dzióbkiem i się Alka dała przekonać do schowania butelki:-p

My pewnego dnia calkiem pozbylismy sie butelki. Jednego dnia schowalam wszystkie i kazalam mezowi wyniesc, wytlumaczylam Jagodzie, ze jest juz duza, ze nie potrzebuje butli, dalam jej troche mleka w niekapku Aventa, ale nie chciala zanadto wypic, tylko troche, dwa dni jeszcze jej tlumaczylam dluugo, ze juz mleczka na wieczor nie ma, chyba ze z kubeczka normalnego do kolacji lub niekapka, a w tej chwili juz nie ma problemu - w ogole wieczorem nie chce mleka i nawet sie za bardzo nie dopytuje, czasem tylko zapyta niesmialo "Mamo, mleto?" a ja jej mowie, ze nie, ze juz jadla kolacyjke, ale tak mi sie czasem smutno robi, ze te dzieci sie takie dorosle robia...

hę... to Piotrek musi mieć mleko albo kaszkę - rano i wieczorem. bez tego nie da rady. rano jeszcze w łóżeczku woła, że chce mleko/kaszkę. on widać mleczny chłopak (po mamusi ;-))

:sorry2: czy tylko ja mam takie "stare" dziecko?? oprócz kakao, ostatnio sporadycznie, to Alka czasem jakieś smakowe z kartonu z rurką Wojtkowi spija:-p

Bedyta, my tez juz bezmleczni :-) Serki i jogurty rzadza, a mleko albo kakao czasem w ciagu dnia :-)

reklama
Karoo- a dlaczego jak Jagoda chce to na kolacje lub do kolacji nie dasz jej mleka lub kakao??

my mleko modyf. jeszcze( to przez cholerne zapasy:-p) tylko zaraz po przebudzeniu, później przejdziemy na krowie

mam pytanie odnośnie miodu: można przedawkować??
małej jeżeli słodzę to miodem, do mleka krowiego dodaje miód po inaczej nie wypije, na kolacje codziennie płatki miodowe z mlekiem
boje sie że moze sie to skończyć przemiodowieniem;-)

Do góry