reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Asiu no Majeczka szeroko buziulka otwiera az serducho rosnie, moja Ada niestety nie dosc, ze nie otwiera buzki to wcale sie tak nie cieszy na widok miseczki i sliniaczka :-[ ::)

reklama
Jest postęp, Nadzik zjada pól słoika deseru codziennie, otwiera przy tym buziaka i już tak nie brudzi przy jedzeniu. Jest super, bo zupki też je, pół słoika, a ostatnio nawet wicej niż słoik. Zdecydowanie lepiej wchodzą jej zupki z mięskiem niż bez, widać jest mięsożerna po rodzicach.

Właśnie zjadła jarzynową z indykiem Gerbera, zajadała aż miło. Przeszło pół słoika, a i jeszcze by jadła, tylko nie odgrzałam więcej. Jeszcze pare dni i będę jej dawać cały słoik.

Mam pytanie - w jaki sposób podajecie dzieciom jabłuszko - takie naturalne, nie ze słoiczka? Pamiętam że kiedyś babcia tarła je łyżeczka ale to była metalowa łyżka.
Bo Gabi nie chce jeśc ostatnio deserków i chce spróbować dać jej zwykłe jabło... może jej podejdzie? Na razie oprócz zupek pije sok marchwiowy Hipp - to uwielbia!

Karina najlepiej zetrzec jabluszko na tarce - szklanej lub plastikowej, bo nie straci wtedy witaminek ;)

soczek z mlodej marchewki Hippa tez przypadl do gustu Adzie, dzis wypila caly :) tyle, ze ja daje albo soczek albo deserek ;)

Marta ja podaje Adzie pol sloiczka zupki i mieszam z puree groszek marchewka Nestle, nie dosc, ze lepiej jej wchodzi, to sloiczek starcza na 2 dni bo objetosciowo z puree wychodzi niezle danie ;)

No właśnie ja teraz podaję ten soczek zamiast deserków.

Ja podaje mały cały albo 1/2 dużego tzn. 190 HIPPA - ostatnio wynalazłam te duże.

A to puree to jest w woreczku?

joeey pisze:
Marta ja podaje Adzie pol sloiczka zupki i mieszam z puree groszek marchewka Nestle, nie dosc, ze lepiej jej wchodzi, to sloiczek starcza na 2 dni bo objetosciowo z puree wychodzi niezle danie  ;)

Joeey - no to niezle danie robisz ;D ;D ;D normalnie pierwsze i drugie danie z przystawka nawet w jednym :) niezly pomysl :)

KarinaNieZie jablko mozesz utrzec na szklanej lub plastikowej tarce, a ja czasem kroje w kostke i gotuje ok 15min, odlewam wode i mam taki mus, bardzo mu smakuje :)

reklama
Nic nie gotowalam bo mi sie nie chcialo a mam jeszcze zapas sloiczek w przyszlym tygodniu cos upichce.

Do góry