:-)Amelia je wszystko to co jemy my:-) Lekarz znajomej powiedział, że jak dziecko skończy 7 miesiąc życia to już wszystko może jeść;-) Oczywiście zdrowy rozsądek trzeba zachować, i wiadomo, ze mocno przyprawionego nie dam dziecku, a jak jest coś smażone to ze środka jej daję;-) JA byłam tak wychowana, i żadnych problemów żołądkowych nie mam;-) Nie Karmiłam małej piersią, bo nie miałam pokarmu, a ona chorowała tylko dwa razy, raz miała trzydniówkę a innym razem katar:-) < Odpukać>
reklama
agapa
Fanka BB :)
My też dajemy Majce wszystko. No oczywiście omijam narazie kapustę, fasolę i ... tego typu rzeczy. Nic jej nie jest. Nie chce jej się tylko gryźć więc nie podchodzi jej za bardzo kotlet schabowy czy tam inne mięsko, ale kurczaka zje.:-)
monikasia
No tak, dzisiaj M stweirdzil, ze mala nie chce juz jesc "sloiczkow" bo sa "bezsmakowe" jak to okreslil
Troszke mi szkoda rozstawac sie z tym jedzonkiem...ale pomalu trzeba jednak bedzie.
Troszke mi szkoda rozstawac sie z tym jedzonkiem...ale pomalu trzeba jednak bedzie.
anne
Michałek od początku jest "na słoiczkach"-raczej "Gerber",bo z "Bobo Vity" mu nie podchodziły,choć te po 8mym miesiącu z bobovity bardziej przypominają normalne jedzonko.Ale oczywiście od jakiegoś czasu zajada troszkę z naszych talerzy,próbuje prawie wszystkiego,no i oczywiście to,co my jemy bardziej mu odpowiada,ale nie wszystko można mu dać,my używamy bardzo dużo różnych przypraw-więc nie wiem czy by mu to nie zaszkodziło,choć są to przyprawy bardziej ziołowe,a mniej jakichś tam gultaminianów sodu itp.-ale musi pomalutku przyzwyczajać układ pkarmowy do wszystkiego,bo potem i tak się z tym w koncu zetknie-chemia jest wszędzie niestety,ciązko jeść tylko to,co naturalne.
od wczoraj powoli zmieniamy mleko z BEBILONU PEPTI 2 na zwykły BEBILON 2 narazie jedna miarka bebilonu,reszta pepti,potem dwie miarki zwykłego bebil.itd.aż będzie jadł tylko zwykły bebilon i zobaczymy reakcję,bo Michałek miał tylko podejrzenie alergii,a od dawna zajada danonki ,deserki na bazie mleczka modyfikowanego,nawet kaszki mleczno-ryżowe czy mleczno-pszenne i nic mu nie było,więc być może nie jest uczulony na białko mleka krowiego i będzie mógł jeść zwykłe mleko modyfikowane,a nie specjalistyczne.Cenowo trochę drożej to wychodzi,ale przecież nie będę go karmiła preparatem mlekozastępczym tylko z powodu tego,że jest taniej bo na receptę ze zniżką.
A jakie mleczka jedzą Wasze dzieciaczki ? i czy jeszcze często w ciągu dnia chcą mleczko?
aa chciałam jeszcze dodać ,że dziś jest "Dzień Wegetarian" oczywiście to nie dotyczy naszych dzieci,ale my możemy dziś choć dziś nie jeść mięska,ja kiedyś próbowałam nie jesć i wytrzymałam prawie 4miesiące,ale potem nadszedł czas grillowania i się poddałam,może jeszcze spróbuję kiedyś
od wczoraj powoli zmieniamy mleko z BEBILONU PEPTI 2 na zwykły BEBILON 2 narazie jedna miarka bebilonu,reszta pepti,potem dwie miarki zwykłego bebil.itd.aż będzie jadł tylko zwykły bebilon i zobaczymy reakcję,bo Michałek miał tylko podejrzenie alergii,a od dawna zajada danonki ,deserki na bazie mleczka modyfikowanego,nawet kaszki mleczno-ryżowe czy mleczno-pszenne i nic mu nie było,więc być może nie jest uczulony na białko mleka krowiego i będzie mógł jeść zwykłe mleko modyfikowane,a nie specjalistyczne.Cenowo trochę drożej to wychodzi,ale przecież nie będę go karmiła preparatem mlekozastępczym tylko z powodu tego,że jest taniej bo na receptę ze zniżką.
A jakie mleczka jedzą Wasze dzieciaczki ? i czy jeszcze często w ciągu dnia chcą mleczko?
aa chciałam jeszcze dodać ,że dziś jest "Dzień Wegetarian" oczywiście to nie dotyczy naszych dzieci,ale my możemy dziś choć dziś nie jeść mięska,ja kiedyś próbowałam nie jesć i wytrzymałam prawie 4miesiące,ale potem nadszedł czas grillowania i się poddałam,może jeszcze spróbuję kiedyś
Ostatnia edycja:
monikasia
No bo przeciez sa wogole nie doprawiane, to sie nie dziwie bo moj syn tez nie chcial:-) Ale mala wcinkalala ladnie, no dzisiaj np tez. Tak wiec niewiem...zalezy od dnia chyba.Monikasia :-)Amelia od początku nie chciała jeść słoiczkowych obiadów, wyjątkiem były deserki Z resztą się jej nie dziwię, mi to przez gardło nie chciało przejść
Anne my jestesmy na Hippie i Bebyvita ( to jest chyby niemiecki odpowiednik Bobowity, ale niewiem)a od pewnego czasu Alete. Mala strasznie lubi jablka:-)chyba po mnie.
edyta01
Czekamy na czwarty cud
Anne moj maly je 3 razy dziennie mleczko plus 3 razy w nocy,a w dzien jada jogurty,kanapki,banany,jablka mu nie podchodza czasami daje mu biszkopty,wafle ryzowe i chrupki kukurydziane i jakies zupki ale musza byc dobrze zmielone bez grudek,czyli zupa cream
monikasia
Edytko jakie kanapeczki robisz?
reklama
anne
Anne moj maly je 3 razy dziennie mleczko plus 3 razy w nocy,a w dzien jada jogurty,kanapki,banany,jablka mu nie podchodza czasami daje mu biszkopty,wafle ryzowe i chrupki kukurydziane i jakies zupki ale musza byc dobrze zmielone bez grudek,czyli zupa cream
a jakie mleczko? Ja czasem robię kanapeczki też z miękkiego pszennego chlebka z miękką szynką-miękką tzn,taką nie gumową,kupuje tę droższą-bez konserwantów,i daję Michałkowi po małym gryzku-chętnie zajada ,ale nie więcej niż maleńką kanapeczkę bez skórki na raz.Też lubi,a nawet uwielbia chrupki kukurydziane-te długie pałki,wafle ryżowe-chrupaczki,miśkopty-nestle,lub z hippa-"pierwsze ciasteczka"-bo dobrze się rozpuszaczają,a są twarde z zewnątrz-na ząbki dobre.
Podziel się: