reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Pamciu trzymam kciuki, żeby Lenka pociągnęła z butli ... Ja juz bym się chyba załamała, gdyby Kamil nie chciał jeść mleka z butli, bo soczku się nie chyci więc mu wogóle nie podaję :(

Moskitku cieszę się, żę odkrywasz zalety karmienia butlą, bo mi tez było bardzo smutno jak przechodziłam na Bebiko, a teraz mi z tym baaardzo dobrze ;D

Gabi byle byś nie skusiła się na taniochę firmy Elta ! My kupiliśmyy za 30 zł i od razu się spieprzył, więc nam wymienili i ten też się spieprzył przy drugim użyciu ::) No i po tym razie oddali nam kaskę, więc stwierdziliśmy, że musimy zainwestować w cos porządniejszego ...

Dziewczynki czy myślicie, że powinnam olać narazie podawanie Kamilowi zupek i deserków, jeśli on naprawdę nie chce ich jeść ??? Nie wiem jak to się stało, bo tak ładnie jadł jabłuszka Gerbera i jabłko z dziką różą Bobovity ... a od kilku dni nie otwiera wogóle dzióba kiedy podaję mu na łyżeczce i zaciska wargi tak, że mu nie wepchnę i denerwuje się i pręży :(
Już mam załamke na tym punkcie jak słyszę jak Wasze Szkraby wcinają inne jedzonko poza mleczkiem ... a ten mój niejadek tylko mliko i mliko :( Już myslę, czy nie spróbowac mu zmieszać deserku czy zupki z tym jego mlekiem ???

reklama
Bartys - a wiesz co, ja juz podawalam sporo produktow i teraz zupelnie zaprzestalam !! Wrocilam do samego cycka i juz !! Stwierdzilam ze to najlepsze w tej chwili co moge zrobic - niech sie w koncu wyjasni czy to jakas alergia czy co. Teraz mloda chora na Bactrimie jedzie (tyle ze lekarka nie powiedziala mi jak dlugo go podawac :D :D :D ) i jak skonczy to wtedy zobaczymy co i jak z nia. Pojedziemy jeszcze raz na posiew i wtedy sie okaze czy to tylko ten wirus byl, czy nadal bedzie sluz - mam nadzieje ze nie. I wtedy zaczne powoli wprowadzanie - baaaardzo powoli i po jakims czasie.
A Kamilek moze tez potrzebuje wiecej czasu z oswojeniem sie. Poza tym nie poddawaj sie, na pewno uda sie do czegos go namowic... a moze to jednak nieumiejetnosc jeszcze w sposobie jedzenia ??? no nie wiem co Ci poradzic, ale nie martw sie, w koncu zasmakuje - moze czeka na miecho, jak to chlop ;D

Bartyś mój też zaciska wargi i jeszcze tą dolną sobie wsysa do środka i kaplica nie je i już :p A jak Kamilek nie chce jeść to niech nie je przecież na siłę to nie ma żadnego sensu ważne że mleczko pije :)

bartys jak nie chce to nie zmuszaj go, bo tym spowodujesz jeszcze wieksza blokade i tym samym - odmowe przez zniechecenie i kojarzenie lyzeczki z czyms nieprzyjemnym :-[
a teraz kilka rad: probuj z rana kiedy Kamilek jest w dobrym humorze i wypoczety, poczekaj az delikatnie zglodnieje, podawaj zupke czy owocki z dodatkiem mleczka czy kleiku (rewelacyjny jest puree misiowy ogrodek z marchewka i groszkiem ;) ) nie przychodzi mi narazie nic wiecej na mysl.......

Joeey - zaserwowałam Mai marcheweczkę z pietruszka i ziemnieczkami a dziś będzie z cielecinka jeszcze ;) :laugh: :laugh: :laugh:.

Co do Blendera to powiem wam że mnie on tylko potrzebny na te kilka miesiecy dla mai nie mam zamiaru jej cały czas drobić jak tylko zabki wyjda już nie bedę robić papki tylko tak troche podrobię i coraz mniej - lekarka mo powiedziała że największą krzywdą dla dziecka jest podawanie mu papek zbyt długo bo żołądek nie trawi jak należy ( papki łatwiej niż kawałeczki) i przewód pokarmowy sie nie rozwija jak nalży - także dla mnie to zakup na 4-5 miesięcy dlatego zdecydowałam sie na tańszy i tak ma 2 lata gwarancji to o wiele dłyżej niż będę go uzywać ;) :laugh: :laugh: :laugh: a drobi na papke taką jak w słoiczku więc inny mi nie potrzebny - jesli wy bedziecie dłużej uzywać to pewnie - lepiej kupić lepszy. chociaz powiem wam że juz kilka rzy tak sie przejechałam bo firma bo to tamto i w efekcie kupiłam dzidostwo firmowe zamiast tanszego naprawdę fajnego produktu, ale to tak tylko wtraciłam :p ;) :laugh: :laugh: :laugh:

Asiu ale ja nie kupuje blendera tylko z mysla o Adzie, ja nie mam miksera w ogole w domu wiec to zakup do kuchni bo jednak tez taka fajtulapa calkowita w kulinariach nie jestem :p :laugh: :laugh:

Własnie miałam napisać że chyba że ten MultiQuik to tak on jest o wiele bardziej funkcjonalny - ja chciałam ten z tymi próżniowymi opakowaniami ale 450 zł to troche dużo a mikser mam ( chociaż prawie mi nie jest dpotrzebny :p - bo kucharka ze mnie do kitu :-[ :-[ :-[)

Ja kupiłam tylko z myślą o Mai więc nie chciałam przepłacać ;) :laugh: :laugh: :laugh:

tez mi sie wydaje, ze jak malenstwa odmawiaja nowych pokarmow to nie ma co ich zmuszac, najwazniejsze ze mleczko pija, Na wszystko przyjdzie czas (Laptop mi sie skopal, nie mam kropki, backspace nie dziala i pare in) :mad:

reklama

Bartys ja czytałam w którejś gazecie ze własnie nalezy probowac podawac i to caly czas rozne smaki , bo moze trafi sie na taki ktorydzieku spasuje.,,,, albo moze danego dnia akurat na cos nie ma ochoty a innego zje to ze smakiem...ale trudno mi cokolwiek poradzic.....

Do góry