reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

reklama
Dzięki Dziewczynki za rady :) Byliśmy dziś u pediatry no i powiedział, że jak Kamil nie chce jeść nic poza mlekiem to, żeby narazie go nie zmuszać. Twierdzi, że może to być związane z ząbkowaniem, skoro jakis czas temu wsuwał juz jabłuszka czy inny deserek a teraz nie chce ..
Ale dziś zakupiłam wkońcu plastikową tarkę i starłam mu jabłko i troszkę zjadł :) Co najważniejsze otwierał dzióba ! :) Zobaczę jutro, czy po prostu był wyjątkowo głodny, czy faktycznie mu podchodzi...

Ja tez dostałam przesyłkę z Bobovity ( z tymi kaszkami, Bebiko i musem ) i tą książęczkę o kórej pisze Paula :)

a ja sluchajcie z nutriby (bobovita) dostalam 2 paczki jedna do rodzicow wyslali a druga do mnie ;D w jednej bylo mleko i mus i lyzecza a w drugiej mleko lyzeczka i kaszka - dziwnie :)

Joeey a jak tam przysmak na dobranoc? smakuje? bo moj nawet jak jest najedzony to zawsze go zje ;D

a z nutrici nie dostalyscie ksiazki ??? bo ja dostalam ale nie bylo musu tylko mliczko i kaszka :p bez lyczeczki

Gabi bo lyzeczka to jest z Nestle ;) czyli w innej paczuszce :)
Ana no widzisz, mialam Ci zdac raport i zapomnialam ;D a wiec owszem, bardzo smakowal Adzie ów przysmak, tyle, ze po jakims czasie znudzilo ja jedzenie lyzeczka i musialam rozcienczac go mlekiem i przez butelke ::) ale wtrynila wszystko...czy to jest slodzone ??? czy to cynamon tak osladza ??? bo normalnie sama slodycz..........
aha, wersja do butelki ale o podobnym smaku jest kaszka ryzowo-kukurydziana z Nestle - dzis Ada jadla ja na kolacje, zjadla baaardzo duzo jak na nia, sa to dwa kartoniki po 250 tylko podgrzac trzeba albo i nie jak kto woli - taki gotowiec ;D polecam ;)

Hejka!!

Moskitku, nie masz się czym przejmować, uważam że to dobry moment, bo później będzie problem z odstawieniem. Ja bardzo bym chciała, żeby mała jadła butlę 2 razy dziennie, to ułatwiłoby mi sprawe. Bieganie z pracy na karmienie jest strasznie męczące. Pamciu, jedziemy na tym samym wózku, mamy dwie kapryśnice urodzone 8 grudnia, Kamilek Bartyśteż wybredny i urodzony tego samego dnia. Na pocieszenie napiszę Ci, że jak jest głodna to wypije 100 ml mleka z butli i zje ponad pół słoika zupy.

Pyatanie do mam butelkowych- jakie jest mleko na problemy z ulewaniem??? Nadia nie ulewała, a ostatnio jej się zaczęło. Kupiłm Bebiko Omneo, bo na etykiecie było napisane, że jest dobre na te problemy, ale jakoś ulewa po tym mleku. Zresztą, jest paskudne w smaku, doradcie coś.

Joeey - ja dostalam lyzeczke i z Nestle i z Nutricy, ale faktycznie, tylko w jednej paczce byla lyzeczka - tam gdzie mus jablko - banan :) A tam gdzie kaszka i mleczko to nie bylo :)

Martula - wiesz co, mi to sie wydaje, ze na sztucznym to dziecko zawsze bardziej ulewa, nawet jak napisane ze to mleko na te problemy, wiesz ?

Wanda, też mm takie wrażenie, że od kiedy zaczęła jeść butlę od czasu do czasu, zaczęła ulewać.

reklama
no i masz odpowiedz :) a tez wydaje mi sie ze to nie bedzie trwac wiecznie - w koncu jej zoladeczek maluski sie przyzwyczai i nie bedzie ulewac az tak ;) zobaczysz :)

Do góry