reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

reklama
Dzięki Dziewczynki za rady :) Byliśmy dziś u pediatry no i powiedział, że jak Kamil nie chce jeść nic poza mlekiem to, żeby narazie go nie zmuszać. Twierdzi, że może to być związane z ząbkowaniem, skoro jakis czas temu wsuwał juz jabłuszka czy inny deserek a teraz nie chce ..
Ale dziś zakupiłam wkońcu plastikową tarkę i starłam mu jabłko i troszkę zjadł :) Co najważniejsze otwierał dzióba ! :) Zobaczę jutro, czy po prostu był wyjątkowo głodny, czy faktycznie mu podchodzi...

Ja tez dostałam przesyłkę z Bobovity ( z tymi kaszkami, Bebiko i musem ) i tą książęczkę o kórej pisze Paula :)

a ja sluchajcie z nutriby (bobovita) dostalam 2 paczki jedna do rodzicow wyslali a druga do mnie ;D w jednej bylo mleko i mus i lyzecza a w drugiej mleko lyzeczka i kaszka - dziwnie :)

Joeey a jak tam przysmak na dobranoc? smakuje? bo moj nawet jak jest najedzony to zawsze go zje ;D

a z nutrici nie dostalyscie ksiazki ??? bo ja dostalam ale nie bylo musu tylko mliczko i kaszka :p bez lyczeczki

Gabi bo lyzeczka to jest z Nestle ;) czyli w innej paczuszce :)
Ana no widzisz, mialam Ci zdac raport i zapomnialam ;D a wiec owszem, bardzo smakowal Adzie ów przysmak, tyle, ze po jakims czasie znudzilo ja jedzenie lyzeczka i musialam rozcienczac go mlekiem i przez butelke ::) ale wtrynila wszystko...czy to jest slodzone ??? czy to cynamon tak osladza ??? bo normalnie sama slodycz..........
aha, wersja do butelki ale o podobnym smaku jest kaszka ryzowo-kukurydziana z Nestle - dzis Ada jadla ja na kolacje, zjadla baaardzo duzo jak na nia, sa to dwa kartoniki po 250 tylko podgrzac trzeba albo i nie jak kto woli - taki gotowiec ;D polecam ;)

Hejka!!

Moskitku, nie masz się czym przejmować, uważam że to dobry moment, bo później będzie problem z odstawieniem. Ja bardzo bym chciała, żeby mała jadła butlę 2 razy dziennie, to ułatwiłoby mi sprawe. Bieganie z pracy na karmienie jest strasznie męczące. Pamciu, jedziemy na tym samym wózku, mamy dwie kapryśnice urodzone 8 grudnia, Kamilek Bartyśteż wybredny i urodzony tego samego dnia. Na pocieszenie napiszę Ci, że jak jest głodna to wypije 100 ml mleka z butli i zje ponad pół słoika zupy.

Pyatanie do mam butelkowych- jakie jest mleko na problemy z ulewaniem??? Nadia nie ulewała, a ostatnio jej się zaczęło. Kupiłm Bebiko Omneo, bo na etykiecie było napisane, że jest dobre na te problemy, ale jakoś ulewa po tym mleku. Zresztą, jest paskudne w smaku, doradcie coś.

Joeey - ja dostalam lyzeczke i z Nestle i z Nutricy, ale faktycznie, tylko w jednej paczce byla lyzeczka - tam gdzie mus jablko - banan :) A tam gdzie kaszka i mleczko to nie bylo :)

Martula - wiesz co, mi to sie wydaje, ze na sztucznym to dziecko zawsze bardziej ulewa, nawet jak napisane ze to mleko na te problemy, wiesz ?

Wanda, też mm takie wrażenie, że od kiedy zaczęła jeść butlę od czasu do czasu, zaczęła ulewać.

reklama
no i masz odpowiedz :) a tez wydaje mi sie ze to nie bedzie trwac wiecznie - w koncu jej zoladeczek maluski sie przyzwyczai i nie bedzie ulewac az tak ;) zobaczysz :)

Do góry