reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Moskito,wlasnie mysle,ze tak jest kolej rzeczy dalas maluszkowi,wszystko co potrzebne do 6 miesiecy.Niektore dzieci po prostu wczesniej domagaja sie czegos wiecej!!!

Moze moje ostatnie zle samopoczucie tez ma zwiazek z jakas anemia??Bo ciagle mi slabo,ciagle zmeczona,mroczki przed oczami,tyle,ze Hania na razie spoko przybiera.

Tez mam problem,bo czeka mnie kilka wyjazdow w najblizszym czasie takich dluzszych kilka godzin.No i pomyslaalm sobie,ze musze sie nauczyc scaigac mleko.No i mam taki odciagacz do dupy z taka gruszka na koncu i jak sprobowalam dzis to sciagbelo mi sie kilka kropelek a sutki przy tym tak piekly.Mam pytanie czy jezeli sciaga sie pokarm laktaTOREM TO TEZ JEST TAKIE NIEPRZYJEMNE uczuice?? ???No i tez pytanie czy Hania bedzie chciala jesc z butli,jeszcze nei probowalam nigdy jej niczego dawac z butelki i co radzicie??

Ana a ty pisalas ze Szkarbka bolal brzuszek po jagnieciu.Moze sprobuj zrobic tak jak mowila mi moja pediatra,ze na poczatek to do zupki ugotowanej na samych warzywach daje sie miesko z innej zupy,lub oddzielnie ugotowane.A dopiero od 7meho miesiaca mam dawac zupki gotowane na miesie!

reklama
Agnesa - ja zupki podaje młodemu juz od ok. miesiąca - też czułam sie nieswojo, ale ja miałam wyraźne zalecenie z powodu "nie robienia "kupy przez Karolka!!! akurat w moim przypadku wprowadzenie stałego pokarmu było strzałem w 10 - młodu zaczął robić piękne kupki (jak mawiał mój dziadek - stolec palce lizać)!! ja myśle - ze nie masz się co obawiać wprowadzenia, ale jeśli nie jesteś do końca pewna...może potrzebujesz jeszcze trochę czasu żeby sie z tym pogodzić????

na razie zaprzestalam dawania miesa, mielismy niezla jazde po tym jagnieciu, a w zasadzie namiastce jagniecia bo to przeciez sloik byl, w kazdym razie mlody nie mogl sie zalatwic, napinal sie tak, ze mu oczy z orbit wylazily, plakal, ewidentnie go bolalo, wiec basta No ale w koncu to bylo jego pierwsze bialko, teraz bede madrzejsza i zaczne od podawania jednej trzeciej zoltka do zupki, potem pol, potem cale i dopiero potem znowu sprobuje miesko

Pamciu jednym slowem : SPRYCIULA jest z twojej Lenki ! wie jak zatrzymac mamke w domu :) ale mam nadzieje, ze zaprzestanie buntu i zacznie ladnie ciagnac butelkowego smoka zeby mama sie nie stresowala i mogla spokojnie pracowac ;)
Ana kupilam przysmak na dobranoc..dzisiaj sprobuje, czy po tym Stas jeszcze dojadal mleka ??? i wzielam tez kaszke do picia z Nestle juz gotowa w kartoniku, pakowana po 2 szt.to sprobuje i napisze czy dobra :) chociaz preferencje naszych dzieci tez bywaja rozne ::) :laugh: :laugh:
taka jak reakcja Stasia na jagniecine, byla mojej ady na brzoskwinie - zwyczajnie miala kolke bidulka :-[
a teraz pytanie ! trzymacie sloiczki i soczki w szafce czy w lodowce (chodzi mi o zamkniete) ??? ???

joeey pisze:
a teraz pytanie ! trzymacie sloiczki i soczki w szafce czy w lodowce (chodzi mi o zamkniete) ??? ???

no to ja wyposrodkowalam - zamkniete trzymam na lodowce ;D ;D ;D ;D ;D ;D a otwarte w lodowce :) W sklepach tez trzymaja na polkach wiec chyba luzik :)

dostalam paczuszke probek z Nestle z lyzeczka i poradnik Bobofruta (tylko czemu bez gratisow ??? ) ;D

reklama
Do góry