reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Pamciu ja tez nieceierpliwiec dlatego u Nas wprowadzanie pokarmow nie wygladalo ksiazkowo :laugh: bo zamiast 4do 6 lyzeczek soku podawalam odrazu 60 ml i malej nic nie bylo ;)
a co biustu, pewnie masz racje, u mnie rozstepy sa minimalne (nie takie zeby zrezygnowac z bikini w latem ;) ), ale dobija mnie oklaplosc piersi, czyli ''zwisy'', a na to bandaz lekarstwem, kolezanki tak radzily, i widzialam taka jedna, niesamowicie sterczace cycuchy po dziecku, obwaiazywala sie wlasnie bandazem elastycznym i w ten sposob je podniosla :)

reklama
Joeey lekarka mi powiedziała ze jeśli zje cały słoiczek zupki to ok Piotrus przeważnie zostawia jakies 3łyżeczki To samo jest z deserkiem.

Mały wcina już cielęcinkę, jagnięcinkę,króliczka (najbardziej go lubi),kurczaczka i indyczka (tego ostatniego niezabardzo lubi)
Jeżeli chodzi o deserki to samo jabłuszko mu niezbyt wchodziło więc kuoiłam marchew z jabłuszkiem i to juz wcina ;D

Pamciaw - wcale niekoniecznie przesadzilas. Skoro Lence dzialalo to ok! Ja to raczej tak intuicyjnie podalam Atusiowi tak malutko, nie wiem jak polecaja w ksiazkach. Dotychczas to jadl raczej tak na zaspokojenie Jego ciekawosci, bo juz Mu te oczeta z orbit wylazily jak sie wpatrywal jak my jedlismy! ;D Teraz juz bede mu podawala wieksze porcje, a ile to sie okaze. JAk narazie dopiero co odstawilam nabial i czekolade i jestem na etapie obserwowania efektow. Miedzy innnymi dlatego nie chce sie za bardzo rozpedzac z kaszka. :p

Pati no to mnie pocieszyłaś że dwa lata to uzbrajam się w cierpliwość...... ;D zresztą i tak w pierwszej kolejności mam nos do korekty adopiero potem piersi i to chyba po jednej bo ja skąpiec krakowski heheheheheheh ;D ;D ;D ;D
Ale na poważnie to właśnie myślę że powinnyśmy jeszcze balonikom dać trochę czasu może się naprawią ;)

A u nas chyba prawie od razu cały słoik zupy schodził a czasem trzeba było coś jeszcze dorzucić bo niektóre zupki tylko 110 mają....
A generalnie chyba taka zasada jest żeby porcje były zbliżone do tej pojemnośc mleczka którą dzieco wypija może różnica 10-20 ml. bo to jednak cięższe jedzonko i bardziej treściwe.
Joeey tak że jak tylko Ada chce jeść to śmiało możesz dawać

aOla u nas też nie ma picia z butelki chyba zapomniał jak to się robi ale kupiłam te miękkie ustniki z aventu i są super mały pije z butli ale nie przez smoczek a przez ten właśnie ustnik ;D

A dziewczynki powiedzcie czy te kaszki nestle robicie z woda czy z mlekiem ??? bo tam pisze że z mlekiem ale ja wolalabym na wodzie bo swoich zapasów nie mam a na sztucznym to sama nie wiem ??? Bo wiem że te z Bobovity to można z wodą ale o Nestle nie słyszałam. Jak wy robicie ???

Mój Oskar zjada tylko 50 ml kaszki takiej średnio gestej na raz więcej nie pójdzie ::) zupki też pół słoiczka jednynie marchewkę z Gerbera zje całą bo sa małe słoiczki ;D a resztę uzupełnia cycusiem ;D

no i Ada zjadla dzisiaj caly sloiczek brzoskwin z Hippa...
przed nami wielkie sloiczkowe zakupy plus blender ;D
Ana ten przysmak na dobranoc tez kupie ;)
Gaba mozesz na wodzie zrobic lub wybrac opcje mleczno-ryzowa czyli tez tylko wode dodajesz i gotowe ;)

Joeey na mojej kaszce pisze żużyć po otwarciu w ok 3-4 tygodni także spoko
Używamy kaszki Bobovita :laugh: :laugh: :laugh:

Widzę że temat cycuchów na karmieniu :laugh:
Ja przed ciążą miałam 75 D i bardzo byłam zadowolona ze swojego biustu :) w czasie ciąży nosiłam nie tyle większą miseczke co obwód bo 80 D, choć i wtedy miseczka się powieksza, a teraz wróciłam do starzych biustonoszy ale biust już nie ten sam :( teraz jest taki obwisły, zrobiły się z niego flaki, całkiem stracił swoją sprężystość ::) Jak któraś znajdzie złoty środek na ładny biust to ja też poprosze :p

aOla niezły ten Twój mąż....a w nocy to pewnie sie do nich tuli że hej :laugh:

reklama
Do góry