reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Pamciu ja tez nieceierpliwiec dlatego u Nas wprowadzanie pokarmow nie wygladalo ksiazkowo :laugh: bo zamiast 4do 6 lyzeczek soku podawalam odrazu 60 ml i malej nic nie bylo ;)
a co biustu, pewnie masz racje, u mnie rozstepy sa minimalne (nie takie zeby zrezygnowac z bikini w latem ;) ), ale dobija mnie oklaplosc piersi, czyli ''zwisy'', a na to bandaz lekarstwem, kolezanki tak radzily, i widzialam taka jedna, niesamowicie sterczace cycuchy po dziecku, obwaiazywala sie wlasnie bandazem elastycznym i w ten sposob je podniosla :)

reklama
Joeey lekarka mi powiedziała ze jeśli zje cały słoiczek zupki to ok Piotrus przeważnie zostawia jakies 3łyżeczki To samo jest z deserkiem.

Mały wcina już cielęcinkę, jagnięcinkę,króliczka (najbardziej go lubi),kurczaczka i indyczka (tego ostatniego niezabardzo lubi)
Jeżeli chodzi o deserki to samo jabłuszko mu niezbyt wchodziło więc kuoiłam marchew z jabłuszkiem i to juz wcina ;D

Pamciaw - wcale niekoniecznie przesadzilas. Skoro Lence dzialalo to ok! Ja to raczej tak intuicyjnie podalam Atusiowi tak malutko, nie wiem jak polecaja w ksiazkach. Dotychczas to jadl raczej tak na zaspokojenie Jego ciekawosci, bo juz Mu te oczeta z orbit wylazily jak sie wpatrywal jak my jedlismy! ;D Teraz juz bede mu podawala wieksze porcje, a ile to sie okaze. JAk narazie dopiero co odstawilam nabial i czekolade i jestem na etapie obserwowania efektow. Miedzy innnymi dlatego nie chce sie za bardzo rozpedzac z kaszka. :p

Pati no to mnie pocieszyłaś że dwa lata to uzbrajam się w cierpliwość...... ;D zresztą i tak w pierwszej kolejności mam nos do korekty adopiero potem piersi i to chyba po jednej bo ja skąpiec krakowski heheheheheheh ;D ;D ;D ;D
Ale na poważnie to właśnie myślę że powinnyśmy jeszcze balonikom dać trochę czasu może się naprawią ;)

A u nas chyba prawie od razu cały słoik zupy schodził a czasem trzeba było coś jeszcze dorzucić bo niektóre zupki tylko 110 mają....
A generalnie chyba taka zasada jest żeby porcje były zbliżone do tej pojemnośc mleczka którą dzieco wypija może różnica 10-20 ml. bo to jednak cięższe jedzonko i bardziej treściwe.
Joeey tak że jak tylko Ada chce jeść to śmiało możesz dawać

aOla u nas też nie ma picia z butelki chyba zapomniał jak to się robi ale kupiłam te miękkie ustniki z aventu i są super mały pije z butli ale nie przez smoczek a przez ten właśnie ustnik ;D

A dziewczynki powiedzcie czy te kaszki nestle robicie z woda czy z mlekiem ??? bo tam pisze że z mlekiem ale ja wolalabym na wodzie bo swoich zapasów nie mam a na sztucznym to sama nie wiem ??? Bo wiem że te z Bobovity to można z wodą ale o Nestle nie słyszałam. Jak wy robicie ???

Mój Oskar zjada tylko 50 ml kaszki takiej średnio gestej na raz więcej nie pójdzie ::) zupki też pół słoiczka jednynie marchewkę z Gerbera zje całą bo sa małe słoiczki ;D a resztę uzupełnia cycusiem ;D

no i Ada zjadla dzisiaj caly sloiczek brzoskwin z Hippa...
przed nami wielkie sloiczkowe zakupy plus blender ;D
Ana ten przysmak na dobranoc tez kupie ;)
Gaba mozesz na wodzie zrobic lub wybrac opcje mleczno-ryzowa czyli tez tylko wode dodajesz i gotowe ;)

Joeey na mojej kaszce pisze żużyć po otwarciu w ok 3-4 tygodni także spoko
Używamy kaszki Bobovita :laugh: :laugh: :laugh:

Widzę że temat cycuchów na karmieniu :laugh:
Ja przed ciążą miałam 75 D i bardzo byłam zadowolona ze swojego biustu :) w czasie ciąży nosiłam nie tyle większą miseczke co obwód bo 80 D, choć i wtedy miseczka się powieksza, a teraz wróciłam do starzych biustonoszy ale biust już nie ten sam :( teraz jest taki obwisły, zrobiły się z niego flaki, całkiem stracił swoją sprężystość ::) Jak któraś znajdzie złoty środek na ładny biust to ja też poprosze :p

aOla niezły ten Twój mąż....a w nocy to pewnie sie do nich tuli że hej :laugh:

reklama
Do góry