reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

reklama
Moja Misia po bananie zawsze na zielono kupoli! A wyobraźcie sobie jaki miałam zawał jak dalam jej buraczki i zapomniałam, a następnego dnia odwijam pampera, a tam wielka krwisto czerwona kupa, myślałam, że zemdleję z przerażenia, dopiero Robert mi przypomniał o burakach!!! ::)

A ja się muszę pochwalić, bo mój niejadek dzisiaj o 11.00 spałaszował owocki 130g, a o 14.00 zupę mojej produkcji 160g. Mam nadzieję, ze już jej tak zostanie. :laugh:

ziemzia pisze:
Moja Misia po bananie zawsze na zielono kupoli! A wyobraźcie sobie jaki miałam zawał jak dalam jej buraczki i zapomniałam, a następnego dnia odwijam pampera, a tam wielka krwisto czerwona kupa, myślałam, że zemdleję z przerażenia, dopiero Robert mi przypomniał o burakach!!! ::)

to ja bede miala jutro to samo :)
zrobiłam dziś Paulinie zupke z burakiem - jadła, aż jej się uszy trzęsły :) Aż miło :)

Ana do czego uzywasz siemienia lnianego ??? i jak myslisz - bo dzis kupilam dynie - czy pasuje jak ugotuje ja z jabkiem i podam jako deserek bo jedna czesc napewno pojdzie na zupke...

reklama
Dynia z jablkiem jest w sloiczkach Hippa. Wg mnie wyjdzie pychota. Moj Kubus przynajmniej taka kombinacje bardzo lubi.

Wanda, podaj prosze przepis na ta buraczkowa, ktora ugotowalas dla Paulinki. Ja gotuje od niecalego tygodnia, i jak na razie do kazdego obiadku dodaje wiecej lub mniej buraczka. Ale stanowczo Kubus woli jak jest mniej :) A burak jest bardzo wartosciowym warzywkiem, wiec chcialabym mu go przemycac w roznych zestawieniach.

A wiecie co? Pediatra nas sie ostatnio zapytala czy Kubus zjada na obiad dwa dania (z takim przekonaniem, ze juz powinien) ::) A ja nie zapytalam co ma na mysli mowiac o dwoch daniach, tylko powiedzialam, ze zjada jedno :) I po powrocie do domu zaczelam sobie wyobrazac jak moglby taki obiad 2-daniowy dla mojego Kubusia wygladac i mi nie przyszlo nic do glowy poza tym, ze moglabym podzielic to co robie na dwie porcje - do jednej dolac wiecej wody, a druga pozostawic gesciejsza papka ;D A Wasze dzieci ilu daniowe jedza obiady?? ::)

Pozdrawiam, Agnieszka

Do góry