reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

Martula a może Nadia tak słabo je przez to, że nie może codziennie zrobić kupki ??? Kamilek wczoraj do wieczora nie mógł zrobić i przez cały dzień grymasił przy jedzeniu i bardzo mało w sumie zjadł :( Pewnie miał pełny brzusio..
To fajnie, że Twoja mama może się zajmować Nadią :) U mnie na szczęście też to będzie moja mama :)
Gizell Kamil zjada średnio 130 - 160 ml Bebiko co 3 godzinki.

A mi już mózg wysycha, kogo mam słuchać apropo karmienia Kamilka. Babcie powtarzają, że skoro Kamil skończył już 4 miesiące to powinien jeść już coś konkretnego - zupy itd. Pediatra każe dawać tylko Bebiko i każy posiłek zagęszczać kaszką. Efekt jest taki, że Kamilek jest chyba trochę zapchany, bo nie je zbyt chętnie :( Kuzynka ( mama 2-ki dzieci ) mówi :"Po cholerę zagęszczać każdy posiłek i rozpychać mu żołądek ? Nie zagęszczaj każdego, tylko na noc ewentualnie" i "Powinien już pić jakieś soki, skoro jest na Bebiko " itd :( :( No i ja juz kompletnie głupieję i nie wiem, co ten mój biedny synuś ma jeść ???

reklama
Anetko ja to mam takie zdanie jak kuzynka twoja chyba dobrze prawi kobieta i ja też staram sie maksymalnie 2 razy dziennie kaszke dawac (rano i wieczorem)... chociaż po kaszce mi nie ulewa a po samym mleku tak... ale nie chce nie potrzebnie paść Maksa.
No a co pediatra to co innego sobie wymyśla . Ostatnio na szczepieniu nasza lekarka powiedziała ze Maks już dawno zupki powinien wcinać.... (a brakowało mu wtedy kilku dni do skończonego 4 miesiąca)

Gizell Maks mi pije też ok. 150-180 ale co 4 godziny

A ja chcialam napisac, ze musialam Paulince dolozyc butle dodatkowa oprocz cyca !!!!!! Bo skubana taka zarta jest, ze musialam i juz :( Wieczorem po kapieli dostaje butle (120ml narazie) po czym zaraz po odbeknieciu wypija zawartosc obu cyckow i dopiero potem laskawie zasypia !!!! Zarlok ! No i dostala ostatnio soczku jablkowego Hipp na lyzaczce przez dwa dni po kilka lyzeczke - reszte wypilam ja ;D

wiolus pisze:
Kurcze ja Ole trzymam nadal tylko na piersi moze tez jej powinnam juz cos dac ?

Wiolus - jesli sie najada to chyba nie ma takiej potrzeby !!! Paulinka sie nie najadala, obalala oba cycki i nadal glodna byla - a jak jej ta butle dalam i w koncu sie najadla, to w koncu sie uspokoila :)

Dzieki Wandzia, a skad mam wiedziec ze sie nie najada ? ona wogole malo je np. 4 minutki ale za to czesto ??? jak to jest z wprowadzaniem nowych rzeczy jesli dzidzie sa na piersi ???

didi Ty to jesteś odważna ;D ;D rosołkiem Ala potraktować ;D

dziewczyny a skąd ja mam wiedzieć czy dziecko mi się najada ??? :-[ bo mam wrażenie że od jakiegoś czasu z czymś jest problem bo Oskarek budzi się w nocy częściej niż za dobrych czasów ::) a wydaje mi sięże powinno być na odwrót ???

:)...a co tam jak my bylusmy male to rodzice nie karmili nas jakimis tam gerberkami i niewiadomo czym tam w sloiczkach..:)..tylko ziemniaki z sosem i tak dalej..:)..

no i ja dzisiaj wzielam kurczaczka z rosolu i zmiksowalam mu z marchewka i odrobina rosolu ..a mlody tak wcinal az sie trzasl..:)...w smaku samo miesko i dziecko bardzo zadowolone ..ale jak mi teraz kupe walnie to az sie boje tego zapachu :D :D

reklama
didi super odwazna jestes, ja z tchorzy raczej, moj Artur za to mowi, ze nic by przeciez malej nie bylo, to tez czlowiek przeciez :p ale ja probuje sloiczki wprowadzic i nawet to ciezko idzie ::) pocieszylyscie mnie jednak, ze takie bywaja poczatki zanim sie dziecko nie rozsmakuje :)
bartys racja, nie zageszczaj zbyt czesto mleczka, za to powinnas chyba wprowadzac soczki przynajmniej i one rowniez poprawia trawienie bo zrownowaza zapychajace kaszki :) a czemu sloiczkow powolutku nie wpowadzasz ???

Do góry