reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

bartys no ja dzis probowalam dac Adzie lyzeczke zupki jarzynowej z Bobovity wlasnie i tak sie skrzywila, miala takze niestety odruch wymiotny....ale szybko dalam jej popic i sie nie rozplakala, a juz widzialam, ze zamierzala to zrobic w protescie, ze matka chce ja otruc ::)

reklama
wczoraj zapytalam sie pani doktor czy moge podawac Alowi jakies inne jedzonko oprocz mojego mleczusia...no ale juz podawalam o czym ja poinformowalam a ona powiedziala mi tak...ze powinno jak najposniej wprowadzac sie inne pokarmy dla dziecka piersiowego ale moge sprobowac podac mu takie co maja na sloiczkach napisane juz po 5 miesiacu..:)..no to wczoraj mu kupilam nowosc gerbera " sliwki suszone" i maluszkowi smakowaly chociaz jak to sliwki bylo lekko kwasnawe no i mam jeszcze jarzynki z cielecinka..:)..ale to na pozniej

u nas w dalszym ciągu najlepiej wchodzą zupki jarzynowe, na drugim miejscu deserki a na końcu sok jabłkowo-marchwiowy :p

Dziewczyny mam problem daję małej Nan 2 albo 2R do 2 dosypuję kaszke ryzową lub mleczno ryzową i kurcze robią się grudki i zatyka smoczek a maja drze się w niebogłosy i potem nie chce jeść może polecicie mi jakieś inne mleko? Już nie wiem co jej dawać tzn czym zageszczeć a zageszczać musze bo samym mlekiem to nigdy sie nie naje

Asiu no to ciekawe jest bo ja dodaje do mleczka minimalne ilości zagęszczacza specjalnego i z 1 było dobrze natomiast z 2 jest troche dziwna konsystencja i smak też jakby troche gorszy .... więc nie wiem co ale chyba coś jest na rzeczy (acha a ja używam Bebilonu)
Acha no i dzieje się tak z zagęszczaczem ale z kaszkami jest już lepiej ale grudek raczej nie ma

Anetko a dla mnie Bobovita jest całkiem smaczna faktycznie tania i na szczeście Maksowi też pasuje .... a tak na prawde to właśnie tak jak Joeey pisze to wszystko zależy co dzieciaczkowi konkretnemu podpasuje......

Ketsa u mnie z 1 tez było ok to te dwójki chyba jakieś felerne ::)
Mój maz tak się wkurza że powiedział jak by dorwał tych co robią to mleko to by im kazał na surowo wszystko zjesc ale co dzidzi dawać?

Jsorbek ja daję Kamilowi Bebiko 2 najzwyklejsze i gdy robię porcję ze 150 ml wody to dodaję łyżeczkę kaszki ryżowej z jabłkami Bobovity i wszystko jest oki, tzn żadne grudki się nie robią, konsystencja jest fajna i fajnego smaku nabiera to mleczko, no i małemu smakuje :) Może niepotrzebnie dodajesz kaszki mlecznej, bo mi pediatra kazał kupić bezmleczną i bezglutenową. No bo w sumie po co mleczną skoro ją dodajemy do mleka ?

reklama
a możetoteż kwestia smoczka? mi czasem 3 aventu się zapycha to wtedy mampod ręką trójprzepływowy, ale faktycznie (ja też na Bebilonie) z mlekiem nr 1 nie było takich jaj

Do góry