bartys no ja dzis probowalam dac Adzie lyzeczke zupki jarzynowej z Bobovity wlasnie i tak sie skrzywila, miala takze niestety odruch wymiotny....ale szybko dalam jej popic i sie nie rozplakala, a juz widzialam, ze zamierzala to zrobic w protescie, ze matka chce ja otruc :
reklama
didi
Fanka BB :)
wczoraj zapytalam sie pani doktor czy moge podawac Alowi jakies inne jedzonko oprocz mojego mleczusia...no ale juz podawalam o czym ja poinformowalam a ona powiedziala mi tak...ze powinno jak najposniej wprowadzac sie inne pokarmy dla dziecka piersiowego ale moge sprobowac podac mu takie co maja na sloiczkach napisane juz po 5 miesiacu....no to wczoraj mu kupilam nowosc gerbera " sliwki suszone" i maluszkowi smakowaly chociaz jak to sliwki bylo lekko kwasnawe no i mam jeszcze jarzynki z cielecinka....ale to na pozniej
mamaCyprysia
Moj cyprys wczoraj zjadl jabuszko z czarna porzeczka.
didi a u ktorej bylas?
didi a u ktorej bylas?
G
gizell
Gość
u nas w dalszym ciągu najlepiej wchodzą zupki jarzynowe, na drugim miejscu deserki a na końcu sok jabłkowo-marchwiowy
didi
KAmila..wczoraj bylam u Żbikowskiej..nawet byla kumata jakas wczoraj i z maluszkiem tak slodko gadala..
Sorbuś
Mama Majci i Patrycji
Dziewczyny mam problem daję małej Nan 2 albo 2R do 2 dosypuję kaszke ryzową lub mleczno ryzową i kurcze robią się grudki i zatyka smoczek a maja drze się w niebogłosy i potem nie chce jeść może polecicie mi jakieś inne mleko? Już nie wiem co jej dawać tzn czym zageszczeć a zageszczać musze bo samym mlekiem to nigdy sie nie naje
Asiu no to ciekawe jest bo ja dodaje do mleczka minimalne ilości zagęszczacza specjalnego i z 1 było dobrze natomiast z 2 jest troche dziwna konsystencja i smak też jakby troche gorszy .... więc nie wiem co ale chyba coś jest na rzeczy (acha a ja używam Bebilonu)
Acha no i dzieje się tak z zagęszczaczem ale z kaszkami jest już lepiej ale grudek raczej nie ma
Anetko a dla mnie Bobovita jest całkiem smaczna faktycznie tania i na szczeście Maksowi też pasuje .... a tak na prawde to właśnie tak jak Joeey pisze to wszystko zależy co dzieciaczkowi konkretnemu podpasuje......
Acha no i dzieje się tak z zagęszczaczem ale z kaszkami jest już lepiej ale grudek raczej nie ma
Anetko a dla mnie Bobovita jest całkiem smaczna faktycznie tania i na szczeście Maksowi też pasuje .... a tak na prawde to właśnie tak jak Joeey pisze to wszystko zależy co dzieciaczkowi konkretnemu podpasuje......
bartyś
Jsorbek ja daję Kamilowi Bebiko 2 najzwyklejsze i gdy robię porcję ze 150 ml wody to dodaję łyżeczkę kaszki ryżowej z jabłkami Bobovity i wszystko jest oki, tzn żadne grudki się nie robią, konsystencja jest fajna i fajnego smaku nabiera to mleczko, no i małemu smakuje Może niepotrzebnie dodajesz kaszki mlecznej, bo mi pediatra kazał kupić bezmleczną i bezglutenową. No bo w sumie po co mleczną skoro ją dodajemy do mleka ?
reklama
G
gizell
Gość
a możetoteż kwestia smoczka? mi czasem 3 aventu się zapycha to wtedy mampod ręką trójprzepływowy, ale faktycznie (ja też na Bebilonie) z mlekiem nr 1 nie było takich jaj