reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

reklama
Kamilka dostaje na noc butlę mleka NAN (230 ml) i od dawna przesypia całą noc. Mogę z nią cuda robic, a ona i tak się nie obudzi.

Gaba jestem zaskoczona podawaniem krowiego mleczka bo widzialam w sklepie te mleczka dla juniorow i myslalam, ze z takie bede podawac...  :p

ja z moja lekarz nie rozmawialam na temat zywienia a powinnam  ::) zapytala tylko czy podaje zupki i miesko plus owocki  :(
chcialabym podac Adzie danonka - wiem, ze niektore z Was juz czestowaly tym dzieciaczki ale to co pisze Kamila ma sens - ze trzeba zaczac podawac nabial zeby sie powolutku przyzwyczajaly  :)

Ada takze nadal sie budzi w nocy na jedzenie ale to wina, ze ona bardzo malo je - ma tak od urodzenia - na kolacje 120ml  ::) nie zje wiecej na raz  :( nasza doktor mowila, ze taka jej natura jednak Ada ma przeciez 8 miesiecy wiec to chyba za malo - moze dlatego ma taka mala wage - druga sprawa, z eona ruchliwa wiec spala na biezaco...  :-[ ech musze porozmawiac z lekarzem bo sie martwie...

ja będę podawac kaszki i tak bo mlekeim nie pojada tylko te nestle na bazie krowiego bo chyba te po 4 m-cu beda juz mało wystarczajace :p

Joeey a ile Adula waży, mi sie wydaje ze słąbe przybieranie moze byc kwestią skłonności raczej, bo Ida dość sporo je a tez słabo przybiera, ale ma to chyba po mnie, zresztą u mnie cała rodzina chudzielców, mój tata waży ostatnio 69 kg przy wzroście 182 ??? tak więc pocieszam sie ze u Idy to rodzinne

noce mamy przespane od dawna, na kolacje idzie 120 ml kleiku kukurydzianego (na mleku oczywiście :) ) + owoce frutapura (100g), to ok. 18 łyżeczką bo gęste, i przed snem ok. 20.30 cycuś

Joeey Piotrus tez je małe porcje np kaszka na śniadanie bobovity ok 15oml obiadek 150g a kolacje od dwoch dni 150ml (wczesniej tez 120ml)

Ketsa a mnie sie wydaje ze nie powinnaś tak Maksiowi cisnąć tego jedzenia bo faktycznie wyprodukujesz niejadka, ja wiem ze to sie fajnie mówi a sama tez sie wkurzam jak sie zdarzy ze Ida nie chce zjeśc a zdarza sie rzadko i robie wtedy wszystko zeby jednak zjadła, ale zdarzyło mi sie kiedyś ze odpuściłam, nie chce to niech nie je, dostała wcześniej i wieksza porcje na kolację i zjadła pięknie. A podgrzewanie 10 razy i wciskanie na siłę to chyba najgorsze co moze być, męczące i dla mamy i dla dziecka a chyba bez większych efektów :)

no u Nas raczej nie rodzine zwazywszy na fakt, ze tatus wazy 105 kg :p ;)
no ale obiadek je np 190 bez problemu i owockow tez duzo - tylko z kaszka i mleczkiem wlasnie problem :(

reklama
Do góry