reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

ja zaczekam z krowim jak Maja skończy rok i potem pomału chociaz ja i tak daje kaszki to i tak będę je dawała więc narazie mi nie spieszno.
Chociaz te Nestle ( ja daje Bobovite) sa podobno na krowim ::) ::) ::)

ale jogurty po roku wprowadze - chociaż moja pediatra kazała zabielać mai zupy naturalnym zamiast śmietana tzn że one nie na Krowim ?????????????

reklama
pytanie do mam nie karmiących cycusiem:
czy jesli na noc malch zje mleczka, kaszki to potem kiedy sie budzi na jedzonko? Ile przesypia?

i jeszcze jedno do wszystkich mam:
Jaka dajecie kolacyjke?
u mnie idzie kaszka sinlac ale zastanawiam sie czy nie dawac kaszek z bobovity mleczno-owocowych

aOla ja daje mleczno- ryzową Bobovity.

Jak zje ok - 20,30-21 to potem ok 7

dzisij np od 20 do 8 rano spała ;D ;D ;D ;D a zjadła 230 kaszki

Dzisiaj Hanka jadla zalewajke.Wiem ze to troche nierozsadne bo to z czosnkiem,ale nie ialam sumienia jej nie dawac,tak srasznie jej smakowalo.Widze Wanda ze sie nie operdzielasz z jadlospisem Paulinki ;)

Magdus, a co to takiego zalewajka? ::) ;D Nigdy o czyms podobnym nie slyszalam :) Mozesz zdradzic mi jak cos takiego przygotowac w dziale przepisow? Lubie takie wynalazki. z takimi fajnymi polskimi nazwami (i czosnkiem :D):) Pewnie to cos regionalnego, czego ja nie znam :)

My caly czas na sloiczkach. Ewentualnie banana daje z niegotowcow - ale bardzo malo. I tak przynajmniej do roku chyba bedziemy ciagnac... A pozniej zobaczymy. Ceny sloiczkow sa przerazajace. Majatek na nie wydaje ::) Kuba na obiad zjada mi ostatnio przewaznie prawie 2 sloiki 125-130 gramowe. Bo te co maja ponad 200 sa z kawalkami i za chetnie ich nie je. A ze 190g to tylko Dynie z indykiem dostajemy - ktora Kuba uwieeeelbia i zjada az sie uszy trzesa ;) Moglby kazdego dnia jesc dynie z indykiem ale przeciez musi miec diete urozmaicona.

Pozdrawiam,
Agnieszka

ehehee Agnesa zalewajke robila moja babcia,na bazie jakiegos zakwasu,ale ne wiem jakiego.Z ziemniakami bez maki i smietany(bo tak nektorz robia)z zieminiaczkami ,czosnkiem i zasmazka ;) jakies skwareczki z cebulka.

moja szwagierka robi zupelnie inaczej bez zakwasu na kielbasce i z jajkiem,ale nie mam pojecia jak na to robi.

Rozne zupy w zyciu gotowalam,ale jakos zalewajki nie zdazylo mi sie sie jeszcze,no chyba ze z torebki ;)

reklama
Ola prezepysz zalewajka,uwielbiam i im wiecej czosku tym lepiej.I jak jestem przeziebiona to uwielbiam kanapki z czosnkiem tak fajnie piecze!cebule tes baaaardzo lubie!!Tylko niestety zapac ust jest wtedy okrutny ;)

Do góry