reklama
Gochna no właśnie w tym problem że ja wogóle w Mksa nie cisne. Podaje mu jedną łyżeczkę i wiem od razu czy co kolwiek z tego jedzenia bedzie jak przy pierwszej już świruje to ja od razu kapituluje wręcz się zastanawiam czy to dobrze że tak szybko odpuszczam..... Mało tego musieliśmy już wyrzucić jeden posiłek i plan teraz wygląda tak...: 8.00 mleko i troszkę kaszki 11.00 mleko 14 był obiad ale teraz już jest NIC 17.00 albo obiad albo troche owocow + troche soku już próbuje wszystkiego na raz w nadzieii ze cos mu akurat zasmakuje i tu juz jest na tyle głodny, ze coś tam sobie z tego zawsze wybierze no i 20.00 mleko z kaszka....
Ketsa a probowalas gotujac roznych samkow?? np wrzucic krysztalek soli do zupy alno ziele ang, czy listek laurowy??? pewnie probowalas... hm, a jakby mleko o 11 opuscic? u nas jest tak:
5 rano mleko
8 zblendowane owoce (co akurat jest w lodowce)
10 mleko
13 zupka (2 marchewki, pyrka, kawalek selerka i pietruszki, miesko lub zoltko, lyzeczka masla, 2 lyzki misiowego ogrodka lub zaciagam kaszka kukurydziana)
15 jakies owoce do pogryzania - jablko, arbuz, bananek
potem owoce zmiksowane
18 mleko lub warzywka
20 po kapieli kaszka
albo sprobuj dawac wiecej owocow - slyszalam, ze pobudzaja apetyt
5 rano mleko
8 zblendowane owoce (co akurat jest w lodowce)
10 mleko
13 zupka (2 marchewki, pyrka, kawalek selerka i pietruszki, miesko lub zoltko, lyzeczka masla, 2 lyzki misiowego ogrodka lub zaciagam kaszka kukurydziana)
15 jakies owoce do pogryzania - jablko, arbuz, bananek
potem owoce zmiksowane
18 mleko lub warzywka
20 po kapieli kaszka
albo sprobuj dawac wiecej owocow - slyszalam, ze pobudzaja apetyt
no, racja, ja robie mu z sokowirowki, najlepiej pasuje mu jablko z marchewka, ale teraz jak jest sezon to wale co popadnie - brzoswinki, borowki, morelki, arbuz, bardzo mu smakuja, sprobuj Ketsa z soczkami, u doroslych owocki pobudzaja apetyt to u dzieci pewnie tez.
Ana no próbowałam z różnymi smakami wczoraj nawet dostał leczo z kurczakiem bobovity od 12 miesiaca i nic a smakowo już bardzo to było bogate... dziś nawet mił serwowany pieczony schab z ziemniaczkami..... i nic dopiero jak już troche zgłodniał to łaskawie zjadł : (zamiast właśnie o 14 to 17)
Ale dzięki za rade z soczkami.... moze faktycznie to pomoze... a o tym wczesniej nie pomyślałam
Owoce Maks bardzo lubi jesc... i dawała bym wiecej ale wolała bym zeby jadł jednak też zupy i obiadki inne bo wydaje mi się to jednak bardziej wartościowe.......
Mam tylko ogromną nadzieję że to wszystko przez zęby i szybko sie to zmieni ...
A
aOLA
Gość
Pati ja narazie wszystko mieszam w zupie
a owoce Piotrus je raz dziennie Brakuje mi czasu na drugi raz : musiałby jeśc co 1.5h
a owoce Piotrus je raz dziennie Brakuje mi czasu na drugi raz : musiałby jeśc co 1.5h
Ola u nas tez sa pobudki nie jestem w stanie nawet powiedziec Ci ile : bo kontroluje tylko dwie pierwsze :laugh: :laugh: reszte zalatwiam przez sen Oskara klade spac po 20 nieraz zasypia dopiero po 21 ale spi do 24 to min. teraz ostatnio spi do 1,2 a potem budzi sie tez roznie okolo 3 albo 5 i po tej drugiej podubce zostawiam go juz w lozku bo jestem o tej porze nie do zycia ;D i jak sie budzi to dostaje cycka ja sobie spie i on jak sie naje to zaraz zasypia
a na noc dostaje .. albo po kolei bez tych nocnych karmien w ciagu dnia jemy tak
okolo
7-8 cycus
10 kaszka na gesto 60 : + pol sloiczka owocow (wiecej nie jest w stanie)
13 cycus
17 obiadek sloiczek 130/150 albo gotowany podobna ilosc (miesko + zoltko od niedawna)
18-19 deserek (owoce swieze,sloiczek, biszkopcik, ciasteczko albo danonek tu roznie co akurat mamy)
20-21 po kapaniu dwa cycusie, albo cycus i 90 mleczka zageszczonego owocowa kaszka
a w ciagu dnia jesli ja cos jem w miedzyczasie to tez dostanie szyneczki, ciasteczka no i soczek owocowy do 250 ml do picia herbatek na razie zaprzestalam :laugh:
tak Pati a miesko w zupie ale dzisiaj sprobuje mu dac osobno i zobaczymy
a na noc dostaje .. albo po kolei bez tych nocnych karmien w ciagu dnia jemy tak
okolo
7-8 cycus
10 kaszka na gesto 60 : + pol sloiczka owocow (wiecej nie jest w stanie)
13 cycus
17 obiadek sloiczek 130/150 albo gotowany podobna ilosc (miesko + zoltko od niedawna)
18-19 deserek (owoce swieze,sloiczek, biszkopcik, ciasteczko albo danonek tu roznie co akurat mamy)
20-21 po kapaniu dwa cycusie, albo cycus i 90 mleczka zageszczonego owocowa kaszka
a w ciagu dnia jesli ja cos jem w miedzyczasie to tez dostanie szyneczki, ciasteczka no i soczek owocowy do 250 ml do picia herbatek na razie zaprzestalam :laugh:
tak Pati a miesko w zupie ale dzisiaj sprobuje mu dac osobno i zobaczymy
reklama
G
GOCHA-N
Gość
Paaricia u mnie też wszystko razem. tak też precież poznaje nowe smaki
Joeey ja też zaczęłam dawać więcej owoców - przeszłam na te większe słoiki (190 g) lub daję 1,5 słoika dotychczasowego. i do tego codziennie sok
Joeey ja też zaczęłam dawać więcej owoców - przeszłam na te większe słoiki (190 g) lub daję 1,5 słoika dotychczasowego. i do tego codziennie sok