reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

ja tez uwielbiam zalewajke

i robię tak:

żurek z torebki czy butelki w postaci płynnej of course ;) :laugh: :laugh: a nie proszek i do tego własnie kiełbaska czosnek i ziemniaki w kostkę ja bez śmietany robie niektórrzy dodają i własnie robię i dam Mai tylko z czosnkiem sie ogranicze własnie i kiełbaską chuda kupie - ale jej dam bez

reklama
A JA NIELUBIE ŻURKU ;D ;D

Dziewczyny co wy dajacie swoim dzieciaczkom przed snem do jedzienia? zwykłe mleczko czy kaszkę i ewentulanie jaka, taka owocową, czy w butli?? I czy przesypiaja wam po tym noc ::) bo moja mała dalej budzi sie w nocy i ja juz nie wyrabiam, a przed snem dostaje butle mleka bebiko 2R z kleikiem ryzowym i tak sie budzi ::) :p

czesc dziewczyny dawno mnie ne bylo tutaj
moja mala tez nie przesypia nocy , budzi sie jeszcze dwa razy na cycuch, a wieczorem podaje jej kaszke albo chlebek z maselkiem ktory wprost uwielbia no i oczywiescie cycusia przed samym zasnieciem, chociaz ostatnio stala sie strasznym niejadkiem nie wiem moze to przez zabki?

aOla ja karmie cycem i Mlody budzi sie co najmniej raz w nocy - nieregularnie czasem o 1 czasem o 4, jak mu sie podoba. ::) ::) Na kolecje daje Mlodemu warzywka, a co 2gi dzien mieso a tuz przed spaniem cyc. Nie wiem ile to jest w ml., ale kolacja jest Jego najwiekszym posilkiem.

hehehe też nie cierpie zalewajki taka bezpłciowa zupa jak juz to właśnie żurek uwielbiam z ziemniorami z kiełbachą (byle nie biała) i bardzo kwasny.... czyli tak bardziej po góralsku

Z Maksa też wielki niejadej się zrobił .... wszystkiego spróbuje ze trzy łyżki i potem już cuduje.
Już wszystkiego chyba próbowałam ...... normalne żarcie też mu średnio podchodzi, jeszcze próbowałam kupować mu takie bardziej wymyślne dania które są już dla starszych dzieci tak od 12 miesiaca a są też bez glutenu i dodatków krowich.... ale zje dobiero jak go troche przygłodze..... ehhhhh nie nawidze teraz pory obiadowej, a trwa ona u nas całe popołudnie.... i po dziesięś razy wszystko podgrzewam z nadzieją ze akurat moze mu sie zachce

ketsa pisze:
hehehe też nie cierpie zalewajki taka bezpłciowa zupa jak juz to właśnie żurek uwielbiam z ziemniorami z kiełbachą (byle nie biała) i bardzo kwasny.... czyli tak bardziej po góralsku

to jest własnie zalewajka według mojego przepisu

heheh nie wiedziałam że po góralsku ::) ::)

No kurcze to masz faktycznie z Maksiem Maja to wszystko je nawet misiowy ogródek tylko jej dodaje zupy i mięsko

reklama
dziewczyny plisss wklejcie mi jakies tabele żywienia bo nie mam :-[ :-[ :-[ a zastanawiam sie ile mleka powinnam dawać jeszcze Mai i od kiedy mniej

Do góry