reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WPROWADZAMY NOWE POKARMY

do tej pory dawalam ze sloiczka,ale kusi mnie zeby dac Szymkowi np "zwylka" brzoskwinie lub banana (chyba tez juz mozna ?).

aOLA jestem pelna podziwu dla Twoich zdolnosci kulinarnych. Ja jade ze sloiczkow i nie wiem jak dlugo jeszcze,ale o gotowaniu na razie nie mysle z lenistwa po prostu :-[

reklama
a ja dawalam surowe banany, morele, truskawki, jablka i winogrona w umiarkowanych ilosciach oczywiscie i nic sie nie dzialo :)

Sorbus - mieso czerwone jest glownym zrodlem zelaza dla dzidziolkow, dlatego wlasnie mamy je podawac. W kurczaku i rybie jest juz go mniej, aczkolwiek tez jest troche. Jeszcze duzo zelaza jest w zielonych wawawkach - brokuly, szpinak, salata. Salaty jeszcze nie dawalam.

AśkaW ja też byłam anty gotowanie ale jeden dzień w miesiącu przeżyje ;D Zreszta mały ma wtedy bardziej urozmaicone jedzonko No i można zaoszczędzić np królik cały mnie kosztował 22zł a z jego połowy zrobiłam 15 dużych słoiczków czyli tu juz wychodzi 1,4 za słoiczek a przecież drugie tyle królika zamroziłam Czyli reasumując qychodzi z warzywkami ok 1zł za słoiczek (ale ze mnie sknera ;) )

co do bananów to lekarka mi odradziła dawać surowe bo mówiła ze z ich przechowywaniem bywa różnie Zresztą Piotruś jak po nichym to po surowych bananach miał wysypke

Ja też gotuję, co drugi dzień...

ABSOLUTNIE nie zamrażam, bo mi mąż zabronił! Kazał mi wekować jeżeli chce miec na dłuzej! A zamrażać nie pozwolił, więc się słucham... ;) :laugh: :laugh: :laugh:

paaricia pisze:
Sorbus - mieso czerwone jest glownym zrodlem zelaza dla dzidziolkow, dlatego wlasnie mamy je podawac. W kurczaku i rybie jest juz go mniej, aczkolwiek tez jest troche. Jeszcze duzo zelaza jest w zielonych wawawkach - brokuly, szpinak, salata. Salaty jeszcze nie dawalam.

dzieki Patuś :-* :-* :-* :-*

Ja dalam Hani banana surowego i baaaardzo jej smakowal,nalepiej ze wszysstkich owocow do tej pory i nic jej na razie po nim nie jest ;)

reklama
Maja tez już kosztowała banana i git

Mam pytanie jak objawia się uczulenie na gluten ??? Nie to żebym podejrzewała czy cos tylko jestem ciekawa poprostu

Do góry